728 x 90

Khamis, 20 Ogos 2015

Orang yang Pertama,..


Orang pertama yang terlintas di fikiran kita sebaik sahaja kita buka mata dan bangun dari tidur ialah sama ada:
i. orang yang menjadi sumber kegembiraan dan kebahagiaan kita, atau
ii. orang yang selalu menyakiti kita


Hmmm,..ada benarnya kan?! :)

Psst! Kerja luar lagi buat kesekian kalinya. Rasa macam dah mengering + kurus berkejar ke sana ke mari. Tapi,...bila timbang berat, sama je...hikhikhik



50 ulasan:

  1. ingatkan.... orang pertama yang buatkan Farrah jatuh cinta.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih tak boleh ingat, sebab saya sendiri lupa orang pertama yang buat saya jatuh cinta

      Padam
    2. macam dah ramai yg buat akak jatuh cinta..hehe

      Padam
  2. Yang dpt "Salam morning" dari SS tu yg SS ingat lepas bangun tido... :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. siapakah org itu..jeng! jeng! jeng!

      Padam
    2. Phewitttt! Macam tahu je orang tu sape,..

      Padam
    3. kekasih awal n akhir..hehe

      Padam
  3. 1st thing yg wawa ingat, say alhamdulillah.. Aku masih hidup.. Hehe kedua tgk suami kat sebelah.. Kiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berpeluang untuk bangun dan nikmati satu lagi hari baru memang rahmat Allah yang perlu kita syukuri kan :)

      Padam
  4. betul tu kak... jadi sebab itu sblum tido selalulah memaafkan org lain supaya bangun je pagi teringat yg bahagia2 je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidur dalam keadaan sakit hati dan berdendam tak best kan,...

      Padam
  5. kahkah.. kalau cam tu jangan timbang tau. bila difikirkan tu yang asik cakap sama jer. hihik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih akak memang dah tak timbang dah, eyja. Buat kuciwa je!

      Padam
  6. Waaaa. Nani pun busy nauu sekarang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Busy2 pun jangan lupa jaga kesihatan diri :)

      Padam
  7. Bangun tdo... ingat hutang kerja smlm tak siap lg.
    Hilang tros motivasi nk g kerja.
    Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa shiannya bangun2 dok fikirkan kerja.
      Siapkan cepat2.
      Hujung minggu boleh rehat :)

      Padam
  8. of course suami aiiiii... hihihi..

    BalasPadam
  9. sis bangun pagi je terus ingat...hari ni nk mkn apa eh heheheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah, bangun pagi terus pikir menu! Hihihih

      Padam
  10. bangun pagi je terus teringat apa khabar orang-orang kesayangan....tapi perkara pertama syukur ya Allah masih hidup :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan fikirkan orang2 yang kita sayang :)

      Padam
  11. dua haru lepas, bukak mata teringat crush,hahaha. mintak2 la boleh kawin dengan dia XD
    gatal betul :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah mesti sepanjang hari hati berbunga-bunga sebab mulakan hari dgn ingat crush :)

      Padam
  12. Ohhh.. macam tu ea..??

    Tapi, kalau bangun2, teringat kerja.. macam mana..?? huk2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabarlah dik,...nak buat camne. Anggap je kerja2 tu boipren. Sure akan bangun dgn senyuman :)

      Padam
  13. selalu bangun pagi teringat hal kerja laa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu memang tak dapat elak kan,..

      Padam
  14. Siapkah? siapakah? mmmm... biarlah rahsia..hehe

    BalasPadam
  15. Betul sangat kak farrah..kta akan Ingat org yg paling kta sayang dan org yg bt kta Rasa terluka/sedih. Wana alami keduanya..Moga hati Ini tetap tabah dan bersabar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya setuju tuh Wana.. pernah merasainya jugak..

      Padam
    2. Tak mengapa, Wana. Suka duka yang kita rasa tu part and parcel of life. Semua tu akan jadikan kita orang yang lebih baik.

      Padam
  16. Akak kena jaga diri, makan dan rehat yg ckup k..Jgn kurus kering sangat nnti x cntik..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi don't worry, jadi kurus tu lama lagi nak masuk kamus hidup akak,...lemak banyak terlebih ni :)

      Padam
  17. betullah, ada benarnay tu
    saya pun rasa saya kurus...tapi hakikat tidak! wahhhhh

    BalasPadam
  18. bangun pagi, benda pertama saya ingat "Sempat lagi tak ni nak Subuh!!!"..hahaha

    BalasPadam
  19. Bangun sedar2 syukur masih lagi bernafas..

    BalasPadam
  20. jarang bangun pagi ingat org.. Ingat nak tidur balik ja..haha

    BalasPadam
  21. orang pertama dalam fikiran lepas bangun tidur ye. ermmmm. macam xde je. bangun pagi ingat laptop. hahahahahahhaha sedihnya hidup. hmm

    BalasPadam
  22. ok i will do the experimen tomorrow..

    BalasPadam
  23. mcm betul.
    but most of the time, terutama pagi, terjaga terus ingat anak2.
    ready gi skola, taska.
    kejut diorang.
    bekal diorang
    baju diorang.
    anta diorang :) hi hi hi...

    BalasPadam
  24. Bgn pagi buat sarapan kat suami

    BalasPadam
  25. Ayu kalu bangon tgk firash trs igt firash
    hehehehhe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...