728 x 90

Rabu, 16 September 2015

Wordless Wednesday - Jangan Terlalu Hukum Diri

Credit goes to Anna Vital

49 ulasan:

  1. Arghh...! positive thinking..

    macam mana nak dapat ni kakkkk...???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berfikir sambil imagina tanda tambah banyak2 (positif la tu kan) hahahah
      Tak delah. Bagi akak kalau nak positive thinking ni, mind kita kena open :)

      Padam
    2. Kihkih sangat positif kan ;)

      Padam
  2. Am gonna save that picture :D

    BalasPadam
  3. Nice sgt nice ...

    Inspiring...

    Mucho gracias ...

    Jazakillah khayr sis farah...

    Mmmuaaahhhh banyak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Muahhhhh balik. Nah amik flying kiss sekali :)

      Padam
  4. Bab compare diri dengan orang lain tu yang tak gemar sekali

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita kalau compare diri ngan orang memang takkan menang ;)

      Padam
  5. yg last tu sy nak tambah sikit...

    surround yourself with POSITIVE PEOPLE because they want to see you succeed ;-)

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Mudah2an bermanfaat utk kita semua :)

      Padam
  7. nice sharing.. kita adalah diri kita sendiri, jadi kita tak boleh laa nak banding dengan orang lain..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak banding, cuba banding dengan orang yang lagi susah, lagi tak berupaya,...then kita akan rasa bersyukur atas apa yg kita ada :)

      Padam
  8. betul..yg pertama tu belajar dari kesilapan...jika ada buat silap jgn mengeluh...jdkan i pengajaran dan improve yourself...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..apa yg penting kita belajar dan ambil iktibar dari kesilapan lampau :)

      Padam
  9. no 2 tu...ada gak compare ngan cikgu ceketed...cuma nk jadi kreatif but cannot..so jadilah diri sendiri...setiap org ada kelebihan kan (pujuk diri heeee)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setiap orang punyai kelebihan tersendiri

      Padam
    2. Sis JM salah compare tu. Tak yah nak jadi kreatif sangat,...u are beautiful & wonderful that way :)

      Padam
    3. @arz - Betul kan,..setiap orang ada sisi istimewa masing2.

      @huda - agree tang mana tu?

      Padam
  10. setuju sgt dgn Anna Vital ni...memberi motivasi

    BalasPadam
  11. bermanfaat sangat... walaupun kekadang ad jgk rasa nak compare diri dgn org lain.. hihihihih.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Compare utk beri motivasi pada diri takpe, jangan compare sampai downkan semangat sendiri :)

      Padam
  12. Fahami kelemahan diri sebenar adalah kekuatan kita, macam dalam sukan badminton saya sertai saya suka memilih partner yang mempunyai kekuatan smashing, sebab smashing says agak lemah... Ketika perlawanan saya jarang smashing sebab itu adalah kelemahan, guna pada waktu yang tepat sahaja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uishhhhh, anak sapa bijak sangat nih?! Pandai merancang strategi dan cuba mengatasi kelemahan ! Baguih! Baca komen arz buat akak terfikir mana akak letak raket badminton akak,... :)

      Padam
  13. express anger in creative way.. hurm lanyak makan banyak2..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cukup kreatif dah tu,..nak join boleh?

      Padam
  14. sy xsuka bandingkan diri dgn org lain....dah sy xsuka org lain membandingkan sy dgn org lain....huk huk huk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju. Saya pun sama. Setiap manusia unik dan tersendiri. Buat apa nak banding2 :)

      Padam
  15. Cik Mimie selalu ingt yang kedua tu...jangan samakan diri kita dgn orang lain..kita xkn sama dgn dorang.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss, apa yg kita lalui tak sama dgn orang,...so tak adillah kalau kita nak banding2 :)

      Padam
  16. boleh kan kalo nak remind ourselves tp jgn over sngt smpai kesalahan tu terjam diri kita ni kan..

    BalasPadam
  17. kadang2 benda yang mcm ni la yang paling susah skali nak buat tau kak farrah...
    sllu nak bandingkan diri dengan org lain
    ayu kadang xyakin dgn apa yang ayu buat
    bile kene kritik mula la makin down
    kelemahan diri mmg jadi musuh utama
    mcm mane nak sntiasa berpikiran postif...
    sgt susah..
    tp insyallah bukan tak boleh kan kak farrah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...