728 x 90

Jumaat, 23 Oktober 2015

Econsave tau!

Assalamu'alaikum,
Nak ucap selamat berhujung minggu.
Selamat beristirahat.
Selamat meluangkan masa bersama keluarga.

Sambil tu nak kongsi satu gambar.
Ini semasa buat ulang kaji Bahasa Inggeris Tahun 2 hari Rabu baru-baru ni. Salah satu jawapan anak cilik saya, A.I.


Econsave tau! Ejaan betul dan tepat tuh! Mesti dia selalu ikut mak ayah gi shopping kat sana. Tak apalah. At least dia tahu kalau nak beli barang pasar kena pergi Econsave! Haaa,...sambil gelak dan senyum tu, mohon titip doa untuk anak-anak cilik ini. Moga dapat jawab periksa dengan baik dan beroleh keputusan yang cemerlang.

Pssst! Insya-Allah hujung minggu ni saya datang bertandang. Tungguuuuuuu!


70 ulasan:

  1. heheh, comel je jawapan dia.
    budak budak mmg dijawab guna imaginasi dan apa yang mereka lalui. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..... diorang suka bagi nama specific tu.... :D

      Padam
    2. Itu yg mahal tu,..dia nampak cara barang bersusun tu mcm familiar...Econsave lah :)

      Padam
    3. haah betul tu, anak anak kat tadika pun macam tu jugak, cikgu cikgu semalam kita ke mydin,
      sorang lagi datang kita pergi mydin jugak.

      bila tanya bila kat mana , mydin jawabnya :P

      Padam
    4. Hahahaah kelakarnya. Cute sangat :)

      Padam
  2. hahaha memang dah selalu sngt ikut tu farah smpai ingt dimana mak ayah beli ikan hehe econsave U !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang kebetulan area tempat saya ni Econsava yg terdekat, Kak Noor. Kalau tak mesti pening gak dia nak decide letak econsave ke tesco ke giant ke,... :D

      Padam
    2. hahhahahaha... sib baik ada 2 tempat shopping.. kalo banyak harusss dia letak semua tempat shopping tu...

      Padam
    3. Tak pun dia condfuse sendiri, tak tahu nak letak yang mana satu :)

      Padam
  3. Balasan
    1. Hihihihi ni terlebih cerdik sikit ;)

      Padam
  4. Kalu SS tah2 lagi teruk SS jawap... Keh keh keh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau SS jawapan ape ye??? nak tau jugak...

      Padam
    2. SS bijakkkk. Silap2 dia jawab market luar negara yg dia dah jejak.

      Ikhwan bisik2 lah minta jawapan SS ye :)

      Padam
  5. Salam singgah sini farah...Alhamdulillah jawapan yang di berikan betul....semoga adik-adik dapat menjawap semua soalan dengan betul dan beroleh keputusan yang cemerlang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an begitulah, Diana. Hihihihi ini dah terlajak jawab namanya :)

      Padam
  6. ni mesti sbb selalu pegi econsave ni. hehehe

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Hehehe ucapan tahniah tu sewajarnya utk A.I, Cikgu,...sebab berjaya jawab dengan yakin meskipun kurang tepat jawapannya :)

      Padam
  8. Tabah betul guru2 zaman sekarang...

    Hahaha... kids nowadays are soooo advance...

    BalasPadam
    Balasan
    1. budak2 zaman sekarg mmg high critical thinking kan... bertabahlah cikgu2.. :D

      Padam
    2. Huhuhuhu ni budak2 zaman gadjet. Cerdiknya lain macam sikit ;)

      Padam
  9. Hahhaaha bijak2... Mesti mak pak dia bawak pi Econsave hari2! Hehehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah kan,..dah biasa shopping sana nampak gayanya :)

      Padam
    2. sampai bole hafal... hahahaha

      Padam
  10. Econsave gitu! Dah lama tak dengar perkataan Econsave tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala kesiannya anak rantau yg seorang ni. Rindu econsave juga ke Farah? :)

      Padam
    2. Haha dik farah... awk ni semua "dah lama tak dgr"...

      Dh lama tak blk msia tu dik

      Padam
    3. Rindu Malaysia dik Farah kita ni. :)

      Padam
  11. hehe..cute je jawapan.. tesco dia x familiar eh.. rumah dekat econsave leettew...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat area ni memang ada Econsave dgn The Store je :)

      Padam
  12. hihihihihih... bagus jugak jawapan ni kak.. kan nampak sngt slalu pergi econsave tu..... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang shopping kat situlah tu,.. :)

      Padam
  13. Hahaha.. kids nowadays.. memang bijak...

    Family dia selalu shopping barang basah kat situ kot, tu yang dia pun terjebak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, bila akak cakap ni gambar pasar,...dia kata sama macam kat Econsave :)

      Padam
  14. Selamat berhujung minggu Kak Farrah ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Firah. Same goes to you :)

      Padam
  15. Ini baru dikatakan menjawab soalan.... Mggu depan rata2x sklh bz dgn exam pastu dgn hari anugerah plak....;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sibuk sikit menjelang akhir tahun ni kan,..almost seminggu jadual lari sebab jerebu.

      Padam
  16. Kira betul jugalah dia jawab Econsave , lainlah kalau dia jawab Mr.Diy atau Daiso .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahah kalau dia jawab Mr. DIY atau Daiso memang dah parah dah,..

      Padam
  17. Market tu pn 'salah' jg tau! Pasaipa? Sbb org utara pggl pasar = market.. so market istilah utara bkn english hahaha gurau...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anies.... kannnnn...
      Pastu cekelat vs. Gula gula.
      Biskut vs roti

      Padam
  18. Balasan
    1. At least akak tahulah dia pandai berfikir hihihi :D

      Padam
  19. Haha.. Comelnye die jawab.. Smg anak2 didik akak berjaya dunia akhirat..")

    BalasPadam
  20. Hahahaha econsave ada barang mainan dia

    BalasPadam
  21. hadoi la... bikin aida gelak pepagi ni. alhamdulillah.
    tahun 2, sebaya dgn syuhada la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa betul. Sebaya ngan Syuhada :)

      Padam
  22. Hehehe...comel2... econsave yang terlintas dlm fikiran dia agaknya... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib baik jugak terlintas kan,.. ;)

      Padam
  23. kih kih kih...sib baik jawab econcave...bijak bijak...sah selalu ikut ibu ke sana ni hihihih...A.I ni gegurl ke?

    BalasPadam
  24. so sweet tau ..kalau sis JM berpeluh gak nak jawab tu heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah budak2 sekarang terlebih bijak :)

      Padam
  25. Balasan
    1. Comel kan,..nak cakap salah pun tak sampai hati :)

      Padam
  26. bijak betul budak-budak ni.. semoga mereka mendapat keputusan yang ceerlang..

    BalasPadam
  27. Hahaha.maknya rajin bawak g shopping econsave lateww

    BalasPadam
  28. tgk zaman sekarang kn.. mcm2 jawapan kn... maksudnya berkaitan dengan benda sekeliling mereka...
    tgk dlm fb kdg2 ada ja jawapan dri murid2 sekolah ni...

    BalasPadam
  29. ha econsave tuuu...
    mujur la xjawab giant ke tesco
    hehehehe
    comell je jwpn tuuu
    mgkin mak dia sllu kalu nak g market sebut econsave kot

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...