Ahad, 18 Oktober 2015

It's A Small World (Easy Guitar Chords)

Saya sekarang dalam proses kumpul guitar chords lagu kanak-kanak. Lagu ini antara lagu kegemaran anak-anak cilik saya untuk tahun ni. Selain Nak Tak Bina Orang Salji dan Let It Go (yang kami nyanyi dalam Bahasa Malaysia, English dan Bahasa Indonesia), It's A Small World kerap jadi pilihan kerana turut dinyanyikan dalam versi Bahasa Jepun.


Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

             C                                    G
It's a world of laughter, a world of tears
              G                                    C
It's a world of hopes, it's a world of fear
                                                   C              
There's so much that we share
                 F                  Dm
That it's time we're aware
               G                          C
It's a small world after all




(Chorus)
C                                     G
It's a small world    after all

  G                                 C          
It's a small world  after all

             C                       F      Dm
It's a small world   after    all

             G                     C
Its a small, small world



                                    C                                    G
There is just one moon and one golden sun
              G                                       C
And a smile means friendship to everyone
                                                  C      
Though the mountains divide
                 F                  Dm
And the oceans are wide
               G                          C
It's a small world after all



Lirik It's A Small World (Bahasa Jepun)

Sekai ju-u doko datte
Warai yari namida ari
Minna sodeso rekasu keya-u
Chiisa na sekai.

Sekai wa semai,
Sekai wa onaji,
Sekai wa marui,
Tada hitotsu.

Sekaiju-u dare datte,
Hohoemeba nakayoshi sa,
Minna wanina ri terotsuta-o
Chiisa na sekai.


Lirik It's A Small World (Bahasa Jepun) ni ada beberapa versi. Lain-lain liriknya. Apa yang saya kongsikan ni yang biasa saya guna.




22 ulasan:

  1. akak farah selalu je post pasal kod2 gitar......ni mesti gitaris macam Legend Korea nama apa daaaa ta ingt!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aduhaiii, jauh panggang daripada api, Aiman. Akak belum sampai tahap gitaris,..git je. Main gitar nak chords yg senang2 je :)

      Padam
    2. HEIIIIII.....akak is much better than me..kalau nak harapkan saya pegang gitar pon malas..apatah lagi nak petik gitar...ahahhahahahaa........cuba akak tgok sung ha jung genius gitarist dr Korea...belajar dr dia biar sama level dgn dia..

      Padam
  2. Yeayyyy nanti balik rumah boleh try hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan2. Nyanyi utk kawan2 dan famili ye :)

      Padam
  3. lagu zaman Tadika...sape sebenarnya penyanyi asal ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu akak tak sure tapi ni lagu Disney kan,..

      Padam
  4. Wahh....vverasi bahasa jepun ni comel jer nak sebut farah....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Murid2 saya gigih menghafal lirik jepun, Diana. Lirik bahasa inggeris tak berapa lancar, lirik jepun hafal dulu :)

      Padam
  5. Bagusnya pandai main gitar...erny tengah plan nak antar anak belajar main gitar...sebab ibunya tak pandai main...hehehhe..tapi suka tengok org main gitar.. ;-)

    BalasPadam
  6. ternyiang-nyiang suara bdk2 tadika nyanyikan lagu ni

    BalasPadam
  7. Bukan setakat anak murid kak farah yg nak belajar ekin pun nk gak belajar ni hihihi

    BalasPadam
  8. Versi jepun mesti comel mimik muka hahaha

    BalasPadam
  9. wah siap dalam dua bahasa gitu..

    BalasPadam
  10. Hohoho...xtau lagu ni... :) nanti nak nyanyi versi jepun tu la..hahaha

    BalasPadam
  11. ehh lagu ape ni
    nak bina sajli dlm bahase melyu ea
    wahh kene google ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...