Ahad, 6 Disember 2015

...mungkin kita perlukan sedikit magik ;)

Assalamu'alaikum.
Happy Sunday!

Siapa suka tengok magic show? Sep sikit! I fancy magic tricks. Sejak kecil! Kalau dapat tengok persembahan silap mata memang happy je. Lepas tu, jika berjaya tahu bagaimana sesuatu trick dihasilkan, excitednya melampau-lampau!

Tahun lepas saya ada menulis tentang David Blaine yang datang ke Malaysia. Boleh baca di sini. Tetapi saya tidak pergi menonton persembahannya sebab rasa macam 'magic' je bila duit surut beli tiket mahal hehehe


Kali ini, dari 7 November hinggalah ke 13 March 2016, kita berpeluang untuk saksikan satu lagi persembahan ilusi minda dan mata. Bukan David Blaine, bukan Cyril. Ahli silap mata yang ini sudah sinonim dengan artis-artis bernama besar di Hollywood. Tidak kurang juga penglibatannya dalam beberapa siri rancangan televisyen di sana. Rasa-rasa kenal tak?


Well, meet Ed Alonzo :)

Sumber Imej - Resorts World Genting

Ingin tahu lebih lanjut tentang Ed Alonzo dan persembahannya, boleh intai-intai di sini :)


55 ulasan:

  1. Suka tengok tapi xde la nak bangga hihihj

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehhh? Konfius sikit baca komen ni,..BANGGA?

      Padam
    2. Tersalah tulis nak percaya hahahahs

      Padam
    3. Komen kita no 1 yahooooo

      Padam
  2. salam kak , magic suka jugak, tapi tak pernah tengok kat real. tgk kartun je hahah. jiwa kartun tak habis lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam, Yana. Hehehe jiwa kartun lagi ye,..tak pe jiwa muda-muda :)

      Padam
    2. hahhaha , pengaruh adik adik kak biasalah

      Padam
  3. Suka juga tgk silap mata ni, tpi nak tgk free jer kihkih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa pon dalam ini donya... kalo blh saya nk free...

      Padam
    2. Tapi kan tiba2 teringat...

      Allah bagi kita "free air" every second.. tapi berapa bnyk syukur yg kita panjatkan ... kan kan kan... huhuhu
      #insaf

      Padam
    3. betul tu kak huda , Allahu, Alhamdulillah

      Padam
    4. Tarik nafas panjang2. Ambil momen untuk syukuri setiap satu nikmat Allah.

      Padam
    5. Samalah dengan akak, nak tengok tapi nak yang freeeee :)

      Padam
  4. baru tuari wak tenok movie klasik Houdini., a magician is an actor., hebattz ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pernah tengok filem tu, wak :)

      Padam
    2. saya tengok dhoom 3 ada magician jugak hehe

      Padam
    3. Hahaha ok akak tengah recall akak dah tengok ke dhoom 3,..

      Padam
    4. ...dan sekarang tgh konpius antara dhoom dan don
      Eh, dhoom 3 tu yang amir khan kan?

      Padam
  5. Suka...hihi...lagi satu yang badot tu pun akak suka..lagi kalai dia create mcm2 dari ballon tu..wow..amazing la.

    BalasPadam
  6. Errr, saya tak kenal orang tu. hiks.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nk berkenalan ke... hihi

      Padam
    2. Google je. Dia tak sefamous Cyril atau Blaine, tapi dia selalu terlibat dengan konsert2 artis & tv shows yang nak guna elemen magic :)

      Padam
  7. boleh layan lagi..hehehe.. :)

    BalasPadam
  8. Dulu kecik2 teruja...waaaa hebatnya... potong2 orang tak mati... eh camna tangan dia kuar bunga....

    Bila besar sikit ... rasa ... "eeeiii dia bela antu"...

    Dah besar lagi ..." cisss... kau nak tipu aku ye... kuang asam... tak kose nk layan"...

    Tapi kan kak... best gak kalo dia buat magik... kuar duit 2juta setengah kat topi dia ke kat tangan dia ke ... kan kan kan...
    Kalau lah kan kalau...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak nak magic dapat duit betul macam dalam citer 'Now You See Me' :)

      Padam
  9. mmmm... xpernah lagi tengok mat nih sebelum nih. best ker?? hehehe

    BalasPadam
  10. suka juga tgk magic.. ok jom high-five..
    tapi tgk yg free ajelah kat TV.. pun bole layan..hehe

    BalasPadam
  11. tak kenal pun hehhe...david bliane kenal la, cyril pun...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe memang dia ni tak sefamous dua orang tu :)

      Padam
  12. best ni... tapi pasti tiket mahal kan.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhhh,..memang fikir banyak kali nak beli, Intan :)

      Padam
  13. Farrah, ce share tips macam mana Farrah update blog selalu... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu tak tips la Intan. Saya ni pun selalu sempat update blog je,..balas komen dan blogwalking tak dan!

      Padam
  14. Balasan
    1. heheh mungkin memang pernah dengar :)

      Padam
  15. tengok magic ya.. tapi tak pernah laa dengar nama nih..

    BalasPadam
  16. SS tertanya2 mana pegi David kopepil (tak reti eja...He He He)

    BalasPadam
  17. saya suka tengok magician secret revealed kat ntv7 tu...pastu perasan sendiri pun boleh buat..huhu

    BalasPadam
  18. Diana pernah tengok juga tapi kat tv jer Farah....hihi

    BalasPadam
  19. Kak farrah upin ipin ada episod magic magic ni hehehhe

    BalasPadam
  20. magik bila tgk dieorg buat, dan sebolehnya nak tahu camne dierg buat trick tu kan..

    BalasPadam
  21. Ed Alonzo kenal..sis JM tgk di Genting Resort World hari tu

    BalasPadam
  22. tgk magic show ni mmg terpukau lah..pelik..camna lah dorang leh buat mata kita tersilap

    BalasPadam
  23. takutla pegi tengok live.. tengok kat tv je la..

    BalasPadam
  24. Tringin nak tgook life. Haaha. Tapi x kenal pun mamat ni. Kalau yang ammar tu kenal lahh. Ehehe. Akak kennal x?

    BalasPadam
  25. sep sikit kak farrah
    tapi ayu xde la smpai kenal dgn magician ni
    hehehhehe
    tp mmg ayu sgt kagum org boleh buat trick ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...