728 x 90

Selasa, 22 Disember 2015

Tentang Kereta dan Driver

Selamat petang!
Entri sambil ngopi atau ngeteh, semua tentang kereta dan driver ;)
Sambil rehat-rehat tu, jemput intai artikel-artikel di bawah.Klik pada gambar atau pautannya ye.

Anda driver atau pak supir hebat? Ke hebat dalam minda sendiri je,..give this quiz a try. Tengok keputusannya bagaimana.



Saya? Saya perasan yang saya ni co-pilot yang hebat. Sebab saya tak kacau langsung pemanduan si driver, (usually Bott atau M), saya tido je ;)


Di bawah ni pula, bagi yang berhajat nak beli kereta. Intai tips bagaimana kalian boleh dapat the best deal and bargain!



Ada apa dengan passionate driver/s?




Haaa, yang last ni memang seksa! Selalu kalau saya pergi Sungai Buloh sebelah petang, confirm bawak balik tinja burung as souvenir ;)




Tata Titi Tutu!

35 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kihkihkih link cari rezeki, wak :)

      Padam
    2. moh kita berlink-link hehehhehe

      Padam
  2. Bab burung membuang najis tu paling SS x suka... rasa nak sembelih burung tu buat sup... Ha ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannnn....

      Sy blk dr Ausie ni... kereta ku penuh dengan taik burung...

      Padam
    2. Smlm g bird park kena kencin ngn burung...

      Owhhhh apakah.... huhuhu

      Padam
    3. SS - geram kan! Dapat pula kena time burung tu cirit ke sakit perut ke,..bertepek-tepek!

      Huda - kena kencing? burung tu nak kena sunat tu!

      Padam
    4. Paling tak best kalu time nak gi dating time tu burung berak... kah kah kah...

      Padam
    5. tp paling haru kalau burung berak betul2 ats kepala kita....pengalaman ngeri huhuuhuhuh

      Padam
    6. asyik kena berak dek burung ja.. haha

      Padam
    7. heheh ayu pon xsuke kalau ade ni
      sllu kalau nak park kt bawah pokok konon nak teduh
      tapi dpt tahi burung lak kan

      Padam
  3. Sama lah SS...bab yang burung tu membuang najis buat geram...hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi angin sungguh kan. Sesuka hati je burung2 nak melepaskan hajat! :)

      Padam
    2. dah buang tak pandai flush.. he he he..

      Padam
  4. Klu Cikna xblh sngt JD co-pilot sbbnye cikna versi mudah muntah so cikna lebih suka drive...;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, camtu pulak ye. Akak masuk kete kena aircond je terus mata pejam! :)

      Padam
  5. Haha... akak patut letak link saya "Driver sejati"...

    Ha ha ha ... tak de lah gurau je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nyanyi lagu sejati je lah kat sini heheeh

      Padam
  6. Oooo tidur sepanjang pemanduan itu kategori co pilot yg bagus ke... baru tau...

    Haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha itu defence akak guna kalau tukang drive complain akak membuta je. Mana nak? Akak tido & senyap ke akak bebel2 kritik cara dia memandu heheheh

      Padam
    2. kalu dah membuta sepanjang jalan tu bukan co pilot... tu "co drivelersensorang"...

      Padam
    3. tu bukan co pilot tp sleeping partner hahahhaha

      Padam
  7. Kalo mcm tu sy x blh jd co pilot yg bagus lah sbb sy akn bercakap tanpa henti...

    Kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh tapi ada yg suka macam tu sebab ada kawan borak. Macam arwah baba akak, paling pantang akak tido kalau dalam kete dia. Nanti dia tepuk kejutkan akak suruh akak pindah duduk belakang. Baik tentu drive macam drive sorang :)

      Padam
  8. salam , bab unwanted problem, ayah yana dah siap tutup kereta tu dengan kain kucing tetap gigih naik , sabo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat rumah akak pula, monyet banyak buat hal. Dia ramai2 kerumun kereta macam dalam iklan tu. Nak cuba masuk. Siap tengok muka kat side mirror, tangan cuba nak buka pintu,...ngeri akak tengok dari dalam rumah.

      Padam
  9. hehehe.... co-pilot yang bagus kena tido? okey,, akan dipraktikkan.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setakat yg akak praktikkan, defence ini amat sesuai. Sebab akak ni co-pilot yg annoying hihihi nanti akak yg lebih2 mengalahkan pegawai jpj. Kiri..kiri... Masuk sini. Eh, brek! Brek! Hahahah mana orang tak angin ;)

      Padam
  10. farrah...sy pun sama mcm farrah...co pilot yg tido...tenang jer sepjg pemanduan....kah kah kah

    BalasPadam
  11. oh kakak, line xlaju, xdapat membantu.. semoga bertambah rezeki..

    BalasPadam
  12. Haha ohhh tidur ye. Okay lepas ni saya akan jadi co pilot macam tu juga hehe

    BalasPadam
  13. Tinja burung tu memang selalu ada setiap kali parking kereta kat bawah pokok..

    BalasPadam
  14. CT ok kalo drive.. n kalo sorang ok ada co-pilot pun ok.. tapi kalo co-pilot ada tp tido je mmg stress sket la.. nnt kita ngntok sama..

    BalasPadam
  15. Ekin xreti drive hihihi xtaw apa2 pasal kereta.. ambik lesen 3 kali xhbs sokmo ngepek ma ank cikgu sekolah memandu xhbs belajar haha

    BalasPadam
  16. kak farrah kite same
    jadi co-pilot yang xkaco orang pon kan
    ayu kalau masuk kete memang tido je
    jhahah
    tak boleh jadi peneman yang baik

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...