Rabu, 2 Disember 2015

Wordless Wednesday - The Making of,..

...ayam bumbu gurih ;)

72 ulasan:

  1. menariknya nama..ni semua yang buat tertanya2 ni...ade daun kari ke tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak, ros. Untuk hidangan ni tak guna daun kari, kita guna daun salam (bay leaves).

      Padam
    2. besar sikit dari daun kari kan..biasa nampak dalam masakan arab/kari2 kot.. tp dah tak kenal kan.. guna jauh sekali..rupanya daun salam..hihihi.. x sabar tggu up resepi plak ni :)

      Padam
    3. Daun salam...Diana baru dengar nama daun salam ni Farah...hihi

      Padam
    4. saya ingatkan daun kari jugak kak....

      Padam
  2. salam kak faraah , hasilnya mesti sedap. hehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Alhamdulillah, dah selamat! :)

      Padam
    2. confirm best kan.... hihhihi dah selamat lupanya...

      Padam
  3. nak tulis akak nanti share resepi tapi fikir , bila nya saya nak buat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cer buat dalam mimpi.. keh keh keh...

      Padam
    2. Hahaha kalau buat dalam mimpi kena ada resepi tak, SS?

      Padam
    3. kalau dalam mimipi pi rumah kak farrah je la jawabnya ! hahaha. suruh kak farrah buat kan

      Padam
    4. nak tido tu tgk gambar ni dulu sis SS... nanti confirm mimpi kan...

      Padam
  4. Tapi tak pe. boleh bagi mak idea nak masak nanti, so jangan lupa share resepi ye kak! hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, jgn risau. Nanti akak update resepinya :)

      Padam
  5. Balasan
    1. Rajin untuk tekak dan perut, wak.

      Padam
    2. kalau tak rajin kebulurlah wak...hihihihh

      Padam
  6. Msti sdp bila d panggang ni..nnt sharela resepinya ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menang sedapppp, Lya. Cukup rasa hihihi insya Allah, tunggu akak up entri resepinya ya.

      Padam
    2. hasil dari air tangan Farrah mesti sedap punya

      Padam
    3. Sis JM dah pernah rasa ke????

      Padam
    4. Part sis JM ni lawak.. siap suruh jemput ya..hihihihhiih

      Padam
  7. Ok... Nanti post ke johor... he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sempat ke nak sampai Johor? ;)

      Padam
    2. tak sempat sebab abag posmen dah ngap dulu, sebab sedap sangat huhu

      Padam
    3. mintak pos kt ptrajaya jugak yeerrr....hahahaah

      Padam
    4. Farrah...jemput sis JM mkn kat umah boleh

      Padam
    5. yuuhuu.. Kak Farrah kena post mai penang hewhew..

      Padam
    6. Jay Emm buat muka tak malu.. Ha Ha Ha...

      Padam
  8. Ayam bumbu? First time dengar. Hehehe

    BalasPadam
  9. daun kari ke tuhhhh??? bestnyerrrr ada daun kariiiii....hehehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. kah kah kah..sekali pandang pun dah tahu daun kari eh..pergghh

      Padam
    2. hahaha sahla memang peminat tegar kari ni..

      Padam
    3. bukan2.. tu daun salam... gigih baca first komen.. hihihihih

      Padam
  10. macam2 masakan kat sana kan..belum pernah rasa..

    BalasPadam
  11. Ayam apakah? heeee... xpenah dgr namanya :)

    BalasPadam
  12. Ok, tunggu entry resepi dgn penuh sabar...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehehe CT nak tunggu makanan terus.. xmo recepi2 sbb CT malas =D

      Padam
  13. apa maksud ayam tu?? perkataan baru ker?? hehe

    BalasPadam
  14. Tak sabar nak tengok menu ayam bumbu gurih Farah ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Farrah,,,nanti share cara nk buat perap tu eh..ramai tertunggu2 ni

      Padam
  15. Tak sabar nak tengok menu resepi ayam bumbu gurih Farah ni...

    BalasPadam
  16. Mesti sedap ni Farah....jangan lupa kongsi resepi yer Farah...hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahahaha...sampai 2 kali komen yg sama kalau Farrah x share ni mesti Diana merajuk ;p

      Padam
    2. tayah kongsi.. kita serbu je rumah Kak Farrah.. buat trip serang hehehe..

      Padam
  17. ni first time dengar nama tu,. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama lah..biasa dengar gores dan menang je...gurih?...mg x lah

      Padam
  18. Balasan
    1. confirm ke Eyda ;p heheeh...kalau Farrah masak pe pun sedap...dh mcm chef...kita tggu resipi nanti

      Padam
  19. ada letak serai, lengkuas dan kunyit hidup x

    BalasPadam
  20. byk Farrah masak...cam sekor ayam je..ada buat mkn2 ke..

    BalasPadam
  21. what is bumbu.. ?? tapi rasa cem perencah eh.. penah dengar mak kawan citer..
    bumbu tu mcm rencah.. ke salah ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ingtkan bamboo tadi..hihihihih... jom google jap

      Padam
  22. Masak apa tu resepi please hihihi

    BalasPadam
  23. wowww.. goreng k panggang ni kak.. gareng rangup2 mesti best.... ok robot dah kacau saya..

    BalasPadam
  24. Mesti sedap ayam bumbu gurih tu..

    BalasPadam
  25. ni masakan dr mane kak farrah
    bumbu?
    gurih?

    BalasPadam
  26. nampak macam menarik sat nak g usha resepi hihihi

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...