Bulan Terbelah di Langit Amerika - Ridho Rhoma Feat Fazura (Easy Chords)

Ahad, Mac 20, 2016

Pertama kali dengar lagu Bulan Terbelah di Langit Amerika terus saya jatuh cinta! Lagu kolaborasi Ridho Rhoma dan Fazura untuk OST Filem Bulan Terbelah di Langit Amerika bukan jenis yang jiwang meleleh tangkap leleh tu. Bagi saya, it's just simply sweet dan sedap didengar. Very melodious. Kedua-dua mereka bawakan lagu ini dengan baik. Mendengar nyanyian Ridho, mengingatkan saya pada Imran Ajmain. Mendayu-dayu dan merdu. Belum pernah dengar lagu ini? Cari di Youtube ye :)

Kord dan Lirik Lagu Bulan Terbelah di Langit Amerika - Ridho Rhoma feat. Fazura
OST Bulan Terbelah di Langit Amerika


(Intro)
Am E Am A

[Ridho]
Am
Di balik awan hitam
Dm
Engkau cantik bulan malam
E 

Indahmu melengkapi
Am 

Semesta sejuta bintang

Am
Kau seperti cahaya
Dm
Lebih terang dari bintang
E Am
Sinarmu menyinari di langit Amerika


Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am     
Sempurna berdua bersatu dalam cinta


[Fazura]
Am
Kau semesta dalam cinta
Dm

Haus karena cahaya
E
Hitamku tiada lagi
Am 

Menjelma putih pelita


Am
Isi dari langit semesta
Dm
Menjawab sebuah doa
E Am
Cintaku meliputi untuk hadir sang Esa 


Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am
Dan Bulan terbelah di langit Amerika



[Rhido & Fazura]
Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am
Sempurna berdua bersatu dalam cinta


Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am
Dan Bulan terbelah di langit Amerika
Dm E Am 

Dan bumi tercipta untuk kamu dan aku


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

22 ulasan

  1. Salam singgah sini Farrah...lama tak bertandang ker tower Farrah ni...rindu lah....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa khabar, MD? Lama tak dengar cerita. Busy ye,..

      Padam
    2. Memang busy sangat ni Farrah....selagi manager tak ambil penganti 1 staff...memang busylah nampak sepanjang tahun ni....huhu

      Padam
  2. MD tak pernah lagi dengar lagu ni lah Farrah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu ni OST untuk filem di Indonesia :)

      Padam
  3. Balasan
    1. Lazgu OST. Filemnya pun tak tayang kat sini :)

      Padam
  4. tengok title ingat pulak gerhana hari tu terbayang bayang matahari ehehehhe... boleh pulaks!

    BalasPadam
  5. tak pernah dengar lagi lagu ni

    BalasPadam
  6. menarik liriknya..kena dengar juga ni..

    BalasPadam
  7. Nanti nak search lagu nie, Zumal belum pernah dengar

    BalasPadam
  8. Nanti nak search lagu nie, Zumal belum pernah dengar lagi

    BalasPadam
  9. tak dengar lagi nntu nak g dengar dulu.. nanti datang balik

    BalasPadam
  10. wawa tak pernah dengar lagu ni..

    BalasPadam
  11. banyak plak lagu si Pajura ni.. dahla omey =D

    BalasPadam
  12. bulan terbelah pulak.. xdgr lagi lagu ni..

    BalasPadam
  13. baru tadi dengar lagu ni...menarik...kalau dapat petik guitar sendiri sambil nyanyi lagi best

    BalasPadam
  14. tak pernah dengar lagu nih lagi..

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.