728 x 90

Ahad, 21 Disember 2014

Sepenuh Hati - Spoon (Easy Guitar Chords)

Pernah dengar tak lagu ni? Yessss,...memang lagu lama heheh. Lagu ni popular masa saya Form 5, sibuk-sibuk belajar  untuk SPM (tapi dok dengar lagu je!) Minggu ni kan mission saya nak belajar main lagu-lagu lama. Semalam, dah kongsi chords Layar Keinsafan - Mestica,...hari ni kita layan rock kapak pula ye.

Dengar 'Sepenuh Hati' di sini.

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

Kord Gitar dan Lirik 'Sepenuh Hati' - Kumpulan Spoon

          Am                     Dm 
Bagaimana harusku luahkan
               E        Am
Perasaanku padamu
              F                    Dm
Yang selama ini aku pendamkan
                 E
Dalam diamku

      Am                           Dm  
Sukarnya ku berterus-terang
     E                      Am
Tentang perasaan ini
      F                                            Dm
Bimbang seandainya tak kau terima
        E                           Am
Musnahlah harapanku ini

(*)
        F                      G             C
Bagaimana harus aku menghadapi
         Am
Semua itu
                   Dm                   E                 Am
Sedangkan ku menyintaimu sepenuh hati
             F              G             C           Am
Tak mudah untukku melupakan dirimu
           Dm                  E
Kau bagiku segala-galanya

(Chorus)
Am               Dm                     G
Pada yang Maha Kuasa, ku panjatkan doa
C                                         F
Moga dibukakan pintu hatimu
Dm                  E                       Am
Kan ku buktikan kejujuran cintaku
              Dm                                          G
Jangan biar keraguan menghantui jiwamu
C                                             F
Dalam ku meniti semua kepastian
Dm       E              Am
Dari bibirmu oh kasih

Ulang (*) dan (Chorus)

            F                            G
Kasih dan sayang cinta dan rindu
          E           Am
Tersemat di jiwaku
           Dm            E
Usah biar ku kecewa
                   Am
Membalut luka
            F                                Dm
Agar kau mengerti yang selama ini
E             Am
Aku menyintaimu


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya. 


62 ulasan:

  1. SPM tahun 98 betul? He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka sgt dok teka2 ya.. hihi...

      Padam
    2. Cik Farrah MF tak jawap pon... Dia busy cari chord Disana menanti di sini menunggu... He He He...

      Padam
    3. Hahahaha tepat! Bijak SS! Tau tak,.. akak ni seharian sakit perut gelak sebab mana2 akak pegi blogwalking, baca komen2 yang menduga hati dan minda tuh...
      Dah boleh kira dah umur akak tahun depan berapa? =)

      Padam
    4. SS siap pegi korek sempoa nak kire... Cari2 calculator hilangggg... Tak dapat dikesan... He He He...

      Padam
    5. ramai dah nak tahu pasal akak farrah. hehehe

      Padam
    6. hihihi nothing special pun. biasa-biasa aja :)

      Padam
    7. uishh SS ni.. bab meneka memang tere betul.. ka SS ada pak nujum ni..

      Padam
    8. eh...spm tahun 1998 ehhh..sy spm tahun 97...ala...sibuk jer nak bagitau gak dia punya...adehhh....hahahahaha

      Padam
    9. Yeayyy kita nak sama baya lah, sis! Tiba2 excited kat sini plak :)

      Padam
    10. SS ...SPM tahun berapa? tiba2 lak curious nk tahu heheh

      Padam
    11. SS? SS? Where r you? Bisa dijawab pertanyaannya nggak? =)

      Padam
    12. Ekin masa tu baru tingkatan 1 hihihihi

      Padam
  2. Sepenuh hatiku nyanyikan lagu sepenuh hati hehe

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Akak lebih suka lagu ni berbanding rindu serindu-rindunya :)

      Padam
    2. terasa nak berkaroake dalm bilik ja lagu2 ni.. heheheh...

      Padam
  4. Balasan
    1. Yg perasan jiwang mcm akak ni pun ok gak hihih

      Padam
    2. Ni namanya jiwang2 tak ada keroje :)

      Padam
  5. kalau saya, lagu2 lama ni kurang sikit la. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh cik fafa tak layan lagu lama ye...

      Padam
  6. dulu penah berangan nak main gitar...tp bila anak sedara ajar..jari keras giler...kalau xmesti sekarang dh len men dah lagu ni...adehhhhh...hhhahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe it's ok. Nanti boleh belajar lagi. It's never too late to learn. Akak umur 32 baru belajar main gitar. Memang meraung jugak nak lembutkan jari ;)

      Padam
    2. anak sedara dah jual dah gitar dia...terus xleh belajar...hahahhahahaha

      Padam
    3. It's ok, sis! One fine day...:)

      Padam
  7. tak dok gitar dekat rumah macam mana nak main ni kak farrah? heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi klu tak de gitar, nyanyi nyanyi je k ;)

      Padam
  8. suka lagu nih dulu... hehehe pandainya main gitar. best2

    BalasPadam
  9. spoon antara kumpulan yang khaty ngan member2 suka dan suka karok lagu kat bilik..ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi lagu favourite utk karok eh... ;)

      Padam
  10. jiwang lagu ni..tak pandai main gitar, pandai karok je.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha itu dah lbh drpd cukup, Sal. Akak takut dgr suara sendiri karok ;)

      Padam
    2. jom kak sal.. p karok hehehehe

      Padam
  11. spoon! dah lama x dengar lagu dia >.< terbaiklah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amy layan spoon gak ke? :)

      Padam
    2. of course lah kak! hehe. bukan hindustan je tau saya mnat :P

      Padam
  12. Saya pernah dengar kot tapi tajuk tak tau. Hehe. Yang tau rindu serindu2 nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maybelah. Lagi pun ni lagu lama, budak :)

      Padam
  13. lama xlayan lagu jiwang.. nanti teringat la ex. dia pulak mmg suka lagu ni. boleh gitu. hehe

    BalasPadam
  14. kak farrah..!! kite baru darjah duaaa tau time ni.. hahaha.. tau lagu rindu rindu tu saja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe akak dah jadi senior yang nak tinggalkan sekolah :)

      Padam
  15. ehhh kite dah lama xdnga lagu.. wuuu membuatkn kite nak dnga ni.. kekeke

    lgu ni time 98 ke kak? time ni kite baru tadika.. hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hik hik tengah belajar membaca lagi,..

      Padam
  16. Suka lagu ni... belajar dengar lagu lelama ni pun dah habis sekolah.. masa kat sekolah, dengar memember layan lagu sezaman, zaman ni.. pastu cakap dalam hati.. ehh.. apa brang layan lagu lama.. haha.. sekali kena penangan... hehari ulang... haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha tu dia,...penangan lagu lama :)

      Padam
  17. best juga bila dengar lagu2 lama ni kan kak..nostalgia sangat..heheh..

    BalasPadam
  18. sis JM minat sgt semua lagu2 kumpulan Spoon ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jiwang syahdu tangkap leleh semua lengkap 1 pakej hihih

      Padam
  19. Balasan
    1. Silakan,...layan jiwang tak kena bayar kat sini :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...