Disclaimer (Penafian)

Blog ini (https://famf-tower.blogspot.com/) merupakan blog peribadi penulis. Hasil penulisan/artikel yang disiarkan di From FAMF Tower adalah sekadar perkongsian untuk umum. Kebanyakan entri ditulis berdasarkan pengalaman dan kehidupan pemilik blog sendiri, pemerhatian dan pembacaan yang ingin dikongsi dengan pembaca juga sebagai koleksi rujukan untuk kegunaan pada masa akan datang.

Sebarang pandangan yang dizahirkan merupakan  pandangan peribadi pemilik blog. From FAMF Tower dan pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab atas sebarang liabiliti, apa-apa kerosakan, kehilangan, kecederaan atau kerugian yang berlaku akibat penggunaan isi kandungan blog ini sama ada secara langsung ataupun tidak langsung.

Pemilik blog berhak untuk mengubah isi kandungan atau pendapat yang dinyatakan dalam blog ini untuk mana-mana artikel pada bila-bila masa. Apa yang ditulis suatu masa dahulu, mungin tidak sama dengan pandangan atau pendirian pemilik blog pada hari ini.

Penggunaan Gambar, Visual dll

Gambar dan visual yang terdapat di dalam blog ini adalah dari sumber koleksi gambar peribadi, perkongsian di platform media sosial dan dari laman-laman web berkaitan yang telah diberikan kredit. Seandainya anda pemilik sebenar gambar berkenaan dan tidak membenarkan gambar anda digunakan, sila e-mel faidamf@gmail.com. Pemilik blog akan mengeluarkan gambar berkenaan dari blog ini dalam tempoh masa 2 minggu (14 hari).

Sekiranya ingin menyalin mana-mana bahagian dalam blog ini, pemilik blog mengizinkan anda berbuat demikian. Namun sila kreditkan atau 'backlink' ke blog From FAMF Tower.

Komen

Pemilik blog berhak untuk memadam atau tidak menerbitkan mana-mana komen yang dikemukakan kepada blog ini tanpa notis untuk:

  • Komen yang disifatkan sebagai spam atau mencurigakan
  • Komen yang tidak senonoh/lucah/menghina/menggunakan kata-kata kesat
  • Komen yang dianggap menyinggung atau menyentuh sensitiviti mana-mana pihak  (misalnya yang berunsur perkauman/politik)
  • Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana laman web atau blog yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak. Jika berminat untuk meletakkan sebarang pautan ke mana-mana entri di blog ini, sila e-mel faidamf@gmail.com.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali atas komen-komen yang diterbitkan di sini. Komen-komen tersebut adalah atas tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Kord Gitar dan Lirik Lagu

Lirik lagu yang disiarkan di blog ini adalah hak cipta dan hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, kord gitar dan klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk tujuan perkongsian dan promosi sebagai tanda penghargaan kepada mereka. Sokong artis, penyanyi dan kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau caller ringtone  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

Seandainya anda pemilik karya berkenaan dan tidak membenarkan mana-mana bahagian karya tersebut digunakan, sila e-mel faidamf@gmail.com. Pemilik blog akan mengeluarkan bahagian karya tersebut dari blog ini dalam tempoh masa 2 minggu (14 hari).