728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 30 Oktober 2013

Hatimu Batu - Firman


Bestnya lagu nih! Pada mulanya, saya teragak-agak juga nak dengar lagu Firman yang ini. Selepas 'Kehilangan', saya kurang gemar dengan 'Jangan Mikirin Abang', duetnya dengan Alice. Tetapi, bila dapat tahu yang lagu ini ciptaan Charly VHT (Setia Band), dah tak fikir banyak kali dah. Terus tekan butang 'PLAY' :) Lagu-lagu Charly serasi dan kena dengan telinga saya hehehe

Seperti biasa, memenuhi jangkaan saya. Lagu Charly dengan sentuhan feeling-jiwangnya + gaya Firman bawakan lagu ni = LAGU BEST! Walaupun tidak segah dan sehebat lagu 'Kehilangan', saya rasa 'Hatimu Batu' ini punya aura yang tersendiri. Muzik videonya pun OK, boleh tonton di sini.

Lirik Hatimu Batu - Firman
Ciptaan: Moh. Charly Van Houtten

Dengarkan hati kecilku sedang berbisik
Menunggu sampai luluhnya hati batumu
Yang sudah tak bisa

Dengarkan batin kecilku sedang berisik
Rasa tak sanggup luluhkan hati batumu
Tetap ku tak bisa mengerti apa maksudmu

Cinta harus bagaimana untuk agar kamu bisa
Pahami aku, mengertikan hatiku
Rasa ini harus ku terima meski buat pusing kepala
Karena tak bisa lagi watakmu bisa untuk dirubah

Oh cinta harus bagaimana untuk agar kamu bisa
Pahami aku, mengertikan hatiku
Rasa ini harus ku terima meski buat pusing kepala
Karena tak bisa lagi watakmu bisa untuk dirubah

Rasa ini harus ku terima meski buat pusing kepala
Karena tak bisa lagi watakmu bisa untuk dirubah


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...