728 x 90

Rabu, 1 April 2015

Kord Gitar Linangan Terakhir - Forteen (Easy Guitar Chords)


Kord Gitar dan Lirik 'Linangan Terakhir' - Forteen (Easy Chords)
Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
C Am

C
Khabarnya
C Am
Khabarnya kau dah jumpa
C
Pengganti teman hidup
Am
Mungkin dialah bahagiamu

C
Semoga
C Am
Semoga dia memberi
C
Secebis lebih hati
Am
Dari segala yang ku mampu

(I)
C
Sebenarnya
C
Sejak detik berpisah
Am
Ku damba rujuk semula
F G
Mungkin tiba masa untuk ku sedar


(II)
C Am
Tak guna lagi aku berduka
F G
Cinta yang mati takkan hidup semula
C Am
Tak guna lagi aku merintih
Am F G
Jadikan titisan ini linangan terakhir

C
Cukuplah
C Am
Cukuplah ku merindu
Am C
Orang yang sudah jauh
Am
Meninggalkan hati berpaut

C
Ku coba
C Am
Ku coba bunuh semua
C
Sisa cinta bernyawa
Am
Di halaman hati yang keruh

Ulang (I) & (II)

Am F
Aku harus tabah membina semula
C G
Harapan yang musnah
Am F C G
Doakanlah agar diriku ketemu setanding dirimu

Ulang (II)

C
Yang paling terakhir
Am F C
Jadikan titisan ini linangan terakhir


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

48 ulasan:

  1. salam bulan april kak farrah..moga bulan ni lebih banyak perkara indah berlaku.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Wana. Same goes to you :)

      Padam
  2. sedihnya lagu tu kak farrah..liriknya buat tangkap leleh..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lirik sedih kan,..tapi lagunya lagu rancak tau! :)

      Padam
    2. yeke...okee nak cri jap lagi..huhu

      Padam
  3. haaaa lagu ni macam kene je...
    nak cari lah..
    xpernah dengar lagi ni

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Lagu sedih tapi dalam bentuk rancak & catchy :)

      Padam
  5. hepi aperil ful hahaha.. lagu baru forteen ? jap jap tak pernah dengar hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy April Tak Full sebab kena cukai 6%
      Pegi dengar,..tapi bagi akak biasa je..

      Padam
    2. biasa je jugak.. donload n da delete juga.. takleh go =P

      Padam
  6. fulamak..."Ku coba bunuh semua, Sisa cinta bernyawa"...fuh..mcm manank bunuh tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita tikam..tikam...tikam sampai mati!

      Padam
    2. penyanyi kumpulan ni muka jambu, tapi lirik ganas..huhu

      Padam
    3. macam mana nak tikam pakai pembaris tuh SS??

      Padam
    4. Beli dulu pembaris tu kat kedai... Dah ada kat tangan baru tahu cemana nak tikam! Test tikam tokei jual pembaris dulu.. He He He..

      Padam
    5. Tak pasal2 tokey jual pembaris kena tikam :)

      Padam
  7. ini kumpulan foorteen...bukan ke salah sorang ahli kumpulan tu Izzue Islam kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul, sis! 5 bintang utk Sis JM!

      Padam
    2. kak JM kalau ala-ala Korea tu dia kenal lah..

      Padam
    3. amboii kak JM kenai Izzue Islam je ke? hehehe..

      Padam
    4. Sebenarnya eyda, akak pun kenal izzue je hihihi

      Padam
  8. Saya tak pernah dengar
    LAgu ni farrah.. Hehe.. sorry.. but nice sharing

    BalasPadam
  9. macam mana kita nak tahub,kod2 yu berada di mana bila petik gitar...hahaaaa, hebat lah kalau org tu tahu dan terer petik gitar... soalan tulah saya tanya kat suami...huhuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya main gitar (alat muzik lain) kena rajin berlatih je Cik Sal. Mula2 tu memang susah, tapi bila dah biasa, mudah je nak tukar dari satu kord ke satu kord.

      Padam
  10. Tengok youtube semua berebut 1 pompuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS ke dalam video klip tu?x sempat tengok lagi..haha

      Padam
    2. Kalu SS tak di panggil you tube... Dipanggil ku tiup... he he he..

      Padam
    3. Yang kelakar pompuan tu kata kat bebudak forteen dia nak bertunang tapi si lelaki tak tahu lagi. Camner tu?

      Padam
  11. Forteen..minat Izzue je..hahaha

    BalasPadam
  12. best2 lagu forteen.. tp izzue dh nk keluar dr group tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke? Tinggal bertiga jelah ye.

      Padam
  13. wah, ada lagu baru... tapi jarang lak saya dengar lagu forteen ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi akak biasa je berbanding lagu hit diorang yg dulu.

      Padam
  14. intro lagu ni izzue nyanyi. bukan senang nk tgk part dia kan. hehe. sy cr lagu ni pastu jumpa lagu caliph buskers tu sekali la. hehe. lama nau x lepak kt blog kak farrah kan. jgn majuk ye :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...