728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 5 Mei 2015

Chords Selamanya Cinta - Kimberly Rider (OST Forever Love 18++)

Lagu ciptaan Melly Goeslow ini merupakan OST untuk filem Forever Love 18++ (2012). Chords ini khusus buat Adik Ayu yang bersungguh-sungguh hantar request sebab nak perform main lagu ni dalam keraian istimewa yang bakal dihadirinya. All the best, dear!

Bagi yang belum pernah dengar lagu Selamanya Cinta nyanyian Kimberly Rider, boleh klik di sini. Lagunya comel-comel kiut gitu.


Kunci Gitar 'Selamanya Cinta' - Kimberly Rider (Easy Chords)
OST Forever Love 18++
Ciptaan: Melly Goeslow

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

G C Am G

G D
apakah bintang pernah tidur
G B
apakah bulan pernah melamun
C G A D
apa matahari pernah nangis

G D
seperti aku yang gelisah
Em Bm
laguku sendu menemani
C G Am D
mencoba mengerti apa yang ku rasa

G Am G D
aku kamu jatuh cinta walau kita berbeda
G Am G C
cubit aku biar jelas aku sedang tak tidur
Am D G
aku bukan bermimpi

G D
sebuah buku tentang cinta
Em Bm
takkan sanggup menempuh semua
C G Am D
gambaran rasaku sama kamu

G Am G D
aku kamu jatuh cinta walau kita berbeda
G Am G C
cubit aku biar jelas aku sedang tak tidur
Am D G
aku bukan bermimpi

A C

G D
apakah bintang pernah tidur
G D
apakah bulan pernah melamun
C G Am D
apa matahari pernah menangis

G Am G D
aku kamu jatuh cinta walau kita berbeda
G Am G C
cubit aku biar jelas aku sedang tak tidur
Am D
aku bukan bermimpi

F C
selamanya hatiku cinta
D G
ada dan tiadanya aku
Am Em
cinta cinta yakinkan hatiku
C D
aku bukan bermimpi

Am G
walau takdirku tak bersamamu
C G
i'm not dreaming now
C D G
i'm not dreaming now

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

35 ulasan:

  1. alamak, lagu apa eh. x pernah dengar lak sebelum ni.... >.<'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu lama ni, Amy. Memang OST utk citer ni.

      Padam
  2. Ok..tgh search kt utube lagu ni mcm mn...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila dengar,..selamat mendengar, sis :)

      Padam
  3. simple je lagunya ...apakah bintang pernah tidur? ye pernah!..."bintang mencari bintang"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha bintang mencari bintang bersama qu puteh memang tidur ;)

      Padam
    2. kalau bersama Qu Puteh....baru lah puteh ahahaha

      Padam
    3. hahahahah....qu hitam xde org nak ehhhh

      Padam
  4. Adik Ayu mana nih? Ayu Ayunie ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan,..bukan,..Ayu yg ini bukan blogger :)

      Padam
    2. Xsempat nak tnya kak JM dulu p tnya kak farah

      Padam
    3. Ayuuuuu 20 sen... Keh Keh Keh....

      Padam
    4. Sekarang ayu tak mintak 20 sen dah. Kena mintak lebih. Beli gula-gula pun tak lepas. :)

      Padam
  5. bagi chords memang tak paham..
    request,
    kak farrah letaklah video akak tengah main gitar.. plsssss...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bahaya,...nanti ramai yg tak tido malam sebab seriau! Hahaha!

      Padam
  6. tak pernah dengar lagi lagu nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss, cuba dgr kat youtube ye, eyda :)

      Padam
    2. okey kak Farrah dan SS..

      Padam
  7. tak pernah dengar lagi ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba dgr. Mana tau boleh layan,..boleh dedicate kat tunang cik mimie :)

      Padam
    2. Hahahaha...ok2, nanti Cik Mimie dgr lagu ni.. :)

      Padam
  8. SS nak tujukan lagu ni kat Jay Emm boleh tak Cikgu Ceketed? Nak bagi ucapan boleh? Tak kena tolak markah kan? He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS tolong nyanyikan utk JM sebelum tido boleh?

      Padam
    2. Nanti SS suruh Tuna nyanyi.. Ok tak Jay Emm?

      Padam
    3. SS kan anak murid kesayangan saya. Mana boleh tolak markah! SS kena nyanyikan utk sis JM,...barulah sis JM leh lena dibuai mimpi :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Lagu ni memang tak sepopular lagu Melly yg lain,..

      Padam
  10. wana dah lupa la lagu ni.tapi kalau dengar agaknya tau juga kot.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin,..mungkin,...lagipun ni filem dua tiga tahun lepas.

      Padam
  11. kena dgr dulu baru tahu lagu apa..baca lirik ja xtahu

    BalasPadam
  12. Tak sure pernah dengar atau tak lagu ni.. Nak try carilah

    BalasPadam
  13. Tapi kalau lagu Melly, sure best ni.. Ros suka karya Melly;)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...