728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 14 Februari 2016

Kord Gitar Catatanku - Melly Goeslow feat. Baim (Easy Chords)

Lagu ini sebenarnya lagu lama. Si cilik Baim yang pelat-pelat nyanyi berduet dengan Melly dah besar dah pun. Tetapi, lagu Catatanku kembali dapat perhatian sejak salah sebuah stesen televisyen, tak pasti TV3 atau TV9 ulang siar sinetron Buku Harian Baim. Mulalah inbox akak dijengah dengan permintaan nak chords mudah untuk OST Buku Harian Baim ni. For this piece, disarankan pluck. Lebih indahhhhhhh :)

Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.
Klik imej di atas

Kord Gitar dan Lirik Catatanku - Melly Goeslow feat. Baim (Easy Chords)
OST Buku Harian Baim
Ciptaan - Melly Goeslow

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am Dm F E

Am Dm F E

Melly:

Am
Awan awan menghitam
Dm                             C
Langit runtuhkan bumi
Dm            Am             Dm                E
Saat aku tahu kenyataan menyakitkan


Baim:

Am
Mengapa semua menangis
Dm                                    C
Padahal ku selalu tersenyum
Dm                Am                   Dm                 E
Usap air matamu  aku tak ingin ada kesedihan


(Chorus)

Melly:

   Dm                                   G
Burung sampaikan nada pilu
C                                        Am
Angin terbangkan rasa sedih
                   Dm            E
Jemput bahagia diharinya
                      Am
Berikan dia hidup



Baim:

   Dm                          G
Tuhan terserah pada-Mu
 C                              Am
Aku ikut mau-Mu Tuhan
                      Dm         E
Ku catat semua ceritaku
                 Am
Dalam harianku


Baim:

Am
Mengapa semua menangis
Dm                                   C
Padahal ku selalu tersenyum
Dm                Am                  Dm            E
Usap air matamu  aku tak ingin ada kesedihan


Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 

22 ulasan:

  1. Balasan
    1. ehhhh buka la... cerita budak comel yang tv9 tu... hahhahaha search baru taw.... sempat gak layan cerita tu...

      Padam
    2. dah besar baim ni hihihi

      Padam
  2. Aloo..memang comel sangat suara baim nyanyi lagu tu..kan kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. comel + kelakar sebab dia nyanyi pelat2 :)

      Padam
  3. sinetron buku harian baim tu adalah tengok...baim dalam tu comel nau..yang itu ke atau ada baim lain yang nyanyi..hihihi

    BalasPadam
  4. Farrah, saya cadangkan nanti Farrah compile semua gitar2 kords yang Farrah buat ni jadikan buku ... sure terlajak laris!

    BalasPadam
  5. tak pernah dengar pun lagu ni. banyak jer lagu yang saya tak dengar, bila Farrah up guitar chords, baru saya tahu tentang nama lagu tu (nama lagu je la. hahaha)

    BalasPadam
  6. ala tak pandai main gitar... tapi sure kord ni sangat berguna buat mereka yang pandai main gitar.. heheheh

    BalasPadam
  7. Petik gitar plis... kita slalu dgr lagu akk hrtu... best...

    BalasPadam
  8. Robot ni... mnyibuk betul...

    Kak balik dulu lah... nnt sy singgah lagi...

    Tumggu robot tdo...

    Hampeh punya robot

    BalasPadam
    Balasan
    1. sabaq noh kak huda biasa la robot rindu kak huda

      Padam
  9. Baru2 ni mekja tertengok sekali cerita baim ni. Terkezut tgk baim, montel sunggoh. Btw, xphm pun chords2 ni. Bhahaha, Kak Farah mmg seorang yg berseni.:))

    BalasPadam
  10. yana suka lagu ni , yana dengar lagu ni sebelum cerita dia main kat tv9 lagi

    BalasPadam
  11. even yana tak faham kord kat atas tapi lagu dia yana faham kahkahakah XD

    BalasPadam
  12. jom ! nak breakfast sambil dengar lagu ni.. since tak reti main gitar, tengok orang main je lah.. muhehe

    BalasPadam
  13. tak pernah dgr lagi lagu ni kak farrah..hihihih

    BalasPadam
  14. ooo lagu citer Buku Harian Baim tu.. penuh bermakna lagu nih..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...