728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 21 Ogos 2016

Kord Gitar Polaroid - Sakura Band (Easy Chords)

Ini antara chords lagu yang agak lama terperap di draf. Another single daripada Sakura yang sedap didengar. Lirik simple,..on rejoicing life, having a lot of fun and being carefree. Gubahan muziknya best! Kira jatuh cinta pandang dengar pertamalah. Sakura Band antara band kegemaran saya. Suka pada suara Mel, vokalisnya yang selamba bersahaja dan punya style tersendiri bawa lagu :)


Kord Gitar dan Lirik Lagu Polaroid - Sakura Band (Easy Guitar Chords)

Chords Sakura Band yang lain: Pelarian | Melepaskanmu


(Intro)
A Dm A Dm

Am Dm G C
Tiba masa untuk kita ceritakan semua
Am Dm G C
Keluar berjalan meluang waktu hujung minggu

(*)
F G
Grab your keys and drive your car
E Am
All the way to Damansara
Dm
Come on seize the night
F G
Have some cookies and coffee


(Chorus)
C
Masa muda
E Am
Jangan pernah sia-siakan
Am Dm
Simpankan sebagai memori
A Dm G
Jadikan polaroid

C
Sungguh indah
E Am
Lupakan segala resah
Am Dm
Bersama sahabat gembira
A Dm G
Jadikan satu polaroid

A Dm A Dm

Am Dm G C
Biarkan mereka berkata apa ang dirasa
Am Dm G C
Hidupkanlah hari ini muda hanya sekali

Ulang (*) dan (Chorus)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

10 ulasan:

  1. Kita pun jatuh cinta dengar pertama jugak dengan lagu ni. Best sangat. Hee. Suka sebab simple dan fun je dengar 😁

    BalasPadam
  2. Tak berapa nak minat lagu niih .. ngeee

    BalasPadam
  3. layan....kalau pandai main gitar mesti seronok dapat chord ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Chords akak ni chords simple je,..utk beginner gitu ;)

      Padam
  4. lagu yang agak rancak.. suka dengar jelah..

    BalasPadam
  5. serious best lagu ni.. nak2 time dia mashup dengan Hang pi mana tuh.. meletop!

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...