NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 27 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Isnin, 9 Julai 2018

Police Entry - Elizabeth Tan (Easy Guitar Chords)

Elizabeth Tan dah released single baru. Lagu baru si Lizzy kali ini dicipta oleh Hael Husaini dan Ezra Kong. Judulnya 'Police Entry'. Dengar tajuk je dah terpancing nak dengar kan? Siapa dahulu kecil-kecil suka main game ni mesti menggamit memori lah. 😃

Tetapi, jangan salah faham pula. ‘Police Entry’ Elizabeth Tan bukan berkisar tentang permainan 'tangkap-tangkap' tu semata-mata. Haaa, kalau nak tahu tentang apa, dengar sendirilah di Youtube. Muzik videonya dah keluar beberapa hari lepas. Yang pasti, bait-bait lagu yang kita nyanyikan dulu dah diberi nafas baru dengan irama yang lebih segar.

Saya suka lagu ni. Bagi saya lagunya sangat catchy. Senang nak tangkap. Sekali dengar dah boleh jatuh cinta. Boleh suntik mood ceria pada sesiapa yang tengah gloomy 😀 Bisa jadi siulan nih! Siapa-siapa yang suka berzumba atau buat dance workout, bolehlah guna lagu 'Police Entry'. Choreograph la steps yang sesuai.


Chords Police Entry Elizabeth Tan

Guitar chords 'Police Entry' nyanyian Elizabeth Tan ini telah saya transposed menjadi easy chords. Selamat berdendang! Enjoy the chords! Enjoy the song!



KORD GITAR dan LIRIK POLICE ENTRY - ELIZABETH TAN
Ciptaan - Hael Husaini dan Ezra Kong

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.

Am
Eh rasa hatiku
E
Ragu-ragu
Am
Eh benarkah kamu

Milik aku
Dm                      E
Eh kerna ku tak keruan
Am
Apa kau fikirkan


Am 
Dah tak usah kamu
E
Merayu-rayu
Am 
Dah sudah ku tahu
E
Kau menipu
Dm              E
Dah beribunya alasan
Am
Apa kau fikirkan


E C
Wow! Hebatnya kamu!
E C
Yakinnya kamu. So you wanna play?
E
Let’s go!


(Chorus)
Am
Polis and thief one two jaga
Dm
Polis henti pencuri jaga
E
Gerak-geri kau menduga
Am
Kerja kau menipu saja

Am
Polis and thief one two jaga
Dm                              E
Polis henti baik kau jaga-jaga
              Am     
Dengan siapa kau menipu
Am
Oo-oo oo-oo
E
Oo-oo oo-oo
Am
Kau dasar penipu


Am 
Dah tak usah kamu
E
Merayu-rayu
Am 
Dah sudah ku tahu
E
Kau menipu
Dm                       E
Dah beribunya alasan
Am
Apa kau fikirkan


E C
Wow! Hebatnya kamu!
E C
Yakinnya kamu. So you wanna play?
E
Let’s go!


Ulang (Chorus)


Em                              Am
Benar kau pandai memperdaya
G                  Dm
Tapi dirimu tak sedar
E
Kau sedang diburu


Psstt! Dah dengar lagu ni tiba-tiba si Bott cakap lepas ni mesti ada yang buat lagu 'Rumah Terbakar Panggil Bomba.' Ahakks!

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


9 ulasan:

  1. Ada dengar tapi tak berapa perasan liriknya.. Yang suka part polis entry tu lah.. mengimbau kenangan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat mengimbau kenangan kan heheeh

      Padam
  2. Nak kena dengar nanti lagu ni boleh masuk angin ekin ke tidak

    BalasPadam
  3. terbaek lirik lagu ni. hehe

    BalasPadam
  4. Lagu bafu.. Baru dgr td.. Menarik jugak

    BalasPadam
  5. best lagu ni.. nk main gitar tu tak dpt la

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...