728 x 90

Rabu, 8 Oktober 2014

Jom 'Llueve Por Dentro'!

Petang ni saya ada masa lapang sikit. Target saya untuk edit beberapa bab manuskrip dah tercapai. Jadi, boleh rehatkan mata dan minda sekejap. Masa untuk bersama Si Kapok! Minggu ni saya belajar main salah satu lagu Spanish favourite saya, Llueve Por Dentro, nyanyian Luis Fonsi. Tengah usahakan chords yang senang. 

Lagu lama, tak silap saya sekitar tahun 2008/2009. Kalau diterjemahkan, maksudnya lebih kurang hujan di dalam hati gitu. First time dengar, terus jatuh cinta! Bestnya!!!! Sampai sangguplah tergeliat lidah hafal liriknya. Hehehe jom saya belanja lagu ni! Selamat Menonton & Mendengar! Jangan lupa berikan feedback, kena ke tak dengan selera kalian :)



Nota Senyum: Nanti, apabila rajin sikit, saya akan kongsikan easy chords untuk lagu ini.

28 ulasan:

  1. Best juga layan lagu Spanish ni kan Kak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bestttt! sekali sekala tukar selera ;)

      Padam
  2. each time CT jenguk akak kan.. mesti CT rasa 'banyak benda sebenarnya kau tak tahu CT ooi' akak slalu share lagu-lagu yang CT tak pernah dengar. kekadang tu terus download and yang mana sedar CT simpan. skarang ni lagu spain pulak ^^ hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe dapat lagu tak sedap,...mesti CT fikir 'apo kobondo lagu Kak Farrah share nih?!'
      Nway, enjoy the song!

      Padam
    2. dok leh kak.. dokleh go lagu ni.. den sokong kpop juga lah cem manoo pun kekeke..

      Padam
    3. Hahahah don't worry, dear. One man's meat is another man's poison. Hidupp KPOP! (Akak bagi support ni tau!)

      Padam
  3. boleh tahan lagu ni. cik fafa kalau lagu spanish suka lagu son by four-a puro dolor (ost telenovela mis tres hermanas) ja. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu tu pun akak suka gak, Cik Fafa

      Padam
  4. alamak. nadya xbape minat lagu2 barat nih.. korea je leh layan.. tuupon 2,3 lagu je -.-

    #kite dah jawap the versatile blogger award. jemput bc kt entry baru nadya ;)

    BalasPadam
  5. heheheeh alamak kak...
    tak paham la lagu nie...
    kekekekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun tak paham, Ayu. Setakat 'por favor' tu retilah.
      Tapi saja nak feeling2 heheh

      Padam
  6. boleh la sikit-sikit kena ngan jiwa saya.....

    Hebat betul kak farrah
    #awannano

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak,..takde hebat mana lah, aRz..

      nanoawannanonanoawannano...

      Padam
    2. hahaha....bestkan leh main guitar leh cipta lagu sendiri yang membawa seribu makna buat orang lain

      Padam
    3. huhuhu kemahiran akak terhad, dik. Setakat ni tak pandai cipta lagu sendiri,..menjahanamkan lagu orang tu pandaiiii :)

      Padam
  7. perghhhhh! nak menyebutnya pun berbelit ni. hahaha.. tapi menarik gak lagu dia ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha memang berbelit. nak nyanyi makhraj kena betul ;)

      Padam
  8. boleh je nk layan tapi kalau di pasang lagu korea rasanya lebih ke korea kot hikss..korea x habis2 kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM memang condong angin Korea :)

      Padam
  9. Mimimi kak. Haha. Nak komen tapi tengah online guna phone so video tu takleh nak play. Nanti saya cuba dengar ye kakak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. no worries :) cubalah dengar bila free

      Padam
  10. Balasan
    1. heheh tak apa, Shikin.
      angguk-angguk je, goyang2 kepala sikit ;)

      Padam
  11. Tukar angin jap. dari kpop ke spanish. hahaha.

    BalasPadam
  12. alamak, tak layan lah pulak hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah layan,...mana tau boleh nyanyi utk si dia :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...