NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Sabtu, 4 Jun 2016

Persediaan Ramadan - Doa-doa Berbuka Puasa

Selama ini saya hanya amalkan satu doa sahaja ketika berbuka. Cetek betul ilmu saya :)
Rupa-rupanya banyak lagi doa yang boleh kita baca ketika berbuka. Saya kongsi sebahagian daripadanya.

Doa 1 (Doa yang diamalkan oleh Nabi Muhammad s.a.w)



Doa 2


Doa di atas yang biasa kita dengar dan amalkan. Jika berbuka sendirian, jangan lupa tukarkan kata ganti diri 'na' (kami) kepada 'tu' (saya).


Disarankan juga membaca bait doa ini:

Doa 3


Jika kita berbuka puasa di rumah saudara atau rakan-rakan, marilah kita doakan mereka sekali :)

Doa 4 (Ketika Berbuka di Rumah Orang Lain)


Teruja sangat menanti Ramadan kali ini. Semoga Ramadan kali ini lebih indah. Lebih berkat. Lebih bermakna.

21 ulasan:

  1. salam , yana pun kak , terima kasih share doa doa ni :(

    BalasPadam
  2. saya pun baru tau..thanks share kak Farrah. Selamat menyambut Ramadan ye

    BalasPadam
  3. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

    BalasPadam
  4. Alhamdulilla.. Thanks for sharing Kak Farrah...

    BalasPadam
  5. good..alhamdulillah
    tq for sharing =)

    BalasPadam
  6. maseh kak farrah... baru tau...

    BalasPadam
  7. tapi doa yang biasa tu pun macam lain ja ngan doa yang Firah amalkan.. hurmh !

    BalasPadam
  8. thanks sharing.. kekadang terlupa kan, yelah setahun sekali..

    BalasPadam
  9. Thanks for sharing! Good Info Farah

    BalasPadam
  10. terima kasih atas share ni kak farah

    BalasPadam
  11. sis JM doa yg biasa tu..allhumma laksumna....

    BalasPadam
  12. doa paling mustajab adalah doa ketika sebelum berbuka puasa..

    BalasPadam
  13. boleh amalkan ni.. bru tau doa berbuka di rumah org tu :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...