Kenangan Terindah - Setia Band

Rabu, Julai 28, 2021

Pernah dengar atau lagu Kenangan Terindah dendangan Samsons yang popular sekitar tahun 2005? Lagu putus cinta. 😁 Ingat lagi, dahulu petang-petang saya duduk depan TV layan Sinetron Puteri Yang Terbuang. Lagu Kenangan Terindahlah yang jadi runut bunyi untuk sinetron tersebut. 

Kali ini lagu tersebut dinyanyikan semula oleh Setia Band (dahulu mereka merupakan ahli ST12). Saya memang penggemar muzik ST12 suatu masa dahulu. Banyak lagu mereka yang hits dan sedap didengar! Apabila ST12 berpecah, saya ikuti juga lagu-lagu Setia Band.

Kenangan Terindah dirakamkan pada tahun 2019 dengan susunan muzik pop Melayu, genre yang cukup sinonim dengan ST12 dan Setia Band. Lambat release mungkin kerana menunggu masa yang sesuai. Setelah beberapa tahun diperam, akhirnya lagu ini dilancarkan bersempena dengan penamatan kerjasama antara Setia Band dengan label Trinity Optima Production.

Nak dengar boleh cari dan tonton video muziknya di Youtube. Kemudian, kalian putuskanlah sama ada suka versi asal nyanyian Samsons (pop) atau Setia Band. 😊

Kredit Imej - Youtube Trinity Optima Production

Kunci Gitar dan Lirik Kenangan Terindah - Setia Band (Easy Chords)


[Intro]
C Am F C


C
Aku yang lemah tanpamu
Am
Aku yang rentan karena
                          
Cinta yang telah hilang darimu 
C
yang mampu menyanjungku

C
Selama mata terbuka
Am
Sampai jantung tak berdetak
F                       
Selama itupun aku mampu 
C
untuk mengenangmu

Dm                     Am
Darimu kutemukan hidupku
Dm                     Am
Bagiku kaulah cinta sejati
F  D  G  F  Em  G
Ohh ... Ohh Ohh ... Ohh Yeahh Ohh


[Chorus]
C                       G
Bila yang tertulis untukku
Am               Em
Adalah yang terbaik 
F                               C
Kan kujadikan kau kenangan
Dm                     G
Yang terindah dalam hidupku

C                       G
Namun takkan mudah bagiku
Am              Em
Meninggalkan jejakmu
F                C
Yang tlah terukir abadi
Dm                     G           C
Sebagai kenangan yang terindah


Am G C
Am G F
Am G F G



C                       G
Bila yang tertulis untukku
Am               Em
Adalah yang terbaik 
F                               C
Kan kujadikan kau kenangan
Dm                     G
Yang terindah dalam hidupku

C                       G
Namun takkan mudah bagiku
Am              Em
Meninggalkan jejakmu
F                C
Yang tlah terukir abadi
Dm                     G           C
Sebagai kenangan yang terindah


C
Namun ... namun ... namun
C                       G
Namun takkan mudah bagiku
Am              Em
Meninggalkan jejakmu
F                C
Yang tlah terukir abadi
Dm                     G           C
Sebagai kenangan yang terindah


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas merupakan hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, kord gitar dan klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis kegemaran anda dengan mendapatkan karya di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.


16 ulasan

  1. Teringat kejap dengan Peterpan.. Samsons, dah tahu ni. boleh la dengar versi baru setia band..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat mendengar. Selamat mengimbau kenangan lama hehehe

      Padam
  2. Lagu favourite zaman baru kenal mic karaoke! Tak sah kalau tak nyanyi. Ada versi baru ye. Nak dengar lah nanti.

    BalasPadam
  3. Ohhh kalau kak farrah tak inform tak tahu pun Setia band tu dulu st12. Lejen tu St12. Putih-puih melati , merah-merah delima. Ewahh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah. Vokalis dengan gitaris Setia Band ni dulu ST12. Dah bercekau ke... terkundat ke... diorang pecah dua kumpulan 😁

      Padam
  4. Sedap jugak versi setia band ni.. kakmim br tau lagu KLMJ ni ada nafas baru.. tp yg versi lama tetap di hati sbb lagu tu mengingatkan kakmim masa jadi guru sandaran di sebuah sekolah ni.. zaman tu zaman kakmim aktif blogging jugak ada je cerita student dishare di blog.. tp sayangnya blog tu dh x dpt diaccess

    BalasPadam
    Balasan
    1. Versi lama selalu memang akan tetap di hati sebab ada memori istimewa yang attached dengan lagu tu, kan? Oh, saya ada baca entri Kakmim mengenai blog lama yang dah tak boleh diakses tu.

      Padam
  5. Suka dengar lagu Kenangan Terindah Samsons tu. Suara dah lah sedap. lagu pulak menusuk. Lagu kenangan terindah ST12 ni versi band pun best jugak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah kan... buat layan-layan jiwang 😁

      Padam
  6. Usia semakin meningkat ni, jarang-jarang dengar lagu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, Tuan Fairus. Janji masa yang kita ada dimanfaatkan sebaiknya.

      Padam
  7. Antara lagu kesukaan ccl zaman sekolah dulu .

    BalasPadam
  8. terus sha pergi dengar.. hehehe.. Lagu kesukaan ini..
    Tetap suka versi asal..
    Versi baru ini okaylah, cuma tak berapa kena dengan Sha.. hehehe..

    BalasPadam
  9. Salah satu lagu favorite! Memang layan teruksss walaupun tak bercinta pun hahahaha.

    BalasPadam
  10. kalau boring boring sy mmg selalu pasang lagu ni...lepas tu nyanyi kuat2 walaupun sumbang hahahaha

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.