Assalamualaikum. Apa khabar semua? Baru hari ini berpeluang masuk blog. Beberapa minggu ni saya agak sibuk. Dari sebelum raya haji lagi tak sempat langsung nak menulis sebarang entri.
Kawan-kawan sarapan apa pagi ini? Saya buat nasi goreng petai jeruk. Kebetulan ada baki jeruk petai di dalam peti sejuk yang sudah agak lama tak berusik, saya ambil petainya jadikan rencah nasi goreng.
Nasi goreng petai jeruk. |
Petai jeruk ni, kalau tak disentuh, memang akan lama terbiar sepi tiada yang peduli. Duduklah petai-petai tu diam dalam botol. Tetapi, sekali dah ambil buat makan, memang tak akan cukup sebutir dua.
Saya pernah kongsi cara buat jeruk petai sebelum ini. Boleh lihat di sini.
Maaflah, misi blogwalking saya tergendala dua tiga minggu ini. Insya-Allah, minggu ni tenang sedikit. Bolehlah intai-intai kalian. Till then, take care!
Nasi goreng petai jeruk, sudah semestinya tergoda dengan aromanya!
BalasPadamAromanya tu yang mahal, kan kak :)
Padamalamak! yg x makan petai ni cuma mampu tgk je hehehe
BalasPadamTak apa… tak apa… tengok je ya. Nanti saya belanja food lain 😊
Padamwahhhh sarapan yg tak mampu ditolak ni hehe
BalasPadamRugi kalau tolak hahahah
PadamTak pernah makan petai dan tak tahu apa rasanya.
BalasPadamMana tahu suatu hari nanti En. Fairus akan cuba makan petai… orang rumah makan petai tak? 😁
PadamPeminat petai suka lah ni. 😀
BalasPadamPeminat petai memang tidak akan tolak 😊
Padamtak terfikir dengan nasi goreng jeruk petai.. saya sampai dah terbuang sbb terlampau lama duduk dalam peti 😭
BalasPadamkalo penggemar petai mmg berselera sarapan camni.. ihiks..
BalasPadamtp sy bukan peminat petai.. haha
Assalamualaikum, sedapnya nasi goreng petai jeruk, ada cara buat petai jeruk juga, thanks sis for sharing.
BalasPadamFuh ..sedap peminat petai kena cuba ni
BalasPadamKalo saya memang penyuka petai 😄..JD kalo ada ini di rumah, dah pasti habis utk sambal petai kak 🤣
BalasPadam