728 x 90

Ahad, 9 November 2014

Guitar Chords Knock Knock - Elizabeth Tan


Kord & Lirik Knock-knock - Elizabeth Tan

Temujanji Istimewa|28 Mac 2015|Sesuai bawa gitar :)
 
(Intro) Am

Am                           
Bulan bintang kau janjikan
Dm
  Tidak aku teruja
G
  Cakap memang mudah
C           
  Semuanya mampu

Am
Kata manis kau beri
Dm
  Ku terpikat belum tentu
G
  Cakap memang murah
C            
  Oh, kau pun tau


(i)

Am                Dm
Kiranya kau benar mahu
E                  Am
Kiranya kau benar mahuku
Am                   Dm
One, two ku sayang kamu
      E
Jangan sakiti aku


(Chorus)

Am
Knock knock
F         
Mahuku perhatian
E
Knock knock
C
Mahuku kau buktikan
F                Bm
Jangan tersalah, jangan tersilap
E
Jangan abaikanku

Am
Knock knock
F
Ku beri kau semua
E
Knock knock
C
Ku buktikan diriku
F                 Bm
Jangan tersalah, jangan tersilap
E
Jangan abaikanku


(ii)


           Am               Dm
Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
                  G                       C
Kalau ku hampa kau kan rasa
                  F                         Dm
Jaga-jaga hati, jaga-jaga nanti
                 Am                      
Kalau ku terluka kau pun kan sama

Am 
Bukan mahu tunjuk diva
Dm
  Bukan nak mengada
G                         C           E
  Cuma ku tak mahu kecewa selalu
Am
  Dan andai apa ku beri
Dm
  Tidak cukup untukmu
G                 C         E
  Katakan padaku apa kau mahu


Ulang (i)

Ulang (Chorus)

Ulang (ii)


F
Satu, haruslah setia
Am
Dua, jangan cakap bohong
G                 C
Buatku nangis jangan, jangan
F
Tiga, buatku tersenyum
G                 C
Empat, pelangi jadi satu


Ulang (Chorus)



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

30 ulasan:

  1. Rajin akak share kod guitar kan..bermanfaat buat rakan2 yg tgh cari kid guitar..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe bolehlah untuk adik2 yang nak cari chords senang :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Iye, budak. Dah ada single sendiri dah...

      Padam
  3. eh, comelnya tajuk lagu dia.. knock knock. hahaha..

    BalasPadam
  4. wahai chord~ semoga suatu hari aku akan lebih mengenali kau, HAHAHA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Dah ada gitar, datang cari akak & si Kapok!

      Padam
  5. Uhhh xpernah dengar pon.. ok demi entry kak farrah ayu g cari jap lagu ni.. heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe lagu baru ni dik. Akak pun baru tau :)

      Padam
  6. wah. bc liriknya dah best.. :)

    BalasPadam
  7. Elizabeth Tan tu sape?
    Sama je dgn.Elizabeth Taylor?
    Huu pepandai pulak tanya macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.
      Budak ni terkenal sebab dia rajin buat covers (nyanyikan lagu artis lain) sambil main ukelele :)
      Skrg dah ada single sendiri. Dah jadi retis!

      Padam
  8. tajuk lagi knock knock..ingatkan lagu omputeh sekali..ahakss..lagu melayu ke...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun mula-mula ingat lagu omputeh, sis!

      Padam
  9. lagu apa ni kak.huhuhu maybe kalau dengar baru tahu lagu apa....
    Peminat guitar konfem perlu ke blog akak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu baru ni aRz. Akak pun baru dengar.
      Elizabeth Tan ni selalu buat covers dengan ukelele :)

      Padam
  10. Akak takda ke youtube yang tunjuk akak men guitar?...
    Teringin nak tengok..heeeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah, Nad :)
      Akak main utk suka2 klu boring kat rumah je :)

      Padam
  11. kena cari ni.. tak penah dengar. memang lagu rare CT dapat dari blog akak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rare? Hehe takdelah rare mana, CT :)

      Padam
  12. Sedap gak suara die org pon comel

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak memang suka lagu2 cover yg dia buat :)

      Padam
  13. Pattern strumming dia mcm mana ye. Can akak detail kan ? Pening la. Nak main

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry2. Hampir terlupa.:)
      Basically strum DDU DDDU for each chords.
      Kalau masih keliru, akak suggest adik cari any guitar cover di Youtube. Cuba cari cover from TheIcedCapp. Cover guitarnya banyak yang easy chords & senang follow :)

      Padam
  14. Huhu best kalu thu main guitar. Guitar ad to xpndai main hahaha

    BalasPadam
  15. AlvyBlexYanderYana27 Mei 2015 10:58 PTG

    Best lgu nie ..tp kn lgi best klu sya pndai mainn huhu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...