728 x 90

Isnin, 10 November 2014

Siapa yang Paling Kreatif, Paling Puitis?

Selamat Petang! Dah lunch? Ke baru nak lunch? OK, entri ini adalah kesinambungan daripada entri 'Jom Cuba Nasib 'Pengorbanan Cinta' Sabtu lepas. Tak sangka saya ramai yang sudi respon dan tunjukkan bakat masing-masing! Thanks for your support. Sebenarnya ada 10 penyertaan, tetapi saya tak dapat publish 3 lagi komen tu kerana atas sebab-sebab tertentu, tak sesuai dikongsikan di sini. (Guys, you know who you are,..hahaha. Nway, thanks friends. Those comments made me smile. Broadly!)

Saya nak minta tolong kalian semua. Tolong pilih 2 komen terbaik yang kalian rasa:
  1. Paling Kreatif
  2. Paling Puitis
Nanti kita sama-sama tentukan pemenangnya ye :)

#1
Amy J


#2
Hikayat Seorang Budak


#3
Cik Fafa


#4
Gagak Rimba


#5
Sis JM


#6
Kelas Tuisyen Dewan Hj. Ali (Ex-students saya yang uruskan blog tuisyen)


#7
Cik Balqis

Dah putuskan siapa yang paling kreatif dan puitis? Kongsi pendapat kalian di ruangan komen. Thanking you all in advance :)


52 ulasan:

  1. Wah...jiwang-jiwang semuanya...tak tahu nak pilih..sebab Acik sendiri pun tak sejiwang tu

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Hmmm,.. (urut-urut dagu sambil fikir)

      Padam
  3. Semua pun best2..wana suka tulisan hikayat seorang budak dan jari manis

    BalasPadam
  4. i choose 1 and 2.
    Berbakat masing2, haha
    Good luck yg tersenarai tu.
    Lepas ni kalau nak ayat madah2 sikit terjah blog dorg, keh keh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama! Kreatif - penyertaan no. 1, Puitis - no. 2

      Padam
  5. Nak kena undi yer... Musykil nak undi semua terbaik :)

    BalasPadam
  6. Paling kreatif: #1

    Paling puitis: #7

    Done! hehe

    BalasPadam
  7. nadyya pilih amy! hoho
    kal ho naa hoo...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amy dgn kisah cinta Bollywoodnya :)

      Padam
    2. i can't help it la.. what to do XP

      Padam
    3. amboiih! hindustan punye psl..haha! XD

      Padam
  8. susah jgk nk pilih ni

    Paling Kreatif No 1 - Amy J
    Paling Puitis No 7 - Cik Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. ishkk JM nie..JM punyer lagi best ha..btw tengkiu undi..hihi :P

      Padam
  9. wah-wah kak HSB dengan Cik Balqis, panjang sungguh kata-kata diorang.

    yang lain semua ada makna.. saya punya macam terpesong je -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sape cakap terpesong?! Akak tak letak syarat kena jiwang2 ada makna pun...kan terpulang pada tafisran masing-masing :)

      Padam
    2. senget la dik amy nie kannn..hahaha.. XD

      Padam
    3. erkk. hahahhaa...okay2, saya terima syarat kak Farrah tu. haha >.<

      saya x senget cik Balqis, saya weird je... ha, baru kena XP

      Padam
  10. malu i taww farrah. hahaha..btw tengkiu farrah!
    sesiapa kt luar tu undi la saya untuk paling puitis yer, no 7 okay! *muka xtahu malu* hohoho!
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  11. sblm tu kan, apa kata farrah buat kotak undian. kan senang nak undi :D
    guna kotak undian yang google punye tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry,...kitorang leh jadi tukang kira votes!

      Padam
    2. Hahah nampak tu, Cik Balqis. Dah ada yg volunteer nak kira undi. Ala, Cik Balqis, akak buat ni bukanlah nak formal sangat. Saja-saja utk suka2. Ajak adik2 ni utk jiwang2 sama pilih pemenang :)

      Padam
  12. Paling kreatif: Amy J
    Paling puitis: Abang Gagak lah! (Sebab tahu kisah dia ^_^)

    Tak de org vote pengorbanan cinta kita uhukhuks...boss, panggil bebudak FunCrayons dtg vote sini aci dak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak cukup jiwang! Hahaha korang ni kan kira tak layak masuk pun sebenarnya. Kalau pertandingan rasmi kan,..ahli keluarga, kakitangan semua tak leh masuk join. ;D

      Pergi rehat puas2. 15hb akak nak lambakkan kerja!

      Padam
    2. 1 vote utk gagak? Bdk2, mapley jom! Abg blanje...jgn kacau akak bos!

      Padam
  13. aina nak letak puitis dan kretif adalah kak HSB Boleh x? T_T sangatt sukaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh saja. Tak ada syarat pun hahaha OK, kira 2 votes kat sini utk HSB ;)

      Padam
  14. aduh... semuanya puitis.... tak boleh pilih... otak sha dah basi nak berpuitis bagai... hahhaa.... gudluck semua :)

    BalasPadam
  15. wahhh jiwang-jiwang ni..soft hearted :) i pick cik balqis hehe

    BalasPadam
  16. Dramatisnya semua.. syahdu je baca.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, jgn terbawa-bawa syahdunya pulak, Firah :)

      Padam
  17. Paling kreatif #1
    Paling puitis #2

    BalasPadam
  18. adoi, kenapa kak farrah publish?haha. typo kat Illahi tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mestilah publish,..dah best! Cuma tak cukup jiwang/puitis je...bakat jadi writer dah ada ;)

      Padam
  19. Camna boleh Nad miss ni...huhauha...kalau tak dah masuk lagi 1 penyertaan puisi romantis giteww

    BalasPadam
  20. hahaha ini rupanya segmen nye..
    alamak memang kena pandai bab lovey dovey la gamaknye ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss,..kena tukar mode jiwang hihihi

      Padam
  21. Paling kreatif - Amy J
    Paling puitis - Hikayat Seorang Budak atau izsya1987? Ahaaa susahnya nak pilih!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe yg Gee pilih nilah pemenang2 nya!

      Padam
  22. Kak farrah, saya xtau nak komen apa. Semua kreatif dan puitis dgn cara tersendiri. So terima kasih kpd semua yg suka kata2 saya. Sejujurnya, itu saja yg terlintas dikepala waktu join meriahkan suasana haritu. Hehe. Moga semua berlapang dada. Dengan izin Tuhan :)

    BalasPadam
  23. Haaa mmg jiwang2 semuanye ni kan... huhhuhu xbileh lawan ayat budak...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...