728 x 90

Isnin, 8 Disember 2014

"Harta ini Ahmad Albab err,..Budak & Khaty yang Punya!"

Tiba-tiba jadi bapak jin pula hari ini. Well, rasa-rasanya bila dah baca tajuk, kalian dapat agak kan entri ini mengenai apa,...Ini entri susulan untuk Jom Cuba Nasib (Namakan & Teka Bahan). Sebelum itu, saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada rakan-rakan yang sangatlah sporting mencuba nasib untuk teka bahan dan namakan hidangan. Ada yang sampai pening-pening kepala lagi. Dalam pening-pening tu, I really hope somehow you all had fun! I know I did. Especially, bila baca nama-nama hidangan yang direka :D

Credit

Hidangan misteri saya tu sebenarnya
Mashed Cauliflower!

Bahan utama: Kubis bunga
Bahan sampingan: Susu, Keju Parmesan, Lada hitam, Mentega, Garam, Serbuk Bawang Putih

Bahan tabur (Soalan Bonus):  Serbuk Oregano


Inilah pemenang-pemenang Jom Cuba Nasib #4 kita!

Jawapan Budak

Tahniah, Budak! Appreciate that you remember akak tanam rosemary, tapi kali ni tak guna herb tu ;)

Untuk soalan bonus, Khaty, Wana dan Cik Fafa berjaya meneka dengan betul. Tetapi, yang paling pantas menjawab antara ketiga-tiganya ialah Sis Khaty kita. Tahniah!!!

Jawapan Sis Khaty

Sis Khaty, nanti tolong emelkan alamat surat-menyurat ke faidamf@gmail.com ye. Budak, akak dah ada address kamu. Oops kejap..kejap...Cik Fafa & Wana pun kena hantar alamat sekali. Haaa, kan saya dah pernah kata mungkin ada pertambahan hadiah. So, kita bagilah juga something pada mereka berdua :)

Tetapi, maaf banyak-banyak. Rasanya akan ambil masa sedikit nak uruskan kiriman hadiah. Saya sibuk kerja edit-mengedit sekarang ni. Tak sempat nak ke pejabat pos. Insya-Allah, dalam minggu ke-3 atau minggu akhir Disember.

Psst! Mashed cauliflower tu sedap tau! Rasa memang macam mashed potatoes! Nanti saya kongsi resepinya :)

34 ulasan:

  1. Wahhhh...Tahniah BUDAK tecik kerana berjaya...sis JM mmg x terfikir langsung rupanya bunga kobis?

    okey..nanti kongsi resipi sbb nampak menarik dan tertarik. Ni mkn dengan roti ke nasi...ke sedap di makan begitu sahaja :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekaseh sis JM :)
      Budak tecik main teka saja. Tak sangka mengena. Hehe ^.^

      Padam
  2. Waaa...kenapa Annur terlepas!! T_T
    why..why..hahaha..
    Time balik kg la farah nak buat kontes kan..menci..menci...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah nanti lain kali kita buat suka-suka Annur join ye.

      Padam
  3. Tahniah kepada pemenang. Hehe

    BalasPadam
  4. tahniah utk yg menang..hahaha.. saya tak terfikir langsung bunga kobis..lol.. tak pernah makan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak selama ni pernah dengar, tapi tak cuba buat. Sedap, Nana. Memang leh tertipula ingat ni mashed potatoes.

      Padam
  5. btw,nanti buat la lagi ya game mcm ni..hehehe

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah, tak sangka jawapan cuba nasib saya mengena. Hehe.

    Thanks kak farrah utk segmen cuba nasib ni. Tahniah kepada kak khaty, cik fafa n kak wana.

    Pasni boleh try tabur oregano :)
    Rosemary tabur kt ayam bakar kan. Hehe. Kenapa la saya tak terpikir. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Congrats, budak! Memang mengena!
      Yes,..rosemary sangat sesuai untuk ayam, perasakan sikit dengan lemon. Boleh je letak rosemary tapi ni akak nak kasi Cekebon makan, herbs pelik2 tak sesuai dengan tastebuds Cekebon :)

      Padam
  7. Tahniahh budakk! tak terfikir kobis bunga. hahaha.

    Akak, thanks join challenge scha tu kak! muahh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah comellah budak firash-farish tu... :)
      Mmuaahhh balik!

      Padam
  8. mashed cauliflower..!? how does it taste like kak..? sedap ke behehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Like mashed potatoes, but healthier :)

      Padam
  9. Tahniah budak.. tak pernah tau pun pasal resepi nih.. menarik, tak sabar nak nantikan resepinya.. penat pikir beberapa hari tak dapat jawapan.. huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, eyda. Nanti saya kongsi resepinya. Boleh cuba buat ramai-ramai. Boleh 'pedaya' anak2 utk makan sayur :)

      Padam
  10. OOoo... dah contest rupa nyer yerr... tahniah kepada pemenang... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de contest apa pun, kak. Suka-suka je...

      Padam
  11. Asalam..tak sangka pulak betul..tak tercapai akal ku betul nie..ngee..tq farra..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti kalau acik cuba buat hidangan ni boleh namakan Mashed Cauliflower Tak Tercapai Akalku :)

      Padam
  12. kobis bunga rupanyaa. hehehe. anyway, tahniah HSB! tahniah jugak kat kak khaty dan kak wana! tq kak farrah! ^_^

    BalasPadam
  13. wow, hebat la budak dapat teka dengan tepat..to budak, kak wana salute dengan awak la..tahniah ya..tak terpikir langsung pon pasal cauliflower..heheh..

    dan nampak nama wana terselit di situ..hehe, tq kak farah..x sangka betul pula..tahniah buat cik fafa, kak kathy.

    kak..wana dah hantar email..maaf lambat..bz sangat lately ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hadiah dah on the way. Harap wana suka lah :)

      Padam
  14. tudia power si HSB nih teka. tepat betol! hehe tahniah utk diorang :)

    BalasPadam
  15. tahniah buat pemenang :) hebatlah Budak :)

    BalasPadam
  16. Tahniah pada para pemenang :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...