728 x 90

Jumaat, 13 Februari 2015

Domo Arigato Nina Chan!

Assalamualaikum semua. Pagi-pagi ni nak buat entri penghargaan khusus buat tuan punya blog Nina's Life Stories. Siapa lagi kalau bukan Adinda Amanina, si pencinta aiskrim ni :) Hari tu sempat selit kat entri Wordless Wednesday je.

Nina bermurah hati beri saya hadiah 9 buah kereta Hot Wheels ni sebab saya jadi salah seorang daripada pengomen setia di blognya sepanjang 2014.

Mencelah di No. 8



Untuk pengetahuan kalian semua, Nina ni bekerja di Mattel dan Nina sendiri pengumpul kereta-kereta mini ni :)


Thanks so much, Nina. Akak benar-benar excited dapat Hot Wheels sekali 9 biji begini. Bak kata Sis JM, teruja sampai ke siling! Hehehe secara tak langsung bertambahlah hobi akak. Kumpul Hot Wheels pulak lah lepas ni.

Bagi yang belum mengenali Nina, jemputlah berkunjung ke blognya. Banyak cerita-cerita menarik berkisar tentang her work life, vacations, reviews filem dan drama,...macam-macam lagilah. Klik banner di bawah ye.

http://sukasamko.blogspot.com/
Pencinta Ais Krim : Kisah Seiring Usia




121 ulasan:

  1. wahhh dapat kereta banyak tuu. boleh lah jalan jalan ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh pilih nak mane satu..ahhaha

      Padam
    2. Pilih..pilih..buat kereta angkat sorang satu :)

      Padam
    3. Ros nak yang hijau tu.. eh tetiba nak memilih gak.. hihi

      Padam
    4. Nak itut k.Farrah jalan-jalan sambil bawak 3 Adams.

      Padam
    5. pinjam kereta satu ak farrah nak jalan-jalan

      Padam
    6. @Shikin - Jom jalan2. Kita bawak The Adams gi petting zoo :)

      @Arz - Nak pinjam sebuah je?

      @ZF - Ferrari? Jap pi check....akak ni bab kete 'amat hebat' ;)

      Padam
  2. ohh...hadiah dari Nina..sis JM pun belum berkenalan dengan beliau..ni bukan Hanis Amanina tu ka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan, sis. Ni Nina lain. Silalah jenguk Nina, kenal2 dgn cik adik yg friendly tu :)

      Padam
    2. jom2 sis JM..kita p berkenalan

      Padam
    3. Haaa cepat2! Go and spread ur love :)

      Padam
    4. yup, boleh tambah kenalan blogger :)

      Padam
    5. 2 Nina yang berlainan.
      Sweet je nama nina..

      Padam
    6. sis JM dah sampai abisla...tak nampak dah orang lain kat carta tu

      Padam
    7. Hehe.. kelakar je. Jgn smpai tertukar nama dh la akak2 sekalian ;)

      Padam
    8. Hanis Amanina pulakkkk dahhh... Nasib baik bukan Nina Jurin... He He He...

      Padam
    9. aaahaha SS ni.. Nina Jurin da lama mnyepi isk.. new comers banyak Nina Jurin gak dia sebut =p
      tersedak2 Hanis Amanina ahahah..

      Padam
  3. seronojnya dapat hot wheels percuma..9 biji banyak tu =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang namy! Keseronokan 9 kali ganda :)

      Padam
    2. Alhamdulillah,. rezeki Kak Farrah!

      Padam
    3. Woww...berganda2 ye k.Farrah.
      Kalau kete letak katmane?
      Jangan k.Farrah letak kat board sudah.
      Nanti jatuh kena kepala Yuri benjol.

      Padam
    4. best dapat kereta dari mattel

      Padam
  4. owh.. nina ni suka ais krim ye.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, DP. Orangnya pun semanis aiskrim :)

      Padam
    2. Kita buka kelab cinta aiskrim lepas ni, Nis :)

      Padam
    3. ops.. dokter tak kasib tubuhkan kelab aiskrim. hihihi

      Padam
    4. DR Shikin : amboi sampai ke sini check tahap diabetes

      darah manis takpa. jangan darah masam

      Padam
    5. darah masam? boleh buat jeruk!

      Padam
    6. Dokter xbg makan aiskrim.. kena tukar header la mcm ni. Heheehe

      Padam
    7. kehkehkeh.. tak leyh lawan dr shikin..! =D

      Padam
  5. Balasan
    1. Hikhik review cenonet je, Maria :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Anies pun dapat juga kan,...

      Padam
    2. waahhh kak anies pon dapat..power2..

      Padam
    3. Nina belum baca kot..
      Nina kat mane? Nina kat mane?
      NINA..Nina kat mane?

      Padam
    4. jom kita cari Nina di blog beliau

      Padam
    5. Hahahaaha.. nina datang dgn senyuman lebar. Nasib baik xboleh nampak dlm blog ni

      Padam
  7. kali ni bagi keta mainan...nnt bagi kereta btul plak..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kereta betul akak tunggu Zarul berilah :)

      Padam
    2. hihi...tggu saya kawen ngan ank raja lah...

      Padam
    3. Aminnnn. Abih tu abam posmen nak letak mana?

      Padam
    4. alahai sian abang posmen tu :(

      Padam
    5. xpa.. saya ambil dia bekerja di rumah saya...uruskan surat² dan bgkusan yg masuk nnti...

      Padam
    6. Kesian abam posmen.. Cintanya diduakan.

      Padam
    7. hahaha sampai ke sini abam posmen

      anak raja mana yang ditunggu tu

      Padam
    8. Kalu keta betul... SS nak nompang!

      Padam
  8. wow..tu baru di tangga ke 8 kak dah dapat 9 buah keta..kalau no.1 agaknya dapat apa ya..mesti lebih istimewa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaa tu nanti kita risik2 ye :)

      Padam
    2. ye betul.. nak tahu jugak ni. hihi

      Padam
  9. baru wana perasan..memang comel blog nina chan tu..kaler pun sweet :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sweet & sejuk je mata kita singgah blog Nina, Wana. 'chan' tu bukan nama dia,..'chan' tu macam panggilan sayang atau 'dear' dalam bahasa Jepun. Mei Chan,...Wana Chan... :)

      Padam
    2. teringat saya ada sorang blogger tu panggil saya Nana Chan..hahaha.. comel sangat nickname tu..!
      kekadang kta naik confius dgn nama blogger yg ada nama sama..tp yg bezanya cara/gaya blog diaorang..hoho..

      Padam
    3. apa? aRz pun ke sana ehh...ahaha,..nk ke sana jugak lah

      Padam
    4. Suka la akak nama nina chan.. nk tukar nanti. Hihi

      Padam
  10. dari rumah farrah akak terus ke rumah nina heehe nak berkenalan jugak dgn pengumpul kereta ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah,..terus dari Brunei ye, Kak? Sila kak,..sila. Kita tambah-tambah kawan. Nina ni peramah budaknya :)

      Padam
  11. Dah terjah.. bestkan sesapa yang keja kilang macam nih.. hari2 tengok mainan jer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang syokkkk! Diorang selalu dapat kereta hotwheels, eyda :)

      Padam
    2. Siap boleh buat koleksi atau muzium mainan satu hari nanti.. betul2 best..

      Padam
    3. Betul, Nina banyak collection hot wheels.

      Padam
    4. Idea yg bernas akak2 sekalian.. lepas bersara boleh buka muzium nk masuk bayar singgit. Hehe

      Padam
    5. Wahh2 lepas nih ada laa muzium keta mainan mattel plak..

      Padam
  12. bestnye dpt kete..
    nsb baik bkn kete btol.. ihiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau dapat kete betol, Ezy tak nampak dah akak buat entri baru kat blog. Vroom vrommm sana sini :)

      Padam
  13. waaaa....bestnyerrrr farah dapat kete chomel tuhh....tahniah yerr heheheh

    BalasPadam
  14. wahhhh hadiahh dia besttt dan menarik. 9 buah sekalii kereta hot wheels :)
    btw tahniahh yaa :)

    BalasPadam
  15. Tahniah kak farrah :)
    Sorry lama x singgah ^^
    Saya pn dpt 9 buah hotwheels tu. hehe. Tp belum up entry.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahniah jugak buat Budak :)

      Padam
    2. Tahniah juga buat budak.. rezeki tuh..

      Padam
    3. x aci BUDAK dan Farrah dpt..nk jugak :-)

      Padam
  16. sweet ja banner mesti orgnya pun sweet.. jap nak terjah.. ;)

    BalasPadam
  17. dulu blog lama selalu lepak kat sana,blog kak nina.. sejak buka blog baru..dah lupa smua yg saya pernah rajin singgah komen.. T_T
    n dia orang yg happy go lucky sya tengok.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul..betul..Nina ni adventurous gak orangnya. Akak tengok dia suka join aktiviti luar :)

      Padam
    2. Sampai hati nana lupekan kite.. majok la cam gini

      Padam
  18. wah kereta.. xyah susa2 beli kereta sndiri, knn.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak tunggu akak beli, memang tak merasalah ada hot wheels ni, Nadya heheh

      Padam
  19. saya dok scroll cari komen dari Nina yang bagi tu..Nina belum terjah lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pegi lah tegur di blog beliau ZF

      Padam
    2. Maaf la bulan ni busy betul.. xsempat nk terjah sorang2

      Padam
  20. Comel kan kereta hot wheels nih.. dulu kecik2 rajin kumpul jugak.. bila dah besar, tinggal berapa bijik ja.. ntah ke mana yang lain menghilangkan diri.. T_T

    BalasPadam
  21. syoknya Kak Farrah.. dapat 9 buah kereta!

    BalasPadam
  22. fuyoo sampai 9 bijikk! hahaha

    akakk, rindu scha takkk?

    BalasPadam
  23. kak farrah nak sebijik. larat ka nak maintain banyak -banyak kereta ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. mesti aRZ nk bg sama Puteri kan..kan..kan

      Padam
  24. ok dulu setakat ini bw sok saya datang lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah...hari2 datang nampak..hihihi...jap g akak nk ziarah rumah aRZ..sediakan Milo panas ye

      Padam
    2. Esok datang bawak buah tangan!

      Padam
  25. pinjam sebijik kereta kak. nak bawak balik kedah. hehe

    BalasPadam
  26. Trima kasih akak buat review ni.. teharu sgt dan kelakar bila baca komen2 dorang. So sweet :)

    BalasPadam
  27. dasat aa.. nak tumpang g ikea boleh tak kak farrah.. hehehehe =p

    BalasPadam
  28. tahniah farra..nanti nak pegi jengah blog nina chan..bukan selalu nak dapat hadiah banyak2 macam tue..

    BalasPadam
  29. ya Allah baru tahu kak nina keje dengan mantel...dulu kecik, sedara kita keje mantel jugak...sedara kita bawak bali barbie dekat kita...sukanya dapat 9 biji kak farrah...vroom, vroommm :D buat koleksi lah kak farrah, susun dekat rak, mesti cantek, sebab ad byk :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...