728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 15 April 2015

Guitar Chords Untuk Cinta - Hafiz & Adira (OST Pilot Cafe)

Kord Gitar 'Untuk Cinta' - Hafiz dan Adira (OST Pilot Cafe)
Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
Am Dm G
C F C
Dm E

                Am                         Dm
Kau tunjukkan aku yang memangnya
                      G
tak pernah tahu
        C                     F
erti sebenarnya cinta
          C
dari jiwa
Dm                           E
bukan hanya dari mata


                   Am    Dm                   G
Kau ajar hatiku kasih setulus seikhlasnya
           C
tak pernah mengeluh
   F                  C
walau kan terpisah
Dm                          E
sedikitpun tak berubah


F                                             E
Namun takkan menjadi milikku
F                                       E
cinta bukan tercipta untukku


(Chorus)
Am                      Bm
Tolong jagalah dirinya
E      Am
Buat diriku
                      Bm   E       F
Jangan biar luka lagi hatinya
                           E
yang amat ku cinta
F                               E
yang milik engkau saja


Am                       Bm
Biar ku simpan semua
E                Am
Kasih dan cinta
                          F E                       F
Akan ku pendamkan sepanjang nyawa
                         E      F                  E
Hingga tiba masa untuk aku bercinta
Am
semula

Bm E      Am
Selamat tinggal kasih
Bm E      F        
Aku kan pergi (ku kan pergi)
E                                 F
Bawa diri yang telah rela (yang telah rela)
E
dan mengerti


           Am
dan di sini saja
 Dm                           G
berakhirnya sebuah kisah
                 C              F              C
cinta bertepuk sebelah terpaksalah
      Dm            E
ku terima tentuannya
Am
Ohhhhh
 

Pssst! Chords di sini telah diubahsuai untuk beginners. Enjoy the song but please don't claim it's yours :)

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

32 ulasan:

  1. pandai kak Farrah ubah suai skit beginners nya.. kalau pandai main alat muzik, apa pun boleh kan kak Farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tak pandai sangat, eyda. Tapi adalah basic music sikit2. Itu yg tukar chords bagi senang nak main :)

      Padam
    2. ada basic pun dah ok.. boleh main ikut sedap kita nak main..

      Padam
  2. Sebenarnya tak paham pun.. ^.^.. tapi xpalah layan pi laaa... hehe..
    Permintaan feminat, kak farrah rekod la video nak dengar sora..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. So sorry,...akak main gitar utk syok sendiri. Video2 ni utk orang mudalah hihihi

      Padam
    2. kak Farrah muda lagi apa.

      kalau segan nak nyanyi, biar saya yang nyanyi.tapi tak nak tunjuk muka.saya pemalu.hehe

      Padam
  3. SS nak tujukan lagu ni... Boleh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, SS. Bolehhhh. Ramai tgh tunggu dedication from SS ni :)

      Padam
    2. SS nak tujukan lagu ni pada semua orang... Dengan ucapan... Makan tengahari nanti ingat SS... Jangan dah tinggal tulang baru nak ingat SS.... He He He...

      Padam
    3. Ingat ye semua,...suapan pertama tu kena ingat SS!

      Padam
    4. dah macam kat radio plak..yelah, nanti nak makan saya bayangkan muka SS dulu

      Padam
  4. Guita chord 'untuk kita' or 'untuk cinta'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, sis! Saya terbuat tajuk lagu sendiri. Dah betulkan dah :)

      Padam
  5. Balasan
    1. Alamak, ada kisah pilu ke sis? Tak mo sedih2 ye. Nanti saya panggil SS datang pujuk. SS?! Ohhhh SS!

      Padam
    2. SS kena tolong korek drpd Sis JM :)

      Padam
    3. Farrah? tak tdo lagi...reply komen 3.28 pagi?

      Padam
    4. Huhuhu belum lagi, sis. Ada kerja editing kena siapkan :)

      Padam
    5. faham rasanya maksud kak JM..lagu ni lirik dia memang touching.

      Padam
  6. dgr lagu je main gitar mmg x tau ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti Anies tolong nyanyi untuk we all di sini, boleh?

      Padam
  7. Banyak lagu adira berduet dgn hafiz

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak paling suka Ombak Rindu :)

      Padam
    2. Sama la ekin pun suka... hahahah ada kisah lagu tu ekin nynyi kat abg masa tu ngah felling love kat abg

      Padam
  8. lagu nie oke..cuma tak mantap macam lagu ombak rindu dulu..hihi..layannn jugakk

    BalasPadam
  9. lagu baru ek? nanti nak dnga la :)

    BalasPadam
  10. lagu baru lagi ? baaaaaik.. noted kakak..

    BalasPadam
  11. Hafiz! lagu dia semua best la... pilot cafe tu cter apa.. cter melayu ke

    BalasPadam
  12. suka juga lagu ni.. singgah kejap

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...