728 x 90

Khamis, 16 April 2015

Yang Menarik Aja

Something interesting untuk dikongsikan pada penghujung hari. Jom intai pautan-pautan di bawah.

Motif Corak Paisley

Ingin tahu asal usul motif corak paisley?

Corak Paisley

Plimpplampplettere

Apa itu Plimpplampplettere? Sebut betul-betul plimp - plamp - plet - tere. Pandaiiiiii! Saya tidak pernah berjaya lakukannya. Nak tahu klik di sini.



Spoonerism

Pernah dengar tentang Spoonerism? Mungkin anda salah seorang yang sudah terbiasa dengan spoonerism :) It's fun but to certain extend you might offend others. Bacaan lanjut di sini.


28 ulasan:

  1. Wana suka dengan coral paisley tu dan ada dress corak mcm ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu...cantik...salam dari BUNDA.....

      Padam
  2. Spoonerism? kumpulan Spoon sis JM tahu lah

    BalasPadam
  3. Spoonerism? desapnya! ehehehe

    BalasPadam
  4. Nama 'Paisley' diambil sempena nama bandar Paisley, sebuah bandar di Renfrewshire, Scotland, United Kingdom kan..kan...kan?

    mcm mana sis JM tahu...mestilah sbb dah pernah baca entri tuuuuuuuuu

    BalasPadam
  5. flip plap tu ...yang baling batu ke laut pastu melompat lompat tu kan

    BalasPadam
  6. Pernah dengar spoonerism tu. Tapi, yang atas tu, tak pernah dengar.

    BalasPadam
  7. Satu apa pon SS tak paham! Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. satu apa pn xpaham.. nak tnya uncle google la..

      Padam
  8. belit belit ah nak sebut. hikhik. nice sharing

    BalasPadam
  9. corak paisley tuh cantik jugak.. ada jugak baju bercorak paisley..

    BalasPadam
  10. Azie pun suka corak Paisley. Ada la beberapa baju kurung cotton yang bercorak gini. Unik dan cantik.

    BalasPadam
  11. cantik.. menarik.. memang de boomm

    BalasPadam
  12. memula baca sy igt Presley (elvis) ;-)

    BalasPadam
  13. Berbelit lidah nak sebut... ekin ingat lagi masa kakak tingkatan 5... dia ada buat lukisan kain corak.macam ni la... ekin cakap kat macam anak.berudu tengok hahahaaaa... xsangka sekarang dah pemes corak ni...

    BalasPadam
  14. Berbelit-belit lidah Ku! Pasley org kata coraknya something like 'pacat' (*_*)

    BalasPadam
  15. bab paisley tu..saya pun macam kak Farrah, ingat asal dari daun parsley..haha.tapi saya suka giler pattern tu.ada banyak tudung n baju corak paisley.

    BalasPadam
  16. entry spoonerism tu pernah baca, tapi dah lupa.selama ni tahu 'Spooning' je.hehe.naughty sangat.nak tahu spooning tu apa, sila google..haha

    BalasPadam
  17. plimp plamp tu memang ilmu baru.thanks share!

    BalasPadam
  18. tergeliat lidah nak sebut plim plat tere..hahaha

    BalasPadam
  19. Spoonerism...macam terkena je...hahahaha..

    BalasPadam
  20. A few years recently byk fabric bercorak paisley jadi kegemaran ramai....dulu2 waktu nad kecik...tak berapa sgt

    BalasPadam
  21. paisley je belum bace...yang lagi dua dah baca..hihi... :)

    BalasPadam
  22. ehehe.. boleh la tu jadikan idea corak baju raya =P

    BalasPadam
  23. dah macam pimple je sebutannya. hehehehehe.. jangan marah.. :P

    BalasPadam
  24. berbelit lidah menyebut..hehe

    p/s-maafkan saya sebab dah lama tak berkunjung ke sini
    baru ini berpeluang. terima kasih sebab setia menyokong saya =)

    BalasPadam
  25. spoonerism tu mcm pernah dgr ja

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...