728 x 90

Selasa, 15 Disember 2015

Kasih Dalam Hati - Ippo Hafiz (Easy Chords)

Pertama kali dengar terus jatuh hati dekat lagu dendangan Ippo Hafiz ini.  Lagu 'Kasih dalam Hati' menjadi OST untuk drama Aku Pilih Kamu yang sekarang ditayangkan di TV3. Jalan cerita nampak menarik. Lagu pun best!

Kord Lagu dan Lirik Kasih dalam Hati - Ippo Hafiz
OST Aku Pilih Kamu, TV3

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Dm Am G
C E F E

Am G C
Dengan rasa hati ini
Dm E Am E
Mengharapkan kasih yang dicintai
Am G C
Jiwa yang penuh terluka
Dm E Am
Merapuhkan penuh derita

(Chorus)

Dm G C Am
Setitis cahaya yang menyinarkan hati
Dm E Am
Setitik hatimu yang bisa menerangkan
Dm G C Am
Hatimu pasti dia kan milikmu
Dm E Am
Jiwa harus kau pertahankannya

Dm Am Dm E

Am G C
Kesedihan yang dirasa
Dm E Am E
Tiada yang bisa untuk mengerti
Am G C
Sepi yang selalu terlihat
Dm E Am
Agar tidak bisa berulang

Ulang (Chorus)

Dm G C F
Ku berharap cinta yang masih ada
Dm E Am A
Bisa menguatkan diri ini
Dm G C F
Ku berharap cinta yang masih ada
Dm E Am
Hanya tulus dari mu

Ulang (Chorus) 2X

Am G C
Dengan rasa cinta ini
Dm Em Am
Kau datang dan bawa ku pergi


Masih ada sedikit bahagian yang tak berapa sempurna bunyinya. Nanti kalau ada nak betulkan, tolong mention di ruangan komen ye.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 

 


33 ulasan:

  1. Okey ! nanti nak me YouTube kan diri sendiri dengar lagu ni.. huk2

    orang tak tengok drama, cam ni lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan cari. Tengok kena dengan taste Firah ke tidak :)

      Padam
  2. Salam singgah sini Farah....best lagu ni...Diana pun dah terjatuh suka dengan lagu baru Ippo ni...

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Kena tak dengan halwa telinga?

      Padam
    2. sy layan jer semua lagu....jnji xde bunyi serabut hehhehe

      Padam
  4. tahniah teruskan belajar dan belajar..pasti boleh pada kod2 tu

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. W/salam, Yana. Thanks so much sudi singgah!

      Padam
  6. selalau tgk iklan cerita ni , tapi tak ambik port pon lagu nya hehhee

    BalasPadam
  7. bila tengok akak post , pi youtube dengar , best!

    BalasPadam
  8. lagu best sama macam lagu hidayahmu ramadhan tu

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. Jadilah,...nak dengar full cari kat youtube ye :)

      Padam
  10. CT pernah dengar lagu Hujan je.. eheh..

    BalasPadam
  11. drama aku pilih kamu pun saya tak tengok. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe. Dah habis buat thesis nanti, Intan tengoklah tv puas2 :)

      Padam
  12. ayu kalu tgk tajuk dgn penyanyi xknl pon
    tapi bile tgk lirik
    laaa lagu ni ke??
    heheheheh

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...