728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 15 Januari 2016

Like I Am Gonna Lose You Megan Trainor Feat. John Legend (Easy Chords)

Simply love this song! Hari tu tengok Chan syok sendiri berkaraoke dengan Smule. Ni antara lagu yang hit dan jadi pilihan ramai. Chords untuk Like I am Gonna Lose You dendangan Megan Trainor dan John Legend super simple. Nak strum pun senang!  Buat beginners boleh strum DDDD. Ini yang paling basic. Jika nak lebih sedap bunyi dan feelnya, strum patternnya D UD.

Tunggu! We can make it better! Kita tambah chuck sounds as additional beats.

D [chuck] U D [chuck]

Happy Strumming!
 
Like I Am Gonna Lose You - Megan Trainor Feat. John Legend

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

C
I found myself dreaming
Em
In silver and gold
Am
Like a scene from a movie
    F                              Dm-G
That every broken heart knows


C
We were walking on moonlight
Em
And you pulled me close
Am
Split second and you disappeared and then 

F         Dm-G
 I was all alone

C
I woke up in tears
C
With you by my side
Em
A breath of relief
             Am
And I realized
       F                                 
Dm-G
No, we're not promised tomorrow

              C
So I'm gonna love you
                      Em
Like I'm gonna lose you
         Am
I'm gonna hold you
                               F
G
Like I'm saying goodbye

                              C 

Wherever we're standing
                                   Em
I won't take you for granted
                                Am
'cause we'll never know when
                                   F
G
When we'll run out of time

 

(*)
                C
So I'm gonna love you
                          Em
Like I'm gonna lose you
            Am
I'm gonna love you
                                F
G
Like I'm gonna lose you


[John Legend]


C
In the blink of an eye
Em
Just a whisper of smoke
Am
You could lose everything
F                            
Dm-G
The truth is you never know

C
So I'll kiss you longer baby
Em
Any chance that I get
Am
I'll make the most of the minutes

F                             Dm-G
 And love with no regrets

C
Let's take our time
C
To say what we want
Em
Use what we got
Em
Before it's all gone
Am                         F 
                     Dm-G
'Cause no, we're not promised tomorrow

 

[Both]

(**)
                C
So I'm gonna love you
                       Em
Like I'm gonna lose you
                 Am
I'm gonna hold you
                                     F
Like I'm saying goodbye
                                    C
Wherever we're standing
                                   Em
I won't take you for granted
                             Am
'cause we'll never know when
                                     F
G
When we'll run out of time 


Ulang (*)

C Em Am F

Ulang (**) dan (*)



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

26 ulasan:

  1. tak pernah layan lagu mat salleh hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. cubalah dengar sekali-sekala :)

      Padam
    2. hahahhahaha... layan sekejap tutup terus...

      Padam
    3. baru itew perasan komen yang first hahahahhahha saja2 nak cari bahan

      Padam
  2. saya suka lagu ni!

    anyway kat rumah ada gitar, main aje tak reti...haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe. Nanti leh kasi si bujang kecil tu main ngan adiknya :)

      Padam
  3. Best lagu ni kak farah... Cuma belum fahami sepenuhnya maksud lagu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan..lagu ni basically tentang sayangi orang2 yang kita sayang full swing,..seolah2 esok dah tak ada hari,..as if kita nak bid goodbye kat orang tu..sebab kita tak tahu berapa banyak masa lagi yang tinggal buat kita dan dia :)

      Padam
  4. Selalu jugak dengar lagu ni. nyanyi rajin sekali.. main gitar? TIDAKKK.. memang tak reti lah.. tapi teringin jugak..hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe kalau teringin, cubalah belajar main, Ros :) buat sebagai hobi baru

      Padam
  5. ana suka lagu megan trainor yg future husband tu hehe
    tp skg ni demam Dilwale. dok replay lagu janam janam je =P

    BalasPadam
  6. niceeee. tapi kita x layan sangat lagu ni haha

    BalasPadam
  7. Why people always take me for granted? can u answer me? Hu Hu Hu...

    BalasPadam
  8. Like I'm saying goodbye... Huk Huk Huk...

    BalasPadam
  9. MD pun tak pernah layan lagu² mat salleh ni Farah....

    BalasPadam
  10. Kak... lagu ippo hafiz plisss... haha...

    BalasPadam
  11. Kak.... janam dilwale plisss

    BalasPadam
  12. love diz song so much
    sejak shahrul dgn bila nyanyi mase konsert AF tahun lepas
    smpai skg suke je lagu ni

    BalasPadam
  13. Perasaan terguris hanya dgn melihat tajuk lagu ni. Entah mengapa....

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...