Khamis, 14 Januari 2016

Angin Bayu New Zealand Huda & Dhila

Ada apa dengan New Zealand? Haaa,..2016 dimulakan dengan baik. Dengan  angin dan bau-bau New Zealand. Alhamdulillah, ada rezeki saya untuk menumpang kegembiraan adik-adik yang pergi bercuti :) Saya terima kiriman poskad Lady Bowen daripada adinda Huda (nhhas) yang 'balik kampung' Australia untuk menghadiri majlis graduasi adiknya. Pada masa yang sama, Huda ambil kesempatan untuk bawa ibu dan bapanya bercuti ke New Zealand. Nak baca pengalaman menarik cik adik ni di sana, jemputlah bertandang ke blog Huda ye. 

 Yabedabeduuuuu!


Girang bukan kepalang! Memang dah jangka dapat kiriman poskad ni sebab semasa dik Huda berada di sana sempatlah kami berWhatsApp sebaris dua! Itu kira pencapaian terbaik untuk saya. Kalau tak, jenuh orang kena bagi reminder suruh check WhatsApp. Kan CT kan?! Tetapi,..tahap kegembiraan surut serta-merta sebaik sahaja baca catatan Huda.

Baca ayat akhir tuh!
Apa?! Setem je untuk saya?! Oh, rasa dada ni macam kena tikam-tikam! Huarghhhhhhhhh! Kijam! Kijam! Sayanglah nak 'cabut' setem kat poskad tu! Cekebon senyum meleweh apabila diberitahu poskad tu miliknya. Nak ngadulah kat kakak-kakak kawasan,..Sis JM,...SS,..Sis D,...tengok Dak Huda nih! Dia betul-betul kirim setem je kat saya. Ohok! Ohok! Ohok!

Mujurlah Cekebon dengan hidung kembangnya (sebab happy) beri saya poskad tu. "Kakak letaklah dekat board poskad yang blogger-blogger lain hantar." Dengar tak Huda? Dengar tak?

Puas rombak balik susunan board poskad ni supaya boleh tepek poskad Huda.

Dearest Huda
Thanks so much atas kiriman poskad cantik ni. Terima kasih tidak terhingga atas ingatan. Both of us were very happy especially Cekebon. First time dia dapat poskad setelah zaman pen pal-nya berakhir beberapa dekad lalu ;) Kami hanya mampu doakan mudah-mudahan Huda dan keluarga sentiasa dilimpahi rezeki yang mencurah-curah dan dikurniakan kesihatan sempurna. Dapat travel jalan-jalan lagi,..pergi sana sini. Oh,..tapi lepas ni kena make sure teknik photography ayahanda dah improve lah hihihi

Poskad dan Ole-ole New Zealand

Beberapa hari selepas terima kiriman daripada Huda, saya dapat poskad New Zealand lagi. Kali ni poskad Queenstown daripada Dhila. Siap ada setem extra untuk koleksi saya. Kebetulan Dhila dan Uje pun pergi bercuti di New Zealand pada hujung tahun lepas.

Breathtaking views of Queenstown

Ahli-ahli baru untuk dapur saya :)

Thanks so much, Dhila! Thanks so much, Uje. Thanks so much, Aunty Chah! Love all these plus the chocolates too! Moga Allah memberikan ganjaran yang berlipat ganda buat kalian. Nanti Along buat cookies, Along hantar sana ye :)

I am blessed. Bersyukur sangat-sangat sebab dengan izin-Nya, ada ruang untuk saya dalam hati dan ingatan insan-insan ini. Hanya Allah yang mampu membalas kebaikan-kebaikan kalian. Domo arigato!


62 ulasan:

  1. Alhamdulillah... ala sweetnyer... smg u all dirahmatiNya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Doa yang sama buat sis Shiela juga :)

      Padam
  2. Bestnya dapat poskad dari negara yang cantik pulak tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best, BP! Buat tambah koleksi :)

      Padam
  3. Wahh tahniah kak...jauh tuuu dri nz,
    br5mbh lgi koleksi akak

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Sejuk mata pandang pemandangan cantik :)

      Padam
  5. Fuyooooo... Untung ler Akak.. Hihihiii..

    BalasPadam
  6. rasa nak gi New Zealand tak kak Farrah?jom...jom

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak ituttttttttt.....hahahha

      Padam
    2. Memang tergaru2 hati nak pergi tau. Adik akak pergi siap sewa RV. Diorang travel sambil enjoy the view :)

      Padam
    3. Sis D nak ituttt gi mana? ;)

      Padam
  7. bestnyer dpt poskad dari All Blacks kann., hehe2

    BalasPadam
  8. hahhaahaha....mmg kijam betul huda nihhh.....suka ngusik kekdahnyaaa....tp nsb baik cekebon suh gntung situ....kalau x....jenuh la farrah nk jeling poskad tuhhhh.....hahhahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, Sis D. Kijam kan? Sebbaik cekebon kesayangan bertimbang rasa :)

      Padam
    2. Cik Manisah pembuli.. Ha Ha Ha...

      Padam
    3. Petang petang main guli...
      Skali skala apa salahnya membuli...


      Errr mcm x kna je pantun ni...
      Hahaha

      Padam
  9. Bertambah koleksinya ya...syukur.

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. Terima kasih sudi blogwalking ke mari :)

      Padam
  11. Balasan
    1. sama2... aduhhhhh robot sudah cemburu sama ekin nak komen2 ni.. apa la kan merajuk balik baru taw

      Padam
  12. cantiknya poskad. saya dulu pun suka collect poskad
    setem pun sama...banyak juga setem n poskad simpan
    tapi tak mampu nak terukan
    kumpul semua tu perlukan komitmen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun YY,kalau setem semuanya masuk dalam kotak dulu. Nanti bila free tak de kerja barulah proses, masuk dalam album :)

      Padam
  13. anyway, tahniah ye kak farrah
    orang rajin BW memang deserve semua tu =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, YY. Tak dapat nak bw sangat dah sekarang...busy memanjang :)

      Padam
  14. Hahaha.. setem pun setem la kan. best nya . inilah antara waktu2 hati kembang berbunga2. waktu terima kiriman dan tanda ingatan dari rakan blogger. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi betul tu Ros...kembang meriah setaman!

      Padam
  15. Best dapat poskad dari negara luar. El kak farah pengumpul setem ka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Arz. Akak perasan jadi philatelist hihihi :)

      Padam
  16. Balasan
    1. Gile tak seronok... Kalu SS dah melompat.. He He He...

      Padam
  17. Alhamdulillah dah rezeki akak, cekebon untung sangat. kak farrah setem pon boleh hihihi lawak betul kak huda ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha setem pun setemlah ;)

      Padam
    2. Nasib baik poskad tak pakai sampul... Kalu tak... Dapat sampul je.. keh keh...

      Padam
  18. tapi kan cekebon memahami sangat bagi akak letak kat board bagi poskad kak huda berkawan dengan yang lain

    BalasPadam
  19. Murahnya rezeki kak Farrah. Seronok habis dapat poskad dan ole-ole dari New Zealand kan :)

    BalasPadam
  20. bestnya dapat g New Zealand. dapat poskad pun rasa untung dah. sobs. tahniah once again kak Farrah :) setem pun bole heheh

    BalasPadam
  21. Sian cikgu dpt setem je... Memang nak kena lesing cik manisah nih... ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pak abu main gasing...
      Apa!!!cik manisah nk kena lesing!?!?...

      Padam
  22. SS pon dapat juga poskad ni... Terima kasih Cik Manisah Lesing... Sebab tak lupa SS nih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. G zoo jumpa pelanduk 2 serupa...
      Ehhh untonglah I tak lupa...

      Ha ha ha...

      Sbb ada yg empunya lain tercicir... hahadoii

      Padam
  23. Haha... baru pasan entri ni....

    Hamboiii sakan na korang gosip pasai I

    BalasPadam
  24. Gendang gendut tali kecapi...
    Yang penting koran happy...

    BalasPadam
  25. Nak ke baranang exit di Pajam...
    Eh eh eh cik manisah awat hang kejam...

    BalasPadam
  26. Kuala kedah kuala muda...
    Okay lah tu dari tak ada....

    Enjit enjit semut naik kat peha...
    Kak farah- gua mmg sengaja - hahaha...

    BalasPadam
  27. Dari Rawang ke kuala kurau...
    Jgn majuk kak farah - kita gurau gurau ...

    BalasPadam
  28. besnye kak farrah
    heheh ttp berharga kan

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...