728 x 90

Jumaat, 10 Jun 2016

Kord Gitar Adam - Faizal Tahir (Easy Chords)

Untuk aktiviti cuti sekolah kali ini, the kids sempat buat sesi sing-along nyanyi lagu Adam. Saya pun suka lagu ni. Soothing je dengar FT nyanyi and it's a good way untuk dedahkan si cilik tentang Nabi Adam. OK, ini kord gitar mudah untuk lagu Adam :)

Kord Gitar dan Lirik Adam - Faizal Tahir
Inspirasi 25 Rasul

(Intro)
C F Am G

C F Am G
Adam adalah yang teristimewa
C F C G
Adam yang pertama menghuni syurga


(*)
G Am
Yang putih yang hitam semua dari Adam
F G
Mengapa berperang kita darinya seorang
G Am
Yang putih yang hitam dalam satu alam
F G
Hayatilah hidup yang diberi Tuhan

C F Am G
Adam adalah bapa kita semua
C F C G
Adam diturunkan bumi dari syurga

Ulang (*)

F C F C G

Ulang (*)

F G
Hayatilah hidup yang diberi Tuhan
C F Am G
Adam adalah bapa kita semua

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

17 ulasan:

  1. aik.. tak pernah dengar lagi lagu ni.. nak You Tube sat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pi carik. Ni utk projek inspirasi 25 rasul :)

      Padam
  2. ooo.. rupanya lagu mengenai nabi adam.. Lagu FT mmg bnyk pengisiannya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lirik dia simple tapi meaningful. Senang cerna :)

      Padam
  3. tak pernah lg dengar lagu adam ni

    BalasPadam
  4. Tak pernah dengar lagii lagu niih

    BalasPadam
  5. Lirik dia macam best. Ada isi

    BalasPadam
  6. bila agaknya leh dgr CC petik gehtar ni

    BalasPadam
  7. eeeh lagu baru Faizal Tahir ke.. baru2 je dengar lagu yang sayang tu..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...