728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

Jumaat, 21 Oktober 2016

Chords Redha - Irfan Haris (Easy Chords) OST Suri Hati Mr. Pilot

Sekarang saya kurang berkesempatan tonton TV. Sekali-sekala je layan cerita kalau ada yang berkenan. Tak pun sambil-sambil lepak borak santai dengan si Bott, pasang jelah televisyen asal ada keluar bunyi. Baru-baru ini, dengar lagu baru yang memancing perhatian kami dalam drama Suri Hati Mr. Pilot. Bott spontaneously cakap yang lagu ni muzik dia macam lagu-lagu Ippo Hafiz.

Masa tu saya tengah check e-mail. Buka satu demi satu e-mail request adik-adik yang ingin easy chords untuk lagu-lagu kegemaran mereka. (Maaf ye, tidak semua dapat akak tunaikan. Sekarang ni, masa untuk berdendang dengan Si Kapok sangat terhad). Kebetulan ada beberapa e-mail yang minta lagu OST Suri Hati Mr. Pilot. Salah seorang daripada mereka did mention yang lagu Redha nyanyian Irfan Haris ini memang ditulis oleh Ippo Hafiz.

Lagunya best. Sedap didengar. Lembut je masuk telinga. Suara Irfan Haris nyanyikan lagu ni pun sesuai sangat. Mendayu-dayu. Siapa yang biasa dan suka dengan karya Ippo Hafiz, tentu akan suka juga lagu ini. Alang-alang saya dah lama tak pegang Si Kapok,...dan dah lama juga tak pos sebarang entri guitar chords,...cubalah buat sekejap chords mudah Redha. 

OK, this is the transposed version. Enjoy the chords!

Kord Gitar dan Lirik Redha – Irfan Haris
OST Suri Hati Mr. Pilot

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Dm G C F Am
Dm Am

Am G F
Tuhan tolonglah bukakan
Dm G C
Cinta dan kasih dalam hidupku
D E
Waktu kan menyepi
Am F
Kian pergi membawaku
Dm E
Saat ternantiku akan rahmat-Mu

Am G F
Ku imbasi jalan yang berliku
Dm G C
Penuh gelap bisa dan harusku takutkan
D E
Merantai jiwaku
Am F
Berat hatiku menanggung
Dm E
Usah biar hidupku tuk hanyut lagi


(Chorus)
A Am Dm
Tanpa redhamu aku sakit
G F C
Menahan rasa pedihnya berdosa
Am Dm
Berikan sinar dalam hatiku
F E
Saat bila engkau terima ampunanku
F E Am
Terangi dengan cahaya hikmah-Mu


A Am Dm
Tanpa redhamu aku sakit
G F C
Menahan rasa pedihnya berdosa
Am Dm
Berikan sinar dalam hatiku
F E
Saat bila engkau terima ampunanku


A Am Dm
Tanpa redhamu aku sakit
G F C
Menahan rasa pedihnya berdosa
Am Dm
Berikan sinar dalam hatiku
F E
Saat bila engkau terima ampunanku


F E Am
Terangi dengan cahaya hikmah-Mu
F E Am
Terangi dengan cahaya hikmah-Mu


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 

19 ulasan:

  1. nanti nanti nak dengar mana tahu best , sebab kita tak tgk cite ni

    BalasPadam
  2. best lagu nih.. suka jugak..

    BalasPadam
  3. Ehhh... jap... Dia ni adik amira othman kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amira othman?? Sape dia amira othman?? Hehe

      Padam
    2. Amira othman tu adik halim othman ke? Hehehe

      Padam
  4. Best x citd ni sbb dah layan patah sayap best gile tu pun SS yg suruh tgk 😜

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak best jm. Patahnya sebelab sayap tu lagi best

      Padam
  5. Lagu ni? Tak kenal nama penyanyi tu

    BalasPadam
  6. Saya langsung x tgk citer oppa fattzh ni.. my fren yang drama queen say tak best langsung.. best lagi drama izzue islam , ariel & ummi nazeera tu

    BalasPadam
  7. terima kasih :)
    lagu yg menginsfkan

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...