728 x 90

Ahad, 29 Januari 2017

Kord Gitar Menanti Janji - Ronnie Hussien (OST Biar Aku Jadi Penunggu)

Saya tak tonton drama Biar Aku Jadi Penunggu, tapi lagu nyanyian Ronnie Hussien yang ini memang saya suka. Mellow je. Melodinya kenalah dengan telinga dan jiwa 😃 Masa main lagu ni kat rumah, tiba-tiba Cekengah datang tanya, "Ni lagu apa? Sapa nyanyi?" Hahaha rupa-rupanya lagu ni dok berputar dalam kepala, terngiang-ngiang di telinga dah beberapa hari. Sampai sakit kepala dia fikir kat mana dengar lagu ni dan siapa nyanyi. 

As usual, enjoy the easy chords!

Kord Gitar Menanti Janji - Ronnie Hussien 
OST Biar Aku Jadi Penunggu

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am G F
Am G F

Am E Am
Telah lama ku rasa sebegini
Am Dm
Meniti masa silih berganti
E  
Kuharapkan engkau
Am F Dm
datang kepadaku
E Am
Walau sekadar mimpi


Am E Am
Kucuba untuk mengejar kamu
Am Dm
Makin kugenggam ia terlerai

Sedari diri
Am
kian menjauh
F E Am
Jauh terpisah dari diri kamu

(Chorus)
Dm G
Biar hatiku menanti
C F
Biar ku terus menunggu
Dm E
Di dalam kegelapan hariku
A
Tanpa cinta kamu
Dm G
Biar jiwa terus mati
C F
Menanti janji kamu
Dm E Am
Biar aku jadi penunggu

Am E Am
Kucuba untuk mengejar kamu
Am Dm
Makin kugenggam ia terlerai

Sedari diri
Am
kian menjauh
F E Am
Jauh terpisah dari diri kamu

Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

9 ulasan:

  1. salam kak farrah ! hahaha suka sangat lagu ni!

    BalasPadam
  2. pun tak pernah dengar...ketinggalan betul lagu-lagu baru.dahlah spesis tak tengok TV.haha

    BalasPadam
  3. lagu ni pun sy dgr dr dramanya...wpn x lyn sgt dramanya hahaa

    BalasPadam
  4. Biar aku jadi penunggu? Baru je tgk tadi...paling win iklan tu kocok kocok kocok! ��

    BalasPadam
  5. suka lagu nih.. dengar pun time drama biar aku jadi penunggu laa..

    BalasPadam
  6. ayu pon xtgk sgt ceritu tuuu... heheheh buzy benor, tp lagu2 ronnie mmg best ayu suke

    BalasPadam
  7. Cite 2 best gile

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...