NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 8 Ogos 2017

Kord Gitar Luluh - Khai Bahar (Easy Guitar Chords)

Dalam banyak-banyak lagu Khai Bahar, saya paling suka Luluh. Bayang dan Dari Jauh Saja tak berapa kena dengan saya. OKlah untuk didengar. Cuba a bit hambar. Macam tak cukup uummmphhh. Mungkin sebab dah terbiasa dengar Khai nyanyi lagu artis lain sedap-sedap. So, tak dapat halang diri dari buat comparison. "Dia nyanyi lagu ni lagi best. Dia nyanyi lagu tu lagi feel." Mulalah jadi pengkritik tak bertauliah. Tapi, ini pendapat peribadi saya je. 😃

But, Luluh screams Khai Bahar. Maksud saya, lagu ni memang sesuai sangat dengan Khai, sesuai dengan suara dan identiti dia. Kord gitar Luluh dah agak lama tersimpan dalam draf. Baru nilah nak publish. Enjoy the chords.

Kord Gitar Luluh - Khai Bahar (Easy Guitar Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.

(Intro)
Em Am D G
C Am B7

Em Am

Sudah puas aku menangis lagi
D G

Kau hadirkan mendung awan yang kelam
C Am B7

Namun ku kan tetap bisa bertahan

Em Am

Secebis kasih yang telah kau beri
D G

Kan kusimpan dalam memori indah
C Am B7

Tapi semuanya telah berakhir

(Chorus)
Am D

Aku tersungkur menunduk meraung
G C

Dan tiada siapa bisa merasakan
Am B7 Em

Oh sakitnya hati ini

Am D

Jika kau tak mampu memberiku senyum
G C

Usah kau hadirkan dengan kedukaan
Am B7 C

Oh biarlah hidupku dengan caraku

Em Am

Secebis kasih yang telah kau beri
D G

Kan kusimpan dalam memori indah
C Am B7

Tapi semuanya telah berakhir

Ulang (Chorus)

Em Am 

Sedia menghadapi yang akan tiba
D G

Takkan berundur walau seketika
C Am B7 C D Em

Aku terus berjalan mencari sinar baru
 


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

6 ulasan:

  1. sedihnya lirik dia..nanti nak try karok lagu ni

    BalasPadam
  2. Kak ! Haritu kite belajar main gitar dengan kawan, fuhhh giveup hahahaha

    BalasPadam
  3. ok. da lama tak dengar lagu ni ~

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...