NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 27 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Isnin, 5 Mei 2014

Tutorial Cara Membuat Origami Tali Leher

Ada yang bertanyakan kepada saya cara untuk membuat origami 'necktie' yang saya gunakan untuk membuat kad Hari Guru (baca mengenainya di sini). Saya kongsikan tutorialnya di sini. Bagi yang mengalami kesukaran untuk ikut langkah-langkah di bawah, boleh cuba cari video di youtube. Seingat saya, ada banyak pilihan video demonstrasi membuatnya.
Credits: www.inspiritoo.com

6 ulasan:

  1. hehehe.. ikat tali leher un xreti.. so, kena belajar yang tu dulu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok ok jom gi blaja ikat tali leher pulak :) akak pun ingat2 lupa dah,...

      Padam
    2. Susahnya...

      Padam
    3. Hahah saya memang tak reti langsung cara ikat... Kihkih

      Padam
  2. Ermmmmmmmmm sedang cuba memahami....... **Picit2 dahi...

    BalasPadam
  3. Dah try ikut step² ni Farah macam tak menjadi lah tali leher Diana...hihi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...