NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Isnin, 7 Julai 2014

Doa Agar Mudah Tidur (Buat yang Mengalami Kesukaran untuk Lelapkan Mata)

Saya dan masalah sukar tidur memang dah sinonim sangat! Salah satu sebabnya, penyakit hyperthyroid yang saya alami memang buat mata ni susah nak lelap. Lagi satu, dari kecik memang suka 'stay-up' - rasa seronok masa panjang! Sekarang ni, orang lain dah lena dibuai mimpi, saya terkial-kial seorang diri. So, inilah sepotong doa yang sangat sesuai untuk spesies burung hantu seperti saya. 


Tafsiran Ayat:
“Ya Allah, telah lenyap segala bintang dan telah lelap semua mata sedangkan Engkau Sentiasa Hidup Lagi Berdiri, tidak mendatangi / mengenai Engkau mengantuk dan lena, wahai Tuhan Yang Hidup Lagi Berdiri, tenangkanlah malamku dan lelapkanlah mataku.”


4 ulasan:

 1. Senang sangat tido. Sambil duduk pun boleh..

  BalasPadam
  Balasan
  1. bestnya! tidur itu satu nikmat,..

   Padam
  2. Yup, betul tu.
   Tapi, ada orang tido sampai x ingat dunia.

   Padam
  3. haa,..kes cam tu tak dapat nak tolong :D

   Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...