NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 27 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 8 Julai 2014

Kuih Kasturi untuk Moreh

Beberapa hari lepas dah buat inti kuih kasturi ni. Teringin nak makan.  Once inti dah pekat dan sejuk, terus masuk freezer. Tak jadi nak goreng sebab makanan banyak sangat. Hari ni tahap kerajinan tu tinggi sikit. So, saya bertapalah kat dapur, bentuk inti kacang jadi bulat-bulat sampai habis. Kemudian, goreng sedikit untuk moreh kat rumah :) Selebihnya, saya goreng separuh masak untuk didinginbekukan.


Kuih kasturi ni saya buat tak manis sangat. Jadi, Cekebon bolehlah makan banyak sikit.  Nak resepi? Rasanya saya pernah tulis entri mengenai kuih ni dulu. Cuba tengok di sini --> Kuih Kasturi untuk Minum Petang

6 ulasan:

  1. ecah xpenah makan kuih kasturi ni..sedap ye?nnti boleh cuba..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedapppp :) tapi yg tak gemar kacang hijau memang tak kena la dgn kuih ni :)

      Padam
  2. Kuih kasturi = kuih kacang kan?
    Betul tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. TEPAT!!! Mata kemenangan utk Shikin :)

      Padam
  3. sedapnya..lama betul tak makan kuih kasturi

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya time bulan puasa ni memang teringin nak makan kuih-kuih melayu :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...