Jumaat, 19 September 2014

Cinta Sejati - Bunga Citra Lestari (Easy Chords)

Saya sangat suka lagu nyanyian BCL yang satu ini terutama sekali melodinya. Dah lama nak main gitar lagu ni tapi tak asyik bertangguh transpose chords yang 'mesra-jari-jemari' saya. Baru-baru ni, cuti lama kan,..adalah peluang bersantai bersama si Kapok.

Basicaly, chords di bawah ni boleh dianggap mudah kecuali perenggan akhirnya sahaja ada F# dan Bm :) Jika rasa susah, main je bahagian chorus yang biasa.

Pstt! Reyn, Ajeng dan Thia,... untuk kalian.


Cinta Sejati - Bunga Citra Lestari (Easy Guitar Chords)
OST Habibie & Ainun
Ciptaan: Melly Goeslow

Am  Dm
Manakala hati menggeliat mengusik renungan
G  C  E
Mengulang kenangan saat cinta menemui cinta
Am  Dm
Suara sang malam dan siang seakan berlagu
G  C
Dapat aku dengar rindumu memanggil namaku
Dm  E  Am  G
Saat aku tak lagi di sisimu
Dm  G
Ku tunggu kau di keabadian


Am  Dm
Aku tak pernah pergi, selalu ada di hatimu
G  C  E
Kau tak pernah jauh, selalu ada di dalam hatiku
Am  Dm
Sukmaku berteriak, menegaskan ku cinta padamu
G  C
Terima kasih pada Maha Cinta menyatukan kita
Dm  E  Am  G
Saat aku tak lagi di sisimu
Dm  G
Ku tunggu kau di keabadian


(Chorus)
C  E
Cinta kita melukiskan sejarah
Am  F  G
Menggelarkan cerita penuh suka cita
C  E
Sehingga siapa pun insan Tuhan
F  Dm  G  C
Pasti tahu cinta kita sejati


(Am Dm G C)


Dm  E  Am  G
Saat aku tak lagi di sisimu
Dm  G
Ku tunggu kau di keabadian


Ulang (Chorus)


F        
Lembah yang berwarna
G  Em
Membentuk melekuk memeluk kita
Am  A  Dm
Dua jiwa yang melebur jadi satu
F  G  A
Dalam kesucian cinta


D  F#
Cinta kita melukiskan sejarah
Bm  A  G  A
Menggelarkan cerita penuh suka cita
D  F#
Sehingga siapa pun insan Tuhan
G Em A
Pasti tahu cinta kita sejati


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


7 ulasan:

  1. eh belum pernah dengar lagu ni. mesti best ni sebab melly yang buat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best, Ros. Ni lagu a few years back. Tapi memang sedap didengar :)

      Padam
  2. sy suka jugak lagu ni tapi sy dengar sorok2 sebab nanti kawan sy gelakkan sy. hehe. best kot lagu BCL :)

    BalasPadam
  3. x paham cord2 ni boleh tgk je lah :-) susah tak nak belajar petik gitar nih

    BalasPadam
  4. ye la.. adik saya ada gitar. nnti saya bagi dia link blog kak Farrah. boleh dia belajar ^^,

    BalasPadam
  5. oookay confirm..!! akak pandai main gitar hihihi.. cayalah akak. CT ade ni gitar kat rumah entah macam mane terbeli dulu lepas tu poyo tak reti main pun lekekke..

    lagu ni best eh.. nak try dengar nanti.

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...