728 x 90

Jumaat, 21 November 2014

Guitar Chords 'Bukan yang Pertama' - Ari & D'Project

Baru first time dengar lagu ni beberapa hari lepas. Terus jatuh cinta. Cari chords ada yang C#m, G#m, F#m...Oh, don't want! Don't want! So, di bawah ini chords yang saya dah transposed ke C. Senang sedikit nak main :)

Nota: Secara komersialnya, lagu ini merupakan lagu kumpulan Katahati yang berjudul 'Tak Akan Pernah Jauh'.

Kord Gitar & Lirik 'Bukan yang Pertama' - Ari & D'Project

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
C

C                   Am
bukan untuk yang pertama
   F                        E
ku rasakan cinta yang berbunga
C                   Am
bukan untuk yang pertama
   F                        E
ku rasakan rindu yang menggebu


F      G    Am
dan ku berharap
    F            G          Am C
semua ini takkan berakhir lagi


 F           G    Em       Am
aku akan selalu berada dekatmu
   Dm        E   Am C
takkan pernah ku jauh
    F          G     Em       Am
dan semoga selalu bersemi di hati
   Dm     G    C
cinta yang terakhir


C               Am
semalam ku memimpikan
   F                    E
berdua mengarungi samudera
C                  Am
saling berbagi bahagia
    F                  E
dan berjanji untuk setia


F      G    Am
dan ku berharap
   F            G          Am C
semua ini takkan berakhir lagi


 F           G    Em       Am
aku akan selalu berada dekatmu
   Dm        E   Am C
takkan pernah ku jauh
    F          G     Em       Am
dan semoga selalu bersemi di hati


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya. 

35 ulasan:

  1. Balasan
    1. Cuba dengar,..kena ngan taste akak :)

      Padam
    2. Ye lah,Wana..
      Macam best.
      Tapi, taknah dengar lagi.

      Padam
    3. Haaa, nanti jangan lupa cari dan dengar ye :)

      Padam
  2. wah, kalau akak kata first time dengar dah jatuh cinta, ni yang teringin nak dengar gak ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi tak taulah kena ngan selera Amy ke idak. Ni tahap lirih lagu Indon :)

      Padam
  3. pandai main gitar ke? seronoknya

    BalasPadam
  4. C#m, G#m, F#m ? apa tu...ahahaha..sorry dear mmg x faham bahasa2 cord ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha saya kalau nampak terus jari dan gitar saya jadi silent mode! Tak mau main yang susah2 hihihi (...padahal tak susah mana pun, kak. Kena rajin 'lembutkan' jari)

      Padam
  5. Bukak you tube, search lagu.. keluar lagu dangdut lak.. haihhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke? Hahahah nggak. Ini bukan lagu dangdut :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Cubalah dengar,..best ke tak

      Padam
    2. sangat best la kak . kite asyik repeat2 je. huu

      sangat sedih tgok videoclip nya.. wuuu

      Padam
    3. Ye ke? Akak tak pernah tengok lagi video klipnya, Nadyya.

      Padam
    4. yeke? tgok la kak. sedih tuu.. hehe

      Padam
  7. nnt kena dgr la lagu nie.. best ka x

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa tengok kena tak ngan selera telinga Zarul :)

      Padam
  8. siapakah ari ini sebenarnya kak? hehe. suara ala2 andra and the backbone sikit. hehe. sikit jela

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ntahlah, budak. Akak cuba cari info pasal diorang ni. Tak jumpa. Ari laso ke? Tak pun nama group ni memang cenggitu :)

      Padam
  9. more songs to be donwloaded.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. This one mellow2 punya type, CT. Bukan angin KPOP tau..

      Padam
  10. utg lah expert sampai boleh transposed. Kalau kite ke laut lah. Orang suruh petik gitu, gitu lah sebijik kite buat. haha

    Siapa ari? Alahai tak kenal ramai artis lah.. Kalau pelakon mungkin kenal sebab layan movie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun rak sure siapa Ari ni. Tapi suara husky..best!
      Alaa,...tak expert manam Nur. Nak ngelat main chord susah2 tu yang kena belajar transpose tu.

      Padam
  11. Alamakkk.. tak pernah dgr lg lagu nie... lame xbukak radio kott.. hehehh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh nanti lepas2 ni bila terdengar mesti Ayu akan cakap,..oohhh nilah lagu tu!

      Padam
  12. Cube gune tuning drop 1/2 camni?
    Sy try adjust xnk guna chord sharp2..

    Drop 1/2 step
    Eb Bb Gb Db Ab Eb
    Capo at 1

    [intro]
    F

    F Dm
    bukan untuk yang pertama
    Bb A
    ku rasakan cinta yang berbunga
    F Dm
    bukan untuk yang pertama
    Bb A
    ku rasakan rindu yang menggebu


    Bb - C - Dm
    dan ku berharap
    Bb - C - Dm-F
    semua ini takkan berakhir lagi


    [chorus]
    Bb C Am Dm
    aku akan selalu berada dekatmu
    Gm A Dm-F
    takkan pernah ku jauh
    Bb C Am Dm
    dan semoga selalu bersemi di hati
    Gm C F
    cinta yang terakhir


    F Dm
    semalam ku memimpikan
    Bb A
    berdua mengarungi samudera
    F Dm
    saling berbagi bahagia
    Bb A
    dan berjanji untuk setia


    Bb - C - Dm
    dan ku berharap
    Bb - C - Dm-F
    semua ini takkan berakhir lagi


    [chorus]
    Bb C Am Dm
    aku akan selalu berada dekatmu
    Gm A Dm-F
    takkan pernah ku jauh
    Bb C Am Dm
    dan semoga selalu bersemi di hati
    Gm C F
    cinta yang terakhir


    [solo] Bb C Am Dm
    Gm A Dm F


    Bb C Am Dm
    aku akan selalu berada dekatmu
    Gm A Dm-F
    takkan pernah ku jauh
    Bb C Am Dm
    dan semoga selalu bersemi di hati
    Gm C F
    cinta yang terakhir


    Bb C Am Dm
    aku akan selalu berada dekatmu
    Gm A Dm-F
    takkan pernah ku jauh
    Bb C Am Dm
    dan semoga selalu bersemi di hati
    Gm C F
    cinta yang terakhir


    [ending] Dm C F

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tak dan cuba lagi ni. Nway thanks so much, aku21.
      Mohon izin utk share chords adik di entri ini :)

      Padam
  13. eh2..xyah capo..silap~..xperasan lak..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh, tak yah capo. ok..ok.. thanks :)

      Padam
  14. Tak sabar nak balik umah main gitar , dalam train ni . Thnk for the easy chord

    BalasPadam
    Balasan
    1. U r welcome. Selamat berdendang :)

      Padam
  15. Lagu firman bansir ni.. AF 2014 ni mungkin lagu projek dia dgn group dia.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...