728 x 90

Jumaat, 20 Februari 2015

Susun Setem

Hari ni cuaca panas betul! Dah masuk waktu Maghrib pun suasana masih panas membahang. Tak mengapalah, nanti kalau hujan tak berhenti-henti lain pula jadinya. Saya dah mula jalani perintah berkurung untuk siapkan kerja editing. Deadline by 28 Februari tetapi saya target nak cuba siapkan semuanya hujung minggu ni. Insya-Allah, moga diberi kelapangan oleh Allah.

Dah kepanasan sepanjang hari, buntu tak tahu nak buat apa. Serba tak kena jadinya. Alih-alih, saya masuk bilik kraf. Buat apa? Susun setem =) Baru-baru ni, kawan saya beri beberapa keping setem UK. Sebelum bertemu dengan saya, dia menemankan suaminya ke kedai menjual barang-barang hobi ni. Nampak setem, dia teringat pada saya lalu belikan satu pek. Terima kasih, Fiza. Dah tersusun kemas setem-setem pemberiannya dalam album. Alhamdulillah, bertambah koleksi setem dari luar negara saya :)

Setem baru masuk album ;)

59 ulasan:

  1. wahh..banyak koleksi setem..yg tu gmbr Kate n Prince William ke?
    Ada setem prince charles n lady diana masa depa kahwin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan, nohas. Ini semua setem lama, saya yang baru dapat. Nohas pun kumpul setem juga ye,..

      Padam
    2. sekrg dah slow sikit..yg ada semua setem2 lama..

      akak tau..yg tu gmbr prince andrew and sarah fergusson...lama sngguh setem ni..

      Padam
    3. Oh ye ke... thanks so much. Baru fikir nak buat research gambo kat setem tu gambo sape :)

      Padam
  2. Agak2 dah berapa jumlah setem Cikgu Farrah MF ada sekarang?

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS - dari 1st time SS tanya dulu saya tak sempat lagi kira hehehe
      Zarul - tak menggununglah. Album setem tu kalau disusun adalah sejengkal baru :)
      Sis JM - sis dah tolong kira utk page ni. Nanti saya sambung. Kiranya jumlah setem buat masa ini 24 ++ ok tak?

      Padam
    2. Haaa tu laaa... Dah dua kali SS tanya tak dapat lagi jawapan... He He He... Tak pe... SS ada setem nak bagi kat Cikgu Farrah MF... Please email alamat kat email SS ek... scdhasein.photo@yahoo.com... Dah send nti... Inform kat komen ek... TQ...

      Padam
    3. SS - Dalam hati saya berpapan-papan mercun raya cina meletup2 baca SS nak bagi setem! OK, saya akan email details saya nanti. Saya dahulukan dengan pantun dua kerat - Daun salam, daun selasih, oh SS, terima kasih! :)

      Padam
    4. Amboi... Siap berpantun lagi.... Ha Ha Ha...

      Padam
    5. X aci..Farrah dpt setem dari SS huhhu

      Padam
    6. Sis nak setem jugak ke? Saya leh hantar sekeping dua :)

      Padam
  3. Wahh dulu masa sekolah memang suka sangat kumpul setem.. sampaikan pernah beli sampul surat pertama beberapa kali..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nape sekarang dah tak kumpul lagi, eyda? Akak sampul surat hari pertama memang tak pernah beli.

      Padam
    2. Ntah tak ingat sebabnya tetiba terstop macam tu ja minat tuh.. dulu masa kecik, ayah selalu bawak balik setem2 yang cantik2..

      Padam
    3. Ni mesti jumpa hobi lain yang lebih tarik minat eyda :)

      Padam
    4. betul2 tak ingat laa.. mungkin sebab masuk sekolah teknik, agak jauh dari umah dan lepas tuh masuk asrama.. sebab tuh minat tu hilang macam tu ja..

      Padam
  4. farrah pun hobby kumpul stem ke?? dulu2 kaknoor pun hobi yg sama tapi skrg ni entah lah dah bertukar hobi lah pulak haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, kak. Sekarang lagi excited sebab dapat surat drpd kawan2 blogger, dapat setem sekali. Kak Noor sekarang, selain masak dishes yang dap dap dap dan gardening, apa lagi hobinya?
      Saya suka tengok hasil kebun akak :)

      Padam
  5. banyaknyaaa koleksi setem kak farrah ^^

    BalasPadam
  6. ni saya zaman kecik2 ja suka kumpul... dah besar tak da dah la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kenapa skrg x kumpul cer bagi reason :-)

      Padam
    2. sis JM jgn kata zaman dulu dan skrg..mmg x pernah kumpul

      Padam
    3. @zarul - cer citer...cer citer

      @sis JM - sis suka kumpul apa?

      Padam
    4. Sekarang korang kumpul ganjaran BOM TANGAN! Ha Ha Ha...

      Padam
    5. Bom sana.. Bom sini... Bommmm...

      Padam
    6. Farrah : sis JM kumpul mata wang asing :-)

      Padam
    7. Sis JM - sesuai sangat hobi tu dengan akak :)

      Padam
    8. mana hilangnya minat si ZF ni ehehe.. lari kemana ?

      Padam
  7. kalau dapat setem dari luar negara rugi kalau buang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan mudah nak dapat setem oversea tuh..

      Padam
    2. Memang betul! Lagi2 kalau dapat setem dekat poskad macam yg sis JM selalu bagi. Tak akan usik setem tu. Sayangggggg!

      Padam
    3. Betul tuh.. sayang tuh.. mesti simpan elok2.. sayang ooo..

      Padam
    4. kita dapat setem dari Korea sebab Akak JM post poskad.. tapi xleh la cabut stem kan..
      simpan ngan poskad le =D

      Padam
  8. Cantiknya.... album setem hilang setelah perpindahan.. sobb...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayangnya,..jom start kumpul balik. Nanti akak kasi setem as starter pack :)

      Padam
  9. Dulu saya pun selalu kumpul setem! Tapi sekarang dh jarang :(

    Anyway, jemput singgah BLOG DYLLAREZAN :)

    BalasPadam
  10. cuaca memang panas sekarang ni kan kak..kena banyakkan minum air supaya tak dehidrasi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Wana pun jaga diri baik-baik ye :)

      Padam
    2. Betul, jom kita sama2 jaga diri.. semoga kita cepat sembuh..

      Padam
  11. wah. banyak koleksi stem. best tuu :)

    BalasPadam
  12. masih minat kumpul setem.. hehe.. hobi kecik2 dlu.. setem Malaysia ja.. itu pun ada la sekerat.. legend hobi ni.. :)

    BalasPadam
  13. Dulu Nad rajin kumpul.....lepas tu hilang ke mana mana bila dah pindah randah huhu

    BalasPadam
  14. akak ni cute lah.. suka buat aktiviti2 macam ni.. CT ada dua buku stem.. simpan lagi smpai skarang..
    tapi dah bertahun tak ada stem baru.. tak banyak pun stem oversea.. ayah beli stem limited edition post malaysia selalunya. yg dtg dalam sampul lawa2 tu..

    BalasPadam
  15. Patutlah nampak kelainan pada setem.
    Rupe nye dari UK.
    Baik betul sis Fiza tu.

    BalasPadam
  16. wah..stem luar negara..masa sekolah rendah memang rajin kumpul,pastu penyakit M dok mai,terus lenyap..

    BalasPadam
  17. Dah lama tinggalkan aktiviti mengumpul setem ni... Huhu

    BalasPadam
  18. Ekin dulu2 suka kumpul setem zaman ank dara... kini semua hobi tergelam sejak jdi bini orang ni terbatas...

    BalasPadam
  19. Dulu rajin kumpul..tapi lama dah ditinggalkan..hukhuk

    BalasPadam
  20. Berminat untuk menyambung semula hobi mengumpul setem..sila view Facebook: setem lama atau what apps 0182328020. Pelbagai koleksi setem lama & baru untuk tatapan anda

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...