728 x 90

Jumaat, 20 Februari 2015

Teman Sis JM Setiap Hari

Baru-baru ni, Sis Jari Manis kita ada buat entri TERUJA mak NOK!!!!. Nak tahu tentang apa, jangan lupa baca ye. Dalam entri tersebut, adalah terselit gambar ni :)

Kat opis JM :)
Terharunya!!! Tak sangka sis simpan kad-kad cenonet saya. Siap 'tepek' pada partition office lagi! Sob...sob...touching jap.

Thanks so much, sis. Rasa dihargai. Apa sangatlah kad & pemberian saya tu untuk deserve penghargaan sedemikian. Happy ni! Hehehe...Sekarang saya tahulah yang saya dapat teman sis JM kerja kat opis setiap hari :)

Bercakap tentang appreciation, ini entri penghargaan buat pemilik blog Jari Manis Travel ni. Jumaat lepas, saya terima kiriman hadiah daripada beliau.

Terima hadiah daripada Sis JM lagi!
Nak tahu tak saya dapat apa? Sis JM hadiahkan senaskhah buku resepi 'Dapur Melayu' yang mengandungi resepi-resepi istimewa orang Melayu dari Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei. SENYUM & SENGIH SAMPAI TELINGA! So sweet and thoughtful!


Jom tengok sebahagian daripada isi kandungannya pula :)

Bilis Goreng Bercili. Siapa nak?
 
Asam Pedas Ikan Patin

Terima kasih banyak-banyak, kak! Sangat-sangat suka hadiah kiriman akak ni. Nanti apabila ada masa terluang, saya nak cuba satu persatu resepinya. Then, who knows one day, kita jumpa dan saya berpeluang jamu akak dengan masakan saya ;)

Saya doakan akak sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah, dilimpahi kegembiraan dan keceriaan berpanjangan dan diberikan laluan mudah tatkala berdepan dengan kesulitan. It's great to have the opportunity to be one of your friends.

Bagi yang masih 'samar bayangan' dan belum kenal dengan Sis Jari Manis, silalah berkunjung ke Jari Manis Travel. Boleh kembara bersama JM ke merata tempat! Dah kenal? Apa lagi,..jomlah kita bertandang rumah Sis JM ramai-ramai!


97 ulasan:

  1. Saya baca dah entri k.JM tu.
    Memang kenal dah hasil tangan k.Farrah n tulisan k.Farrah yang comel2 tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah...tulisan tangan yg sangat COMEL....

      Padam
    2. Hikhik apa yang comelnya, tulisan budak-budak sekolah je tu :)

      Padam
    3. Kalu SS yg tulis.. Tak jadi tulisan... Jadi cakor ayam!

      Padam
    4. Cakor Ayam....sedapnya...lama x mkn

      Padam
    5. nak sikit cakor ayam...! =D

      Padam
    6. suka tgk tulisan kak Farah... satu persatu..comei2

      Padam
    7. @Zarul - nasib baik Zarul suka,..ada orang pernah cakap annoyed dengan tulisan akak sebab macam tulisan budak2, nampak tak matang huhuhu

      Padam
    8. tulisan ada matang jugak ek...

      Padam
    9. Tulisan kak farah comel angatt..

      Padam
    10. tulisan bolat bolat tau dah sapa punya =)

      Padam
    11. Memang cantik la tulisan farrah

      Padam
    12. Eh cantiklah tulisan tu. Nampak kemas jer

      Padam
  2. K.JM nak soh k.Farrah masakkan tuk dia la tu.
    Hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikss....kak Farrah nko tu masak x perlu refer buku resipi pun..mmg dh pakar

      Padam
    2. haa.. sokong2!! =D hahahhahaa.. (ceh, padahal.. nak suh kak farrah masak.. keh keh)

      Padam
    3. lagi pakar la dpt buku resepi tu...hihi

      Padam
    4. Hikhik saya masak campak-campak ikut tekak bolehlah tak pakai buku resepi, sis.
      Kalau masak lauk yang banyak pegagatnya memang kena refer resepi :)

      Suka tengok Shikin & Luna usik Sis JM kita,..

      Zarul - mudah-mudahan boleh jadi pakarlah. Akak ni selalu pakar tang makan je :)

      Padam
    5. Ade mkne tu.. Hihi.. Masak2 la kak farah.. Hihi

      Padam
    6. alamak kalo gitu kan.. Kak Farrah ada hantar buku recipe gak..
      adus adus.. Kak Farrah suruh CT masak juga ke.. ehehe

      Padam
    7. Kak farrah memang terror masak. Suka resepi kak Farrah yang pelbagai tu

      Padam
  3. Sape JM tu?
    * Soklan cari pasal... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaa..SS ni tak kan x kenal...budak yg suka buat aksi cute walhal x cute tu ahahaahh

      Padam
    2. Yang mengade2 tu ke? Keh Keh Keh...

      Padam
    3. ahaksss.....lebih kurang lah tu

      Padam
    4. lebih ke kurang ni... konpius.. hahahhahaha =D

      Padam
    5. Yang suka cari pasal, perasan cute & ngade2 tulah yang ghamai orang rindu :)
      Kan janet kan? Kan? Eh, salah...kan luna kan?!

      Padam
    6. Comel rupenye kak JM nie.. :p

      Padam
    7. soalan SS minta pintu rumah kena roboh =P

      Padam
    8. Hahhaha buat buat tak kenal yerrrr

      Padam
  4. Nanti nak teman sis JM jugak lah.
    Tapi, kalau saya tulis kad..takut x faham.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan tulis... Taip... Pastu print...

      Padam
    2. Shikin...minta tolong Abe tulis kan heee...Berapa tahun dia eh...5 ke 6?

      Padam
    3. nice la....penghargaan dari hati orang kata :)

      Padam
    4. hahahaahhaha...dr shikin kne type print laa.. takot nanti tulis A.. bace B pulak.. =p

      Padam
    5. Bagi akak, shikin doktor bertulisan cantik. Hihihi tapi kalau nak guna tips SS & JM orait gak. Jom kita teman sis JM buat kerja.

      @Nad - penghargaan dari hatiiiiiii :)

      Padam
    6. tulisan doc orang kata unik =D ehehe..

      Padam
  5. waduh...waduh.....speechless nih....baca entri ni berulang kali sbb SUKaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgtttt..so sweet

    Farrah sangat kreatif semasa up entri ni ni dan sis JM baca sambil senyum dari mula sampai habis heeeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti SS bg JM banyak2 kad... Jangan x de tempat lagi nak taruk lak... Depan pintu jamban opis pon jadi laa... Ha Ha Ha...

      Padam
    2. letak depan pintu jamban opis? baik letak pintu jamban umah..boleh tgk hari2 pagi petang siang dan mlm hikss

      Padam
    3. hahhahahah... SS nak buat kad doa masuk jamban tuuu sis JM... biolah.. baik bonar niat die tuu... hahahahhaha =D

      Padam
    4. Tak maulah letak kat jamban. Nanti kad tu serap bau-bau yang tak sepatutnya ;)

      Padam
    5. @Sis JM - I'm touched & flattered. Suka tau yg akak baca entri ni sambil senyummmmm. Thanks dari lubuk hati ;)

      @SS - Buatkan satu kad utk saya gak ye...nak menyelit gak...

      @luna - haaa, kalau doa masuk tandas tu memang sesuaaiiiii

      Padam
    6. ni sis JM 7 hari 7 mlm sok senyum2... senyum2 dalam tido skali ni...

      Padam
    7. ZF : baru awek muda sbb byk senyum!

      Padam
    8. Wowww panjang sukaaaaaanyeee tuu.. Hahha

      Padam
    9. ehehe ada kad tampal2 ni kawan2 opis x sibuk2 nak baca ke ?

      Padam
    10. Oh noooo...depan jamban.
      Nanti mashem..sebab bau lain macam sikit :D

      Padam
  6. Farrah..itu gift biasa2 je sbb sis JM dapat hadiah dari Farrah lebih bernilai dari ni...terima kasih...love u...habislah kalau SS, Shikin dan ZF dengar ni mesti mereka merajuk...ohh no no tak perlu merajuk in sha Allah akan hadiah untuk mereka juga 'nanti' kerana sentiasa menceriakan blog Jari Manis tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak majukkkk! Nakkkk majukkk!

      Padam
    2. kahkahkah... tolong2... habis pecah lantai SS hentak2 kaki ni...!!! =D

      Padam
    3. Sis JM? Sis?! Meh la datang pujuk SS ni. Gegar dah tower saya SS majuk.

      Padam
    4. xpa2.... saya tak merajuk pon... org kata sapa merajuk cepat tua... biar SS cepat tua ya... hihi

      Padam
    5. bukan ZF SS n Kak Shikin yang merajuk.. CT sebab nama x dimention..
      *lari ke suatu sudut bilik dan menangis sayu* muahahaha..

      Padam
    6. Hehe..nak request, kalau nak bagi hadiah..
      Takmo berkaitan masakan sebab almaklumlah tak rajin ke dapur.

      Padam
    7. SS, jangan majuk ek..
      Tuuu..nak runtuh dah tower k.Farrah.
      Hehe..

      Padam
    8. CT, Kak Ros ikutlah merajuk jugak. Hhaha

      Padam
  7. First kenal kak JM terus jatuh cinta dengan blog travel kak JM ni... macam dah pergi melancong hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. erkk...ye ke Ekin to x perlu beli tiket lah kalau nk melancong hihihi

      Padam
    2. Ekin, samalah kita! Akak dah sampai banyak tempat dah travel ngan sis JM :)

      Padam
    3. Same same with me la.. Huhuhu

      Padam
    4. Kak JM:melancong dalam mimpi hihihi... bila la nak sampai tempat tu... masih belum berkesempatan lagi...

      Padam
  8. Dah kak Farrah suka masak, jadi kak JM bagi buku resepi untuk kak Farrah masak..mungkin kak JM nak merasa masakkan kak Farrah sama tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu yang terharu & gumbira berganda tu, eyda. Dapat hadiah yang kena dengan kesukaan/minat kita.

      Padam
    2. Betul suka dan terharu sangat kan bila dapat hadiah yang kita suka..

      Padam
  9. wah..memang rasa terharu sangat kan kak bila kad yang diberi disimpan rapi dan dapat penghargaan dari teman macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Wana. Happy bila dihargai sebegitu. Sedangkan apa yang diberi tu biasa je, tapi sis JM appreciate :)

      Padam
    2. Haruslah simpan pemberian rakan-rakan... Berbunga je rasa hati ;)

      Padam
  10. tahniah akak dapat buku resepi..sis JM sangat permurah kan..moga beliau tambah murah rezeki..

    BalasPadam
  11. lepas ni akak boleh la kongsikan resepi dari buku tu pula..heheh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye bila kak Farrah dah try, boleh kongsikan dengan kitorang ;)

      Padam
  12. syok nya kan dapat hadiah buku resepi nusantra semua resepi ada kat sana tu ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang syok, Kak Noor. Masakan2 sebeginilah yg kena dengan selera :)

      Padam
  13. wah.. sis JM macam faham yang kak Farrah suke masak! hehhe.. ehem2.. tapi kan...kalo nk jamu sis JM tu.. jangan lupe jemput luna skali tauu.. nak gak rase air tangan kak Farrah.. =D hihih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bisa...bisa...nanti akak masak satu kawah, jamu korang semua ;)

      Padam
  14. wahhhh. kalau nani pun terharuu jugak. hehehe ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semestinya,...akak sempat feeling2 jap hihihi

      Padam
  15. wow buku resepi... nnt leh kak farah share..tapi yg mudah2 ja la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Hihihi macam tak biasa, resepi kat sini memang yg mudah2 aja. Nak resepi hebat gi rumah Kak Noor :)

      Padam
  16. comelnya tulisan sis. . :D
    best dapat hadiah buku resepi. . :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best BV. Akak dah berapa kali selak sebab excited. Tapi masaknya belum lagi hihihi

      Padam
  17. Bestnya...bila rasa dihargai! 'Mak' pun turut teruja nukkk!

    BalasPadam
  18. Wah.. lepas ni lagi banyak lah resepi baru yang diolah dari akak kan.. hehe...

    nanti, Firah pun bleh try jugak... haha....

    p/s .:. nak teman sis JM dekat ofis jugak lah... heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. K.Farrah selalu akan buat resepi version sendiri:)

      Padam
  19. sebab surat2 tulisan tangan ni semua ada sentimental value.. daripada something yang dibeli bila kita tulis or buat nampak effort dan attention yang diberikan.. tu yang buat lagi mahal =) sebab tu notes akak deserve untuk ditaaayangkan =)

    BalasPadam
  20. comey tulisan farra..bolat2 kecil ja..memang kena la hadiah buku resepi,pas nie farra akan lebih rajin memasak pelbagai hidangan lagi,jangan lupa dah masak,post cikit mai na..ngee

    BalasPadam
  21. alahh bestnye dapat buku resepi. boleh masak macam macam makanan ni. hehehe. tulisan kak farah cantekkk. kemas jeee. :D

    BalasPadam
  22. Wah, bolehla Kak Farrah cuba resepi dalam tu nanti :)

    BalasPadam
  23. Tulisan kak Farrah cantik sangat :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...