728 x 90

Sabtu, 16 Mei 2015

Selamat Hari Guru, Pahlawanku

16 Mei 2015 Selamat Hari Guru buat semua insan bergelar pendidik, siapa sahaja,..di mana sahaja kalian berada. Semoga setiap jerih payah kalian, setiap ilmu yang dicurahkan akan dikurniakan oleh Allah dengan sebaik-baik ganjaran. Tahun ni tak sempat langsung nak capture gambar tempahan kad-kad hari guru yang saya buat. Saya belanja 'kad maya' guna gambar tahun lepas ye.

Ini untuk cikgu perempuan. Selamat Hari Guru, Cikgu! Terima kasih atas senyuman dan kelembutan kalian dalam mendidik jiwa barisan pewaris negara.

Terima Kasih, Cikgu
Untuk cikgu lelaki pula. Happy Teacher's Day! Moga ketegasan dan kecekalan kalian dapat menghasilkan lebih banyak generasi berilmu.

Selamat Hari Guru!

59 ulasan:

  1. Hahaaaha. selamat harii guru untukk akak. Haha. 😂😂 hehehe. Dann comellnyaa kadd tuu. Haha.

    BalasPadam
  2. selamat hari guru kak Farah...
    terima kasih kerana sudi mengajar anak² bangsa... tanpa guru siapalah kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much for the wish. Guru yang ajar kita kenal huruf, celik dunia :)

      Padam
  3. selamat hari guru ... cantik lah . jeles betul dgn org kreatif ni ... hehehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Asal barang & peralatannya ada,...senang je nak buat, QV, Shikin :)

      Padam
  4. selamat hari guru untuk semua para guru semua...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mereka memang layak diraikan :)

      Padam
  5. Cantiknya kad tu! Kreatiflah akak ni, mmng jenis tangan berseni ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala biasa2 je, Mazni. Mazni pun boleh buat kad2 begini. Tak perlu tangan berseni :)

      Padam
  6. Selamat Hari Guru Cikgu Ceketed! Semoga berjaya menjadi guru murabbi yang yang hebat!

    BalasPadam
  7. Comel kad2 tu semua... Awesome!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Simple2 je, SS. Tapi bolehlah buat utk gumbirakan hati cikgu :)

      Padam
  8. Balasan
    1. Yesss,...of course. Purple is your second favourite colour.

      Padam
    2. Tu sebab blog pun purple kan,..

      Padam
  9. Selamat hari guru juga buat dak Farrah..mesti dapat byk hadiah dari anak-anak didik kan..sbb cikgu Farrah baik!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik thanks so much, sis! Adalah dapat tanda2 ingatan drpd anak2 murid.

      Padam
  10. Terima tempahan buat kad? no wonder lah kad 'thank u' dari dak Farrah ni semuanya cantik dan sweet....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ni kepala angin, sis. Terima tempahan kad bila free je. Saja2 buat isi masa kalau tak busy.

      Padam
    2. Errr,..kad saya biasa je, sis. Tapi kalau sis kata cantik dan sweet,..terharunya saya....i like...i like!

      Padam
  11. PURPLE jadi pilihan? mesti minat purple nihhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya suka biru, purple dan hijau!

      Padam
    2. Cekebon kaler feveretnya sama ngan SS :)

      Padam
    3. alaaa...Cekebon + SS = Purple!...then sis JM? x de ke yg suka Finggggggggg

      Padam
    4. Ramai je yang suka Finggg, sis! Tu berdoyon tengah angkat tangan!

      Padam
  12. selamat hari guru untuk guru akak farrah :-)
    cantik kad untuk guru perempuan bentuk kertas yang cantik manakala kad untuk guru lelaki berbentuk tali leher ,cantik :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much for the wish, Nabihah.

      Padam
  13. tadi pergi kedah cenderahati... tgk bdk2 sekolah borong cenderahati utk ckgu2 ja.. ada gak ckgu yg beli mybe utj majlis kot... tapi tgk hari ni dri pagi saya masuk..ptg masuk lagi kedai tu..sentiasa ada org dtg beli hadiah utk ckgu...sgt jeles..seronok ckgu dpt hafiah mcm2 dari ank murid... terasa nk jadi ckgu plak..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah teringin jadi cikgu sebab nak hadiah hari guru je?

      Padam
  14. cantiknya kad2 tuh.. memang kreatif betul laa kak Farrah nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de kreatif mananya, eyda. Kalau kat Pinterest tu macam-macam rupa kad ada :)

      Padam
  15. wah, untuk lelaki tu lawa! elegant. hahahaha nak buat jugala.. cikgu2 semua kat sebelah je ni (sebelah rumah sekolah).

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak buat kad yg lebih maskulin leh buat kad bentuk kemeja :)

      Padam
  16. Balasan
    1. saya ke kad yang comel? hikhikhik

      Padam
  17. selamat hari guru kakakku... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tersipu-sipu jap....thank you!!!!

      Padam
  18. comel2 giler la idea buat kad untuk cikgu lelaki dan perempuan tu..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mudah je nak buat, wana. next year leh buat utk cikgu2 putri & waie

      Padam
  19. wana ada buat gift hari guru untuk anak2 buah wana, putri dan waie bagi pada cikgu dorang dan idea gift tu wana tengok dari tower akak ni..thanx akak!!! nanti wana up entrinya.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke? Terharunyaaaaa. Beruntung putri & waie ada aunty yg caring & sporting! :)

      Padam
  20. cantik betul la kad2 kak farah buat.
    slmt hari guru utk kak farah! hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikhikhik seganlah...akak ni guru cabuk tak de tauliah. tak layak celebrate

      Padam
  21. Selamat Hari Guru buat Kak farrah jugak :) Maaf lama tak singgah sini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Cik Mimie. It's OK. Dah singgah ni pun akak dah berbesar hati :)

      Padam
  22. Comel kad kak farahbbuat tu

    BalasPadam
  23. selamat hari guru farra..comel kad,kreatif nya farra nie..

    BalasPadam
  24. selamat hari guruuu!! rindu dkt cg cg zaman skolah dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Yani. Zaman sekolah memang beshhhhhhh!

      Padam
  25. Selamat hari guru buat kak Farrah;)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...