Isnin, 27 Julai 2015

'Worst Day Ever?' Poem yang VIRAL

Pernah baca poem ni? Poem ni jadi viral sebab keunikan dan mesej tersembunyi yang cuba diketengahkan. Kita boleh pilih untuk perceive poem ni dari sudut negatif atau positif.

Cuba baca :)

Worst Day Ever?
by Chanie Gorkin

Today was the absolute worst day ever
And don't try to convince me that
There's something good in every day
Because, when you take a closer look,
This world is a pretty evil place.
Even if
Some goodness does shine through once in a while
Satisfaction and happiness don't last.
And it's not true that
It's all in the mind and heart
Because
True happiness can be attained
Only if one's surroundings are good
It's not true that good exists
I'm sure you can agree that
The reality
Creates
My attitude
It's all beyond my control
And you'll never in a million years hear me say
Today was a very good day


Memang worst day ever kan?! OK. Kali ni baca dari bawah ke atas pula. Saya impressed sangat dengan poem ni. Worst Day Ever boleh bertukar kepada Best Day Ever and vice versa. Pilihan di tangan kita :)



44 ulasan:

  1. Nice poem. Sgt kreatif... mmg vice versa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kreatif kan....terpulang pada diri kita untuk pandang hari yang kita lalui bagaimana :)

      Padam
  2. Haah laa. hihi. baiklh baca bawah ke atas:D

    BalasPadam
  3. menarik! tak pernah dengar poem ni.thanks share kak Farrah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak nengok kat fb, kat 9gag orang dok viral kan poem ni :)

      Padam
  4. Seriously nice kak... hihi... nk cnp blh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, huda. Meh kita viralkan poem Chanie Gorkin ni :)

      Padam
  5. Baca ni buat sy teringat komen pembaca kt blog saya... dia ckp dia non-muslim...

    Read here :

    ""i'm non muslim tp bila baca your entry terasa amat sentuh hati. it's so good to read an article that campur baur semua feeling, and your trust to your creator. you don't know by reading your article, dah bangkit balik semangat i sbb it proved my fav quote "nothing permanent in this world, including problem" so thanks to you that make me move on dr my worriness skrg ni. tq tau .. :) :""

    Key point sy nk share ...

    Chill lah... Allah kan ada... put our trust on Allah...

    Insya Allah everyday is a good n great day ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah, Huda! It's wonderful bila apa yg kita tulis berjaya sentuh hati orang lain. Beri impak positif pada mereka. In a way, kita tahu kita berjaya reach someone melalui penulisan kita. Betul ckp Huda tu, sandarkan rasa percaya sepenuhnya pada Allah, we'll be more than fine :)

      Padam
    2. pernah baca komen tu di blog Huda....good!!! kee it up huda...melalui blog boleh ubah manusia menjadi lebih baik

      Padam
  6. bestlah poem ni.. so kreatif penulisnya.. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kreatifkan,...kagum akak dibuatnya!

      Padam
  7. sgt kreatip poem ini...boleh di lihat dari sudut baik atau tidak baik....tp better baca dr bawah hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, Sis D! Better baca dari bawah.

      Padam
  8. Assalam kak farrah cayang!! Rindu sgt Kat akak dan tower ni..maaf wana baru sempat nak bw..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam, Wana. Rindu bangattttt dekat Wana. Ni dah puas berehat ke belum.

      Padam
  9. Selamat hari raya dan maaf zahir batin dr wana bt akak..salam dengan cekebon dan Yuri sekali..hi hi ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya buat Wana dan keluarga juga ye. Maaf zahir batin! Cekebon kirim salam balik, Yuri buat dunno hihihihi

      Padam
  10. Memang best dan menarik poem tu..

    BalasPadam
  11. gigih baca dari bawah ke atas ... terbaiklah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe berbaloi kegigihan Sis Vee tu :)

      Padam
  12. Balasan
    1. Selamat Hari Raya, Intan. Dah puas beraya dah? :)

      Padam
    2. alahmdulillah.. dah puas dah.. sekarang ni otak & badan tengah tepu, lemau semua ada sebab makan lemang rendang ketupat dodol banyak sangat... hahaha

      Padam
  13. woahh. siapa yg buat poem ni memang terbaikk! terpulang kat kita lah nak kira hari tu sbagai hari terburuk atau terbaik kan? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, it's all about perspective :)
      Kita yg tentukan bagaimana hari kita. Klu hari teruk dan hectic sekalipun, tapi kita terima dgn baik,..akan jadi hari yg baik!

      Padam
  14. first taw pasal ni nice sharing kak Farah

    BalasPadam
  15. My attitude? Depending on how u treat me... Cewahhhh... Ha Ha Ha....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe betol jugak yg ni.. u blagak2 i no layan.. u baik2 i kawan you..

      Padam
  16. kretip.. org seni jiwa halus kretip2 ni mmg ada je idea nak puitis2.. tp baca poem in english lg best dr poem malay.. hehe

    BalasPadam
  17. Oh my! Memang creative sangat :D

    BalasPadam
  18. really like it...pertama kali baca poem ni

    BalasPadam
  19. tak tahu pon poem boleh viral
    tapi mmg kreatif btl kan
    ishhh mase bace dr bawah tu meremang bulu roma

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...