Ahad, 8 November 2015

Love, Supermoon oops Firah

Minggu lepas terima kiriman dari Pulau Pinang. Tak dapat agak siapa pengirimnya. Buka-buka sampul surat, sekeping fridge magnet I Love Penang jatuh kat tapak tangan :) Cantikkkkkkknyaaaa! Intai-intai lagi dalam sampul. Ada sekeping nota berwarna beige. Sorry,.. dalam gambar kat bawah, dek kerana 'terlajak lighting' terus jadi kertas putih ;)

Fridge magnet and note from Firah 


Gembiranya bukan kepalang! Terima titipan daripada adinda Siti Nurzafirah. Speechless sekejap. (Sekejap je sebab lepas tu mulut bertonyeh bising satu rumah dapat hadiah daripada kenalan blogger). Bersusah-payah cik adik seorang ni hantar gift pada saya.

Dear Firah, 
Terima kasih banyak-banyak! Akak senyum lebar dua tiga hari tenung fridge magnet pemberian Firah. You don't have to be sorry. Tak perlu susah-susah nak bagi hadiah. Rajin datang ziarah akak di tower ini pun dah besar ertinya. Yang penting ukhuwah yang terjalin antara kita. Err,...tapi kalau selalu nak ingat akak, apa salahnya kan?! Orang kata 'rejeki' jangan ditolak. Hahaha! I really appreciate your gift. Love it very much! Moga Allah akan lipat gandakan rezeki dan mudahkan segala urusan Firah.

One more thing, 'maaf sebab tak berapa kreatip' tu sweet + kelakar and please,...your handwriting is fine! =) 

Love you, Firah! 

Naik Bloggers' Board

Awal bulan hari tu, saya telah rearranged Bloggers' Board yang dah penuh. Masih tak sempat nak beli board baru. Si Bott bagi idea suruh susun balik. Jadi, setelah dianjak, diatur, disusun rapat-rapat, senget sini, adjust sana....akhirnya saya berjaya kosongkan sedikit ruang pada salah satu lot. Pemberian Firah dan notanya pun dah naik board :)



Pada yang lain, jemputlah bertandang ke Blog Siti Nurzafirah. Firah merupakan salah seorang daripada #bloggerutara. Banyak perkara menarik yang dikongsikan - products reviews, food reviews (makanan dan tempat makan best!), her personal life with family and friends, aktiviti-aktiviti #bloggerutara. Pendek kata macam-macam lah!

Enjoy your weekend!


Psst! Hari ni saya tiada di tower. Aktiviti balas komen & blogwalking ditunda buat sementara waktu. Jumpa lagi nanti. Err, kalau masih ada rerobots yang bersiar-layar di sini, harap kalian dapat bertahan ;)

102 ulasan:

  1. tahniah.. comel fridge magnet tu.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan kak aiza..... cute je fridge magnet tu..

      Padam
    2. Itu yg berbunga-bunga hati bila dapat :)

      Padam
    3. Iya, buk! Emang comel bangatttt ;)

      Padam
  2. ukhuwah kenalan blogger, :)
    walau tak jumpa depan mata still boleh terjalin kan huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul setuju dengan si SS , jarak tu sekadar jarak je, macam macam cara kita nak dekatkan.

      Padam
    2. Semuanya terpulang pada kita kan,..

      Padam
  3. Bertambah lagi board kak Farrah... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti kena tambah board lah kak Farrah....

      Padam
    2. kena prepare lagi board baru.. ehehe.. nak masuk tahun baru dah ni..
      kena tambah board baru walaupun CT tatau kaitan board baru dgn tahun baru.. ok bai..

      Padam
    3. Hihihi memang kena tambah board baru. Akak nak ikut saranan ct lah, board baru utk tahun baru. Kalau ikutkan bulan sebelas ni patut beli board baru sebab bloggers' board tu sambut birthday setahun bulan ni ;)

      Padam
    4. seriously, mesti setiap kali tengok blogger board tu rasa macam happy je kan. ^^
      terasa yang dihargai huhu. overnya yana ni :P

      Padam
    5. Memang happy, Yana. Tiap2 hari masuk bilik kraf mesti tengok board dulu. Then, sengih2 seorang diri :)

      Padam
  4. Bukan senang nak dapat hadiah pemberian orang....cantik-cantik-cantik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pemberian yg berharga & penuh makna :)

      Padam
    2. betul kalau orang bagi kita something kita macam *istimewa* gitu, hihi.

      Padam
  5. tambah koleksi kan akak.... tahniah.... untung ler... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih,..memang rasa beruntung sangat :)

      Padam
  6. Firah? mestilah kenal....budak cute tinggi lampai tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang tinggi.. kalo lepak dengan dia kena suruh dia duduk !! sebab lenguh leher nak pandang dia..

      Padam
    2. tetibe wak teringt org tua2 pesan,

      burung merpati terbangnye tinggi,
      terbangnye tinggi menhinggap kat aerial tv,
      kalo isteri lebih tinggi lampai dari suami,
      maknanyer itu murah rejeki ., hihihi

      Padam
    3. Wahhhh! Wak berfantun lah! Saya pun pernah dengar orang2 dulu cakap kalau isteri lebih tinggi drpd suami murah rezeki. Firah, pantun wak ini utk kamu :)

      Padam
    4. mummy tak kenal Firah..kena terjah ni.. hehhehe

      Padam
    5. Silakan, mummy. Ni geng sitiroro gak ni :)

      Padam
    6. wahahaha.. Sis JM, tinggi lampai ye.. ingatkan tinggi ampai.. :p

      Padam
    7. SYM ... okeh ! selalu kena duduk kalau bertentang mata..

      ada alasan untuk duduk tika orang lain berdiri.. ngeee

      Padam
    8. Amboi, rajinnya wak berpantun.. terima kasih atas pantun itu..

      tapi, kalau sebaliknya pun murah rezeki kan.. ^_^

      Padam
    9. Ahaaa.. mummy Julia dah singgah dah.. terima kasih

      Padam
  7. Firah suka layan Love Supermoms tu ke ehhh...love supermoon

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah saya saja je letak tajuk fohfular kat situ :)

      Padam
    2. hahaha... Firah nak jadik supermoms lah Sis JM... heee

      Padam
  8. Alhamdulillah. Tahniah Kak Farrah. Hehehe Bertambah laa koleksi ye :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, KTC. Gumbira hati bertambah koleksi :)

      Padam
    2. Most welcome...Kan... Alhamdulillah. Hikhik ^^

      Padam
  9. hemooo hemooo Zaf lagi lajulah mengepost dari CT.. asyik bertunda saja ni..
    hdiah dah beli tapi xdan nak post..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun ni tengah bungkus2 hadiah gak. Lama dah postponed. Nak tunggu cari masa pergi pejabat pos lagi huhuhuhu

      Padam
    2. tak laju aih ! lama dah nak mengepos.. tapi, pejabat pos jauh sangat.. *alasan* haha

      Padam
    3. Hahaha don't worry, alasan ke sebab ke kalau melibatkan pejabat pos akak paham sangattt :)

      Padam
  10. Gambar fridge magnet tu sangat famous.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss, ni salah satu drpd art yanh famous glamer ;)

      Padam
  11. best juga ada board camni....ooo zaf.....waaa pi street art tak ajak hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Arz sibuk gi makan nasi lemak pendekar mustar,..mana dia nak ajak :)

      Padam
    2. haah ! Arz sedap makan nasi lemak.. siap bagi pinggan kosong.. *sentap*

      Padam
  12. Wah..cantiknyaaa siap ada board lagi..... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biar nampak tiap2 hari, wa. Kalau simpan dalam kotak/almari tak nampak :)

      Padam
  13. see, nama i dah terout dari 'tetamu hebat november' omg!!!! sedihnyer. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uishhh dont sedey2. Masih ada byk hari utk kejar hehehe

      Padam
    2. hahahah, i try my best ya. kejar selagi boleh kejar..

      Padam
    3. Kipidap, eyja! Semangatttt!

      Padam
  14. Balasan
    1. Iyeeee dapat magnet! Dapat magnet!

      Padam
  15. sampai penuh board kak farah... nnt beli besar2 kit la... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lepas ni ingat nak buat style lain. Tapi tak terfikir lagi :)

      Padam
  16. mesti rasa senang hati kan..jadi kenangan dalam blog kesayangan Farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, cikgu. Ini antara kenangan indah berblogging :)

      Padam
  17. wah, banyaknya FM tu...jeles2 hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, siti. Rezeki pemberian kawan2 blogger :)

      Padam
  18. wahh tahniahnyer dpt hadiah dari penang tuuu ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye wak,..all the way from penang :)

      Padam
    2. Ada melekit2 sikit tak kena angin laut.. :)

      Padam
  19. FM tu cantik dan mahal ooo...
    Hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang cantikkkk memang terasa dan nampak kemahalannya :)

      Padam
  20. Salam singgah sini farah...wahhh...untungnya farah ni...comel fm tu...tahniah farah..

    BalasPadam
  21. ooo zaf bagi hadiah ya.. cantik tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang cantik, eyda. Bahagian blkg magnet siap ada description utk art tu lagi :)

      Padam
  22. sonoknyee farrah...dpt hadiah...cute jerrr..... heheheh

    BalasPadam
  23. hehe..comelnye kak farah fridge magnet tu =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye,..itu yg akak happy tu, Zarith :)

      Padam
  24. Alamak ! malu ite... siap dengan nota yang tak comel tu...

    Adeh ! terima kasih sebab sudi menempel kan dia kat situ... ngeee.. terima kasih sebab sudi singgah blog Firah dengan tak pernah jemu... kalau nak taip ni, mau penuh kotak komen ni... thank you for everything lah ! semua sekali... love you too kak ! *wink2*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks for being part of my wonderful memorable blogging journey, Firah :)

      Padam
  25. Hakikat bila dapat hadiah>>> walaupun kita rasa alah susah2 ja si pemberi ni bagi kita itu ini tapi disebalik tu rasa gembiranya Allah saja yg tahu.. walaupun pada org lain alah berapa sen ja, tapi pada kita ianya sangat berharga..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan nilai harga barang tu yg penting, ingatan tu yg tak ternilai :)

      Padam
  26. Balasan
    1. Tuan yg memberi tu pun comel, sis Vee :)

      Padam
  27. MF, tu senua hadiah dr shbt2 blogger ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Ena. Itu semua pemberian rakan2 blogger yg pemurah :)

      Padam
  28. Cikgu kena ada board special utk magnet la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. beli white board boleh letak fidge magnet...heee :)

      Padam
    2. Itulah,..kena ada board khas utk fridge magnet lepas ni :)

      Padam
  29. Balasan
    1. Cantik kan,..sesuai buat koleksi :)

      Padam
  30. hahaha comell la firah nie..
    tulisan awk tu cantik laaa
    ade jugak seninya kat situ kan kak farrah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...