Khamis, 31 Disember 2015

Parcel Gembira SS dan HH

Siapa-siapa yang follow IG dan jadi kawan saya di Facebook tentu dah tengok hadiah kiriman SS dan HH ni kan? Semalam hari yang kucar-kacir buat saya. Tekanan bermula seawal pukul lapan pagi! Macam-macam yang berlaku dari urusan kerja sehinggalah ke urusan rumah + Cekebon pula demam. Banyak betullah benda tak kena berlaku serentak. By the time waktu lunch, saya dah jadi 'smiley' monyok!

Lepas Zuhur, tengah cuba-cuba nak tenangkan diri, terdengar Cekebon bercakap dengan someone. She was dictating her i/c number. Aikk?! Poslaju ke? Cepat-cepat saya keluar dari bilik. Cekebon tengah belek satu sampul surat besar. "Apa besar sangat bungkusan ni, kak?" Nampak je printed address kat sampul, saya dah senyum. Dudukkan Bon kat tepi dan sama-samalah kitorang buka 'parcel gembira' yang diterima.

Tattadaaaaaa!
Nampak tak?! Ni dah macam content peti harta karun! 


Hadiah-hadiah ini saya terima sebab saya salah seorang Awesome People Pondok Buruks SS dan saya menang beberapa peraduan teka-teka yang SS anjurkan - Teka Kluangman Ngopi, Teka Awesome People September dan Kisah Mid Level Escalator. Nak tahu lanjut, baca entri ni. Perasan jadi anak pintar jap! Hihihihi!

Saya dapat tote bag I Love Singapore, sepasang chopsticks, dua rantai kunci Singapura, 1 rantai kunci Terracota Army dan,....


....dan ada something untuk Cekebon juga!

Sorry gambar gegaq!
 Psst : Pashmina hijau bunga untuk Cekebon..I love you Cekebonnnnnn!

Terus kebah demam Cekebon dapat sehelai pashmina daripada anak angkat maya kesayangan. Siap suruh saya ambil kanta khas, dia nak baca kad SS. Bukan main kembang lagi lobang hidung bondaku. Relaks, Bonnn! Dah macam serombong kapal dah tu! ;)
Pashmina Cekebon
SS, Cekebon suka sangat dengan hadiah ni. Suka corak, suka warnanya. As I shared dalam IG, sibuk dia fikir nak buat/bagi apa pada SS. Since dia demam dan kebetulan esok dia ada appointment dengan doktor, saya suruh dia hold dulu. Fikir nanti. So, kira thank you Cekebon ni kita tunda dulu tau!

Saya dah sengih, senyum dah lebar sampai telinga. Mood pun dah berbunga-bunga. Tiba-tiba perasan ada sekeping kad dalam pashmina berwarna biru. Terharunya! HH kirim hadiah pada saya! Alololo! Rasa nak lompat bintang time tu jugak, tapi takut copot pula jantung Cekebon tengok! Pashmina biru! Warna kegemaran saya. Dengan kadnya pun sekali warna biru.


Terima kasih banyak-banyak ye, HH. Susah-susah kirim hadiah. Cantik design pashmina ni. Jangan risau. Saya terima dengan besar hati. Terima kasih juga pada Kanda SS kerana pilihkan corak ni untuk saya. Cocok bangat sama kulit gue yang tak berapa nak Qu Puteh ni ;)

Bloggers' Board Officially Penuh!


Memandangkan ruang di Bloggers' Board hanya tinggal 'sejemput', dan kad hitam-gaya-mutu-keunggulan dari SS agak besar, kita bagi kad HH merasa naik board. Kad dan pemberian SS bakal merasmikan board baru untuk 2016 ye.

To both of you, SS dan HH,
No words can really describe how grateful I am to get to know both of you and there's no precise word for me to really express my gratitude. Terima kasih atas ingatan kalian. Thanks for your concern especially towards Cekebon. Seperti biasa, hanya doa yang mampu saya panjatkan pada Allah, mudah-mudahan kalian berdua diberi ganjaran yang setimpal, dikurniakan kesihatan sempurna, rezeki melimpah-ruah yang penuh keberkatan dan sentiasa ada untuk satu sama lain.

Moga 'fwendship' kita akan berkekalan :)


Psst! Jom ramai-ramai serbu blog SS sebelum tahun baru!


106 ulasan:

  1. Assalamualaikum....
    Seronok tengok...banyak kekreatifan pada hadiah2 yang diterima....idea baru tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, Sis Fida. Itulah yang mengeratkan hubungan sesama sahabat maya :)

      Padam
  2. hihihi...tahniah yerr...banyak betul baginyaaa...Sally ni kalau bg pun sekeping dua je..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah yang akak nak lompat bintang, Sally. Kira mood gumbira boleh bertahan sampai tahun depan! ;)

      Padam
  3. wah, dahsyat akak, semua teka-teki akak sapu ye..hehe, rezeki namanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kahkahka gelak gaya tamak! Itu yang perasan jadi anak pintar tu, Sal. Bukan selalu akak mengira dengan betul dan tepat. Pulang baki yuran anak murid pun kadang2 salah ;)

      Padam
  4. Cantik nya shawl tu...

    Sss hh.... nak jugakkkkkkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila isi borang untuk kemukakan rayuan :)

      Padam
  5. Balasan
    1. OFF kan balik. Akak tengah ngumpul hadiah ni utk awak :)

      Padam
  6. Alhamdulillah murah rezeki akk farah dan cekebon dn sss dan hh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Thanks, Huda. Akak doakan yang sama utk Huda juga :)

      Padam
  7. Syafakillah cekebon...
    Moga sembuh ya cekebon...

    Happy new year cekebon

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, nanti akak sampaikan pada Cekebon ye :)

      Padam
  8. Akakkkkk... knapa ROBOT2 ni dh makin advance... ada picture verification pulak....

    Sakit ati ni

    BalasPadam
  9. Shawl biru tu cantik... nk jugak nk jugak nk jugak...

    Hahaha

    BalasPadam
  10. Tahniah!!! bestnya dapat hadiah

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. Alhamdulillah, terima kasih Raihanah :)

      Padam
  12. salam kak, alhamdulillah dan tahniah kak, rezeki dalam dunia maya ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam, Yana. Alhamdulillah. Berpeluang kenal rakan2 maya yang pemurah dan thoughtful. Cukup indah :)

      Padam
  13. Yana, yang baru kenal SS HH, melalui cerita travel diaorang pon rasa diaorang baik dan ada cara tersendiri dalam berblog :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, one thing for sure, they are not pretentious!

      Padam
    2. Inilah yang kita mahu!!! :)

      Padam
  14. Ouh Ya, moga cekebon diberi kesihatan oleh Allah.
    Moga dipermudahkan jua segala urusan akak dan Cekebon ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas doanya Yana. Same goes to you :)

      Padam
  15. Wahhh, tahniahh. Cantik beg tu kak Farrah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang cantik, Nani. Akak berkenan betul dengan materialnya :)

      Padam
  16. Alhamdulillah.. rezeki hujung tahun...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, rezeki tutup 2015 :)

      Padam
  17. Moga murah rezeki SS dan HH jugak...

    BalasPadam
  18. Alhamdulillah murah rezeki kak Farrah! Beg tu paling comel :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss! Beg tu kena jaga tu,..kat rumah ni ramai dah aim ;)

      Padam
  19. Btw, kak Farrah saya dah lama tak dengar orang guna perkataan copot. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. copot tu bahse jawa.. he he he..

      Padam
    2. Hehehe masuk blog orang season cam akak ni merasalah dengar+baca ye ;)

      Padam
  20. Sob..sob..sob.. walaupun I pun terima ole-ole kasih syg dari KSS, tapi ntah kenapa terharu sangat baca entri akak ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehh,..awat sob sob ni,...tak mo sedey2. Dah pi lap hinguih tuh ;)

      Padam
  21. Biru tu memang menenangkan.. Kiriman sampai dgn masa yg sangat sesuai.. Allah maha mengetahui..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Indeed. Kata-katamu benar belaka, Syida :)

      Padam
  22. Tahniah kak menang teka teki di blog SS tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe thanks, ekin. Alhamdulilah, rejeki :)

      Padam
    2. Sama2 rezeki akak tu...

      Padam
  23. Tahniah buat kak n cekebon dapat hadiah yang sangat comel

    BalasPadam
  24. waahhhhhhhh....sonok nye tengok hadiah yg farrah dpt......bestnyerrrr.....sy pun tumpang eksaited tgk....hahahaaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi saya pun eksaited sebab sis D tumpang eksaited ;)

      Padam
  25. So touching... Deep ... Deep..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhhh, HH ke mari!!! HH, thanks so much! Domo arigato!

      Padam
    2. woaaah HH da rajin blogwalking laa =D

      Padam
  26. Ya Allah seronok nye tengok .. yang tukang baca je pun boleh tersengeh sorang diri ^^ Murah rezeki Farrah dan Cekebon

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh Alhamdulillah, Ros. Mesti comel Ros tersengih sorang2 :)

      Padam
  27. Semoga cekebon segera sembuh dari demam. kadang aura positif keliling macam ni boleh bantu cepat kebah tu .hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks atas doanya, Ros. Alhamdulillah, she's getting better. Betul cakap Ros tu. Aura positif boleh beri impak pada kesihatan kita :)

      Padam
  28. Ini saja yang SS termampu nak beri... Tanda ingatan waktu di perantauan... Semoga pemberian yang tak seberapa ini mampu jadi peneman Cikgu Ceketed dan Cekebon... Rezeki yang sedikit sama dirasa... Andai banyak sama dikongsi... Insyallah...
    * Komen skemarama.. he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terharu kan,..Luna.
      Kanda SS, apa yang diberi ni dah lebih daripada cukup.
      The thought that counts. Terima kasih kerana ada ruang utk kami kongsi rezeki SS & HH. Hanya Allah yang dapat membalasnya :)

      Padam
  29. Cekebon tak sihat lagi ke? Cakap kat Cekebon... Selain makan ubat... Cer amalkan pakai baju biru... Biru tu aura semangat utk sihat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orait! Lepas ni saya kumpul baju biru utk dia. Thanks, SS :)

      Padam
    2. Ye ke SS nak cari baju biru gak la nanti xpasal kena ngepek ko abe hahaha umno umno hahaha

      Padam
    3. Ngepek tu apa? Nape lak pakai baju biru nak kena ngepek?

      Padam
  30. Insyallah... Semoga 'fwendship' kita akan berkekalan hingga ke jannah... :*

    BalasPadam
  31. Alhamdulillah dan tahniah farah...

    BalasPadam
  32. Semua hadiah yang farah dapat memang kreatif lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, Diana. Yang tukang berinya semua kreatif & thoughtful :)

      Padam
  33. Hadiah pun comel dan cantik sangat Farah...beruntung Farah tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang beruntung. Senyum sampai telinga, Diana :)

      Padam
  34. Tahniah.. terasa jeles pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Akim. Tak mengapa, nanti ada rezeki Akim pula :)

      Padam
  35. wow... menarinya sis.... tahniah,,, allhamdulillah... salam tahu baru...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, selamat tahun baru buat Sis Sheila juga :)

      Padam
  36. Wow.... Tahniah kak Farrah...

    BalasPadam
  37. Baik sungguh ahkak yang bersuara ayu dalam instagram tu hehehe....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehem2.... SS... ade org puji nihhhh.... :D

      Padam
    2. Hahaha arz memang tergoda betul dgn suara Kanda SS kan? Luna, sejak SS pos video kat IG, Arz tak henti puji ;)

      Padam
    3. bhahahaha Kakak Macho dalam hati ada taaaaman tu =P
      kemain lagi kakak tu tau eheh..

      Padam
    4. Yesss, dalam hati ada taman,..bunga2 berkembang mekar :)

      Padam
  38. tahniah kak farrah... haaa.. naseb ade parsel kan... boleh laaa muke monyok jadik muke senyum :D hehehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi memang nasib baik dapat parcel. Kalau tak by petang, muka monyok tu dah transform jadi siput gondang ;)

      Padam
  39. tapi mmg jeles laa tngok board tu... cantek... tersusun je kemas.. kalau masuk bilik.. mesti senyum sensorang tengok board tu kan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi masuk bilik kraf, pandang board & senyum sorang2 tu memang rutin harian ;)

      Padam
    2. ehehehe akak jgn senyum sngt kak.. nanti orang nampak org ingat lain plak =P

      Padam
    3. Hahaha tak pasal2 orang panggil senteng pulak nanti :)

      Padam
  40. wow maaasyuk ni.. banyak tu hadiah dari SS dan HH.. Cekebon pun dapat sekali..
    murah rezeki semua =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Cekebon sekarang bukan main lagi melaram pakai pashmina :)

      Padam
  41. wonderful!
    gifts yg marbeles from ss.

    BalasPadam
  42. mereka berdua memang ohsem...sis JM pun dapat byk...ehh tu pun nk share hiksss

    BalasPadam
  43. bestnye bestnye bestnye kak farraaaaaaahhhhh...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...