Rabu, 2 Disember 2015

Tetamu Hebat November

Assalamu'alaikum.
Kenalkan, ini tetamu-tetamu hebat yang memeriahkan tower saya sepanjang November.


TETAMU HEBAT NOVEMBER FAMF TOWER



Bulan ni akak JM kita berjaya merampas semula takhta. Sis JM, hadiah Top Commentator minta izin untuk 'kumpul' dulu. Saya tak pergi pejabat pos dalam jangka masa terdekat. Buat yang lain, jangan bimbang. Ada rezeki lebih, saya akan titip sesuatu buat kalian juga. Cuma it's a matter of time.

Ada rombakan pada senarai tetamu hebat saya. Banyak muka-muka baru yang berjaya menembusi carta. Nampak tak ada nama Wak Tiga Lalat? Kemudian kita ada Si Halus dan Lembut (Yana, akak guna panggilan Huda beri pada Yana), Kakak Tiri Cinderella (Kakak tiri paling baik yang pernah saya jumpa) dan jauh dari Sabah, Mardiah Diana

...dan...dan...

Zarul Farhana? Wah, ZF buat comeback! Clap! Clap! Clap!

Terima kasih banyak-banyak buat semua! Setiap kunjungan, setiap komen amat-amat saya hargai. Terima kasih kerana sudi baca rapuan dan bla bla bla saya :)

171 ulasan:

  1. Wak naik kereta nak ke mana tu? tumpang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. wak nak singgah umah kak JM laa tuh..

      Padam
    2. ape kelise jalan2 dgn Jm naek kete, naek motor la best., harhar2

      Padam
    3. uishhh nk merempit ngan sis JM

      Padam
    4. hamooi Wak!!! kalau ajak JM naik moto kapcai terima kasih je lah eh ;p

      Padam
    5. hihihihihih... bye wak.... fuyoooooo naek moto dgn sis JM...

      Padam
  2. Wak nak datang beraya di rumah JM ke heheheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasi tomato ada? Nasi hujan panas ke,..eggroll ke,...

      Padam
    2. beraya? raya aper Jm? huhu2

      Padam
    3. ke wak nak gi meminang..har har

      Padam
    4. Nak hantar iPhone 6 kot,...

      Padam
    5. jeng3 wak nak buat apa tuh?

      Padam
    6. kah kah kah kelu lidah Wak...

      Padam
    7. raya pe tu Sis JM...... ad raya lagi k????

      Padam
  3. Deanna Morni menyinari hari-hari kami dengan matahari dan pelangi hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seindah suria, seceria pelangi :)

      Padam
    2. hahahha...harap2 mmpu menyinar sentiasa....

      Padam
    3. Sis JM jangan lupa pada awan yg jdi peneduh rumah tu..hihihihihihi :D

      Padam
  4. yang paling sweet...TAG NAMA "jari manis" warna pink uoulsss..macih Farrah..mauh cikit!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ececeh suka laa tuh.. favourite colour.. tapi jumpa SS baru nih pakai warna biru.. hehehe..

      Padam
    2. Pink, antara fakta menarik tentang sis Jari Manis yang tak boleh lupa :)

      Padam
    3. Pakai serba biru tu utk pertemuan istimewa :)

      Padam
    4. KJM takut KSS silau mata.. haha

      Padam
    5. Amboi sis JM suka nau! , ok letak dalam kepala juga sis JM suka pink!

      Padam
    6. Komen Eyda RARE abisssssssssssss!!! Wa Ah Kak sukeeee! Keh Keh Keh...

      Padam
    7. Nasib masa jumpa SS dia tak pakai Pink... Kih Kih Kih...

      Padam
    8. Pakai serba biru sebab nak jumpa someone yang favourite colournya biru :)

      Padam
    9. tu laa pasalnya kan QA, SS dan Farah.. kalau pakai serba PINK jenuh.. hehehe..

      Padam
    10. pink n JM berpisah tiada hahahha

      Padam
    11. JM + pink = sweet!! kah kah kah...muntah!

      Padam
    12. JM + Biru = Ayu ngeh ngeh ngeh

      Padam
    13. amboi sis JM.. angkat bakul sendiri tu..hihihihih.. saya satu puak dgn SS.... hihihihih.. perghhh

      Padam
  5. SS si rama-rama yang berwarna biru...meh la masuk rumah JM tu or hinggap je di pokok bunga di laman rumah Jay Emm..hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Si rama-rama yang kacak jelita hinggap di hati semua orang :)

      Padam
    2. Aaahhh pastu baring2 kat katil Jay Emm... Boleh? Ha Ha Ha...

      Padam
    3. Boleh tu boleh. Dibuatnya sis JM main baring je,..tak ke penyek nanti? Paling tidak patah sayaplah :)

      Padam
    4. patah sayap, tak boleh terbang dah laa..

      Padam
  6. Farrah memang kreatif boleh create story tau dari gambar di atas

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan kak JM memang kreatif.. rasa nak pinjam jer kreatif tuh skit..

      Padam
    2. Hihihi itu Sis JM dah buat cerita dah,..tinggal nak sambung sikit je lagi :)

      @izzeyda - Tak de kreatip mana la. Rugi kalau pinjam kreatip saya hahaha

      Padam
    3. haah betul3 ..pic ni macam sebuah cerita yang sweet2 gitu kan - siyes farrah kreatif .. suke sgt

      Padam
    4. Hihihi janganlah kata begitu, Ros. Nanti terlajak kembang, susah nak kempis balik :D
      Jom kita buat story sama2.

      @Syida akak lebah manis madu - mehla ngarang sama :)

      Padam
    5. Kak Farrah ni bukan gambar kat entry lepas ke? cantik yana suka sangat

      Padam
    6. Ye, Yana. Entry lepas teaser sebelum main cop cop :)

      Padam
    7. kalau bandingkan dengan kreatif Eyda, kreatif Farah lebih lagi..

      Padam
    8. kan... boleh create story morry pulak...

      Padam
  7. Suida dan Yana si dua ekor 'kumbang' ehh ye ke...ke Lebah hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lebah, sis,..lebah. Lebah bawak manis madu :)

      Padam
    2. lebah tu baru je kutip madu di taman bunga KJM..:D

      Padam
    3. Manis manis semanis-manisnya :)

      Padam
    4. Lebah yang akan selalu datang ke laman akak akak yang baik hati ni:)

      Padam
    5. Kumbang dengan Lebah pon tak reti beza... Hadoiiii laaaa...

      Padam
    6. JM kenal...kumbang bukan seekor jerrrr hahahhaha

      Padam
    7. Kihkihkih sebab kumbang yang datang bertamu pun mesra2 lebah gitu :)

      Padam
    8. tahu x sebelum komen entri ni...boleh lak tanya kawan....serangga yang boleh hasilkan madu lebah tu nama apa eh...

      pastu kawan tercengang..."lebah" lah...Lebah hisap madu....tepuk dahi malu sendiri ahahaha

      Padam
  8. wah nama sudah tercampak keluar dari carta.. nampak sangat kesibukan yang terlebih2.. tak pa bagi peluang pada yang lain..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayat eyda,...tercampak keluar dr carta tuh :)

      Padam
    2. tercampak keluar katanya.. hehe.. xpa lepas ni rebut kembali

      Padam
    3. Tak pe,..kalau busy, kekangan masa,...tak perlu nak susah2 panjat carta. Chillll!!! (bak kata si Huda)

      Padam
    4. Rasa melayang2 tak badan tu? he he he...

      Padam
    5. Bahaya gak kalau melayang-layang,..takut jauh dibawa angin. Nanti tak tau landing kat mana :)

      Padam
    6. melayang2 di awang2an dah nih SS dan Farah.. hahaha.. kita cari tempat landing yang cantik dan menarik laa skit.. tak payah booking tiket flight dah.. hihihi.. tapi perjalanan nih sehala jelah..

      Padam
    7. Eyda pun dah lama x masuk list blog sis JM...sibuklah tu

      Padam
    8. 'sakit' tak bila tercampak tu hehehe

      Padam
  9. yeahhhh..... trsenarai jugk noh...

    BalasPadam
  10. hebat hebat semuanyer termasuk wak ., harhar2

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahniah leerrr wak tu..sudah pandai bawak bom ye wak

      Padam
    2. Jaga2 wak nak mengebom tu....

      Padam
    3. tular bawak bom nak ipah bolehh cikna ;)

      Padam
    4. Bulan ni target nak bom blog SS kan, wak?

      Padam
    5. abesla pecah rahsia kejantanan wak.,, huhu2

      Padam
    6. Sekali sekala bg laa peluang wak angkat bakol...

      Padam
    7. hahahahahah....wak naik lif tekan sndiri

      Padam
    8. Diana..meh la rumah esok ada buat housewarming...nanti sis JM masak eggroll ;p

      Padam
  11. Balasan
    1. no 4 je bukan no 1., harhar2

      Padam
    2. wak masih mengintai no.1 dr kejauhan hehehe

      Padam
    3. No 4 tu bukan calang2 tau,..datang bom sekali dua je terus naik ranking!

      Padam
  12. Salam singgah petang Farah....wahh....wahh....tak sangka dapat masuk dalam carta juga ni..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi Tahniah, Mar! Thanks so much!

      Padam
  13. terkeluar lagi saya !!!! uuuwwaaaa
    bila la nak masuk list nih. geram.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi bertenang,..bertenang...bulan ni boleh cuba lagi :)

      Padam
    2. try my best ler... susah nak kejar mereka2 tu. hahaha
      btw eyja masih sibuk dan masih penat langkawi xhabis2 lagi. every weekend ada jer keje nak buat... uuuwwwaaaa mak rasa nak pengsan!!

      Padam
    3. Jangan lupa rehat, eyja :)

      Padam
  14. Diana pun mau juga ke rumah JM ni mau makan nasi hujan panas...hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jommm! Sis JM, nak lauk ayam masak merah sekali ye...

      Padam
    2. amboi memalam ni baca komen akak akak berdua ini bikin perut saya lapar

      Padam
  15. Mana2 g mesti de nama JM....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jay Emm di hati semua orang... Lemak berkrim disukai ramai laa katakan.... he he he...

      Padam
    2. Hihihi dah macam iklan susu pekat dah,...

      Padam
    3. hai cikNa...itu JM lain tu heeee

      Padam
    4. mestilah ada di mana2 sbb balas kunjungan ;p

      Padam
  16. comel comel comel..comel sgt la wat cam ni farrah.. ros tengok boleh sengih2 sorang diri ni..hihihi..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe alhamdulillah, sekurang-kurangnya hari ni saya tahu ada momen happy ros sengih seorang diri :)

      Padam
  17. Hai Sis.. Sy singgah follow sini.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai fatin wawa, selamat berkenalan :)

      Padam
  18. Terkeluar carta terus .... hwaaaaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpelah,...terkeluar carta pun tetappppp dihargai :)

      Padam
    2. SS pon tak terkejar.... ha ha ha....

      Padam
    3. samalah kita, ghaib dah...

      Padam
    4. Tak usah bimbang,...yang paling penting tak ghaib di hati :)

      Padam
    5. ya setuju dengan kata2 Farah.. walaupun kita dah terkeluar dari carta Farah.. tapi ingatan tetap utuh bersama..

      Padam
  19. Boleh salahkan robot tak...

    Huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh je hahahah biasa robot tuh! Tak pasal2 dia buat Huda terkeluar carta!

      Padam
    2. kak huda jangan sedih, robot tu nak bergurau dengan kak huda

      Padam
    3. Marilah kita salahkan widget dan rerobots yang nak gurau2 manja :)

      Padam
    4. kan, robot tuh jeles kot kita suka komen berpukal2..

      Padam
  20. Tahniah uols...


    I bagi chance ni...

    Tahun dpn x bg chance dh na....

    #kalo pjg umur... kita jumpa lg kak farah... n frens

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Moga kita dikurniakan umur panjang dan kesempatan utk bersua lagi tahun hadapan :)

      Padam
  21. Kenapa JARI MANIS icon rumah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab dia tak icon rama2... ha ha ha...

      Padam
    2. Kahkahkah jawapan terbaik daripada Kanda SS :)

      Padam
    3. ofcoz lah RUMAH sbb si JM tu gila kuasa ;p meh la masuk...nak buat housewarming nih

      Padam
    4. top KEMONTATOR kot..... hihihihihih

      Padam
  22. Si Halus dan lembut eh kak farrah. Aamiin, lebah garang tapinya nak menyengat orang aje kerja nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadilah lebah manis madu :)

      Padam
    2. jangan sengat org dah cik yana... :D

      Padam
  23. Heee terima kasih.. And tahniah... Happy blogging ye Kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy Blogging to you too, KTC. Thanks sudi jadi one of my tetamu hebat :)

      Padam
  24. Tuu tulisan Kak Farrah eyh? Comel laa pulak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye, KTC. Bolehlah asal orang boleh baca :)

      Padam
  25. SS masih tersenarai walau jatuh dua anak tangga... Keh Keh Keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jatuh gedebuk ke SS??? meh nk tlg urutkan hahahaha

      Padam
    2. sebab SS terbang tinggi sangat pi travel tu yang jatuh :P

      Padam
    3. Masih cantik ranking Kanda SS. Pi hulur badan, Sis D nak tolong urut tu,..KTC, travel pi Xian..memang jauhhh!

      Padam
  26. vah vah vah....terselit juga namaku disitu....hahahahhaha.....sang pelangi....menyinari disebalik sang suria.....heheehehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Vah vah vah sang pelangi dan mentari yang menyinari,...thanks so much ye :)

      Padam
  27. wah hebat tahniah yang berjaya tersenarai

    BalasPadam
  28. Wah, nampak nama kita la kat situ.. :) hee, ingtkan xde untuk bulan Nov :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada...ada...thanks ye, Cik Mimie :)

      Padam
  29. Blog Cik Mimie pun ramai pengomen baru, semoga ukhwah sesama kita berpanjangan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. titew masih malu lg nk komen kt blog cik mimie....titew pemalu....hik hik hik

      Padam
  30. Sis JM dah kembali berbisa.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Efek makan belalang dah habis. Tu yang kembali berbisa menyengat! :)

      Padam
    2. ahahaha....tapi entri blog tetap x berupdate

      Padam
    3. fuuuuh fuuuh.. rajinkan Akak JM fuuuh fuuuuh..

      Padam
  31. Wah wah wah. Tahniah semua :)

    BalasPadam
  32. nama saya confirm tak ada.. sebab bulan November hari tu jarang blogwalking.. busy siikit

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpe kak.. akak x dilupakan.. eh maaf tuan rumah..
      i pulak tolong jawabkan hehe..

      Padam
  33. Tak sempat wawa nak kejar depa ni..")

    BalasPadam
  34. fuuuuh fuuuuuh.. masih berjaya mengekalkan takhta.. seksa jugak wooo nak bersaing tanak kena tendang keluar.. eheheh..

    BalasPadam
  35. hehehe usaha mmg gigih dan keras dan jitu tau nak maintain ranking..

    BalasPadam
  36. Dah lama tak jadi tetamu hebat tsktsk :'(

    BalasPadam
  37. Nampaknya ekin tergelam betul hahhahaha

    BalasPadam
  38. Kak farah jangan marah taw ekin masuk blog kak farah taw

    BalasPadam
  39. susah nak rampas takhta SIS JM ni.. Bila Mau turun Sis JM..hihihihiihih....

    BalasPadam
  40. Wuyooo. Tahniahh semuanyaa. Nama den tak doo. (p′︵‵。)

    BalasPadam
  41. nak jadi tetamu terhebat kak farrah jugak

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...