728 x 90

Jumaat, 8 Januari 2016

Kord Hati-hati - Amira Othman, OST Sha dan Shah (Easy Guitar Chords)

Sekarang ni kalau check e-mel, rata-rata requested untuk kord mudah dua lagu ni:- Hati-hati nyanyian Amira Othman dan Boleh Blah, single terbaru daripada NanaSheme. Maaf banyak-banyak ye adik-adik 'geytar' ku. Akak bukan tak nak layan, tetapi memang agak sibuk sejak sekolah buka. Almaklumlah, sekolah pondok akak pun dibuka semula. Tak ada masa nak belek chords dengan si Kapok.

Walau bagaimanapun, untuk tidak menghampakan mereka yang bersungguh-sungguh minta chords lagu-lagu ni, saya pilihlah salah satu dan buat easy chords. Lagu baru NanaSheme saya tak pernah dengar sebelum ni. Bila dah dengar, not my cup of tea. Lagu untuk anak-anak muda remaja. Don't get me wrong, NanaSheme did very well dalam menyanyikan lagu tu dengan cara dia, suara dia dan untuk generasi yang senagkatan dengannya. Tapi, lagu tu sendiri tak sesuai untuk umur akak-dah-layak-bergelar-makcik yang selalu jiwang layan lagu rock kapak ni ;)

Lagu Hati-hati pula saya dengar masa tonton drama Sha & Shah. Tak sangka yang nyanyikan lagu tu si Amira AF. Dahulu tak berapa berkenan dengan suara dia. Lagunya catchy. Lembut dan sweet. Kira kalau dah dengar tu, terngiang-ngiang baliklah di telinga. Don't be suprised kalau tiba-tiba tanpa sedar, kita syok sendiri dok humming lagu ni. hehehe


So, I chose the later one. Enjoy!

Kord Gitar dan Lirik Hati-hati - Amira Othman (Easy Guitar Chords)
OST Sha & Shah

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am

Am E Am
Ada dua jalan cerita 
Am E Am
Duka atau bahagia 
Dm E
Mahu pilih yang mana
Am F
Hati masih bertanya 
E Am
Lekas aku mahu jawapnya 

(i)
F
Jaga kau hati-hati 
G
Takut ia dicuri 
E Am G
Kelak nanti kau kan  patah hati 
F
Mungkin akan terjadi 
G
Tapi masih tak pasti 
F G
Harapan kau mengerti 

(ii)
C G
Lihat pada indah bulan bintang 
Am Em
Namun hilang bila tiba siang 
F E
Dan kerna itu ku rasa bimbang 
Dm G
Untukmu cintaku 

(iii)
C G
Angin membuaikan rasa rindu 
Am Em
Tapi tak seperti yang selalu 
F E
Dan kali ini ku biar berlalu 
Dm E Am
Rasaku jadikan hati hati 

Am E Am
Dalam cerita ada rahsia 
Am E Am
Rahsia engkau aku dan dia 
Dm E
Masih aku tertanya 
Am F
Apa pengakhirannya 
E Am
Lekas aku mahu jawapnya 

Ulang (i) dan (ii)

C G
Wahai merpati dua sejoli 
Am Em
Jangan kau terlupa 
F G Em Am
Ikutkan hati engkau kan begini 
Dm G Dm G
Ikutkan rasa kau hilang rasa 

Ulang (ii) dan (iii)

C G
Angin membuaikan rasa rindu 
Am Em
Tapi tak seperti yang selalu 
F E
Dan kali ini ku biar berlalu 
Dm E
Rasaku jadikan

C G
Jagalah kau hati
Am Em
Takut kan patah hati
Am F E Am Dm
Dan kali ini ku biar rasaku
E Am
jadikan hati hati.



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


33 ulasan:

  1. Teringin sangat nk belajar main gitar. Tapi gitar pun takde. Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergi belajar dulu , gitar tu kemudian

      Padam
  2. Macam nak belajar gak ni..tapi gitar takde plak. rekoder je ade..kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih kita layannnn pakai rekorder :)

      Padam
  3. Hihihihi... kena kapok ni nak main lagu ikut code

    BalasPadam
  4. suka lagu ni..bestnya kalau pandai main gitar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pandai main gitar ke pandai petik gitar Sal hehehe

      Padam
    2. Dua dua pun bolehhhhh :)

      Padam
  5. suka bangat dengan lagu nih!!!!!

    BalasPadam
  6. boleh blah? lawak plak ngan tajuk lagu ni

    BalasPadam
  7. lps spm ada kwn laki yg minat mai gitar lps tu kami terputus hubungan dh xdpt belajar. huhu. xpernah dgr lg lagu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak dgr pun sebab tengok citer Sha & Shah tu, Nina.

      Kalau minat, sambunglah balik belajar main gitar. Kat youtube banyak video ;)

      Padam
  8. Bestnya kalau pandai main gitar ni kan Farah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi bolehlah buat hibur2 hati :)

      Padam
  9. Best arrr lbh mudah da kod mcm ni tpi lya x reti main gitar hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau Lya minat boleh belajar,..akak ni pun dah tua baru belajar main. Sebelum ni main instrumen lain :)

      Padam
  10. sempat jugak farrah petik geytar nih yerr dlm sibuk2....heheeheh....tahniah farrah.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tak lama pun, Sis D. Sekadar nak release tension :)

      Padam
  11. cerita n lagu ni best... hahaha.. layannnnnnn :)

    BalasPadam
  12. ni lagu apa eh. ramai juga kata best. nanti nak cuba dengar

    BalasPadam
  13. ayu suka ayu suka ayu suka lagu ni
    suka sgt

    BalasPadam
  14. Hohoh, banyak penyayi baru. Mekja yg muda lagi ni pun tak kenal siapa mereka2 ini. Bukan jiwa muzik. Dengar bila rasa nak dengar jea.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, sekarang ni ramai bebenor yg jadi penyanyi ;)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...