Jumaat, 8 Januari 2016

Siapa Nak Washi Tape Fridge Magnet DIY Kit?

Assalamu'alaikum.
Ini bukan entry GA atau segmen.
Ini juga bukan entri Jom Cuba Nasib.
Hanya entri suka-suka.

Saya ada dua pek Washi Tape Fridge Magnet DIY Kit untuk diberi sebagai hadiah. No idea what it is?
Pelekat Peti Sejuk yang dibuat menggunakan washi tapes seperti dalam gambar di bawah.

...dan ini pek DIY Kit nya.


Isi Kandungan Pek:
2 keping magnet sheet (saiz kecil)
6 jenis washi tapes
adhesive diamentes

Tutorial cara nak membuatnya di sini.

Berminat?
Sekiranya berminat, sila tinggalkan komen mengapa anda inginkan pek DIY Kit ini. Diulangi sekali lagi, untuk yang berminat sahaja. Last thing I want is to give this to someone who ended up campak pek ni merata-rata. 

Saya tahu crafting and DIY stuff is not for everyone. Saya pernah beri hadiah personalised sticky notes book pada seseorang. By personalised, maksudnya kita buat ikut warna kegemaran, ada nama dan hiasan yang rasa-rasanya kena dengan personaliti orang tu... dan si dia boleh cakap saya ni cheapskate. Kasi hadiah murah-murah!

I'm so sorry if the gift is not to your liking. No heart feelings. I always try to give something yang kena dengan diri si penerima. Melalui komen-komen kalian, dan kunjungan ke blog-blog kalian, I got to know all of you better. Suka warna apa,..gemar apa,..perlukan apa...dari situ saya akan figure out hadiah apa yang sesuai. Dalam entri-entri kraf saya, sana-sini dia komen "Nak jugak!", Suka yang ini,..yang itu. Hence, I presumed that you'd like to have one. See! You are not being true to yourself and yet you expect an expensive gift from me? Personalised gifts ada nilai juga. Nak buat benda-benda tu pun barangnya beli pakai duit, dik! Tak mengapalah, itu bahagian saya.

Makanya, saya mencari pemilik-pemilik baru yang boleh manfaatkan DIY Kit di atas. Siapa yang baru nak berjinak-jinak dengan crafting, yang suka buat DIY projects dan inginkan pek DIY Kit ni, komenlah di bawah. This is a fail-proof DIY.  Takkan tak jadi punya. Boleh buat untuk lekat kat peti sejuk rumah sendiri, kat notice board office/work station atau jadikan aktiviti untuk buat bersama anak-anak.


78 ulasan:

  1. Wana minat juga tapi tak kreatif..so, mesti ada yg lebih memerlukan pek diy ni..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti akak ada gift yg sesuai, akak kirim pada Wana ye :)

      Padam
  2. saya nak >,< sebab saya pandai hargai barang, semua benda termasuk envelope pun saya simpan. hehehe. plus, saya suka benda DIY / comel comel ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, Mommy Cici. 1 pack is yours. Nanti email address kat akak ye :)

      Padam
  3. Nak! Sally suka tampal resepi kat peti ais...almaklum laa...nak masak resepi semuanya google...susah sikit nak letak kat dapur..tu yg tepek kat peti...selalu letak tak lekat sgt...huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. try lah Sally, mana tau dapat..

      Padam
    2. Hihihi memang dapat pun! Sally, dear. Drop your details kat email akak ye :)

      Padam
  4. semoga penerima hadiah dapat memanfaat washi tape fridge magnet cik farrah nih., aminn ;p

    BalasPadam
  5. AKAKKKK...
    Kita Nakkkk... sebab dh lama nk beli tp x jumpa cari.
    Hrtu g daiso x de pun...
    Kedai DIY x pnh g lg...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Err tp kita nk magnet sheet yg mcm blh customade buat fm sendiri n bookmark tu... akk guna bnda ni kan?

      Padam
    2. Kalo bukan..
      Xpelah. Hi hi hi

      Padam
    3. Don't worry. I know what u meant. Will figure out something for you :)

      Padam
  6. Perhhh blh ckp cheapskate...vongok...

    Haha...dah tu... yg nak jugak tu kenapa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sape tu?memang nak kena lipat-lipat macam kertas kraf

      Padam
    2. Adeh, kelakar la korang ni! Biarlah, dia mungkin nak berbasa-basi je....just komen gitu2 je. Sekali, bila dah dapat, hadiah yg diberi tak up to her expectation. Nak buek camno? ;)

      Padam
    3. Cuma skrg akak memang lebih berhati2 (dan berkira-kira) nak bagi barang kat orang sebab kebanyakan gifts yg akak beri memang handmade & crafts stuff. Dah itu yg akak buat hari2. Korang berdua pun kalau tak rela terima gifts handmade cakap awal2,...senang akak keluarkan dari senarai penerima kihkikih ;)

      Padam
  7. Akak nya convince note tu sy letak kt pc opis. Hi hi hi...

    Misi skrg nk mewujudkn blogger board.
    Korang bli camna ea?
    Ingt nk cari magnet board kt ikea ... tp x de jumpa pon...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu nak cork board, cari di Daiso/DIY. Nak magnetic board, leh cari di Popular. Jenis memo board yg leh tulis tapi cantik. Tak pun cuba cari online. Sekarang ni ada je orang jual magnetic board (khas utk penggemar fridge magnet) yg cantik siap frame berukir lagi :)

      Padam
  8. nakkkkk ! sebabbb ain memang suka benda benda diy nie. plus skrg ni ain memang tgh disiplin kan diri selalu menghias rumah .hahhaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa sorry ye Ain. Akak beri pada dua yang terpantas. Tetapi tak mengapa, emelkan juga alamat Ain pada akak ye :)

      Padam
  9. salam yana pon nak ! hehehe,
    tapi kalau ada yang lagi memerlukan tak pe:)
    sebab yana nak letak dalam bilik untuk lekatkan notes notes motivation kat bilik tu.
    nak beli ntah kat mana sebab dekat rumah yana xde daiso tu , diy pon jauh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yana terlambat la, sayanf. Tak pe. Utk Yana memang ada fridge magnet pun yg akak nak beri. Tetapi tunggulah akak settle semua hadiah sekali harung.

      Padam
  10. Nak jugak..tapi macam siapa lambat tak dapat ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi memang terlambat sikit. Tak mengapa. Insya Allah ada rezeki lain utk Ros. Tungguuuuuu!

      Padam
  11. SAYA NAK KALAU REZEKI EKIN BOLEH TUNJUK HASIL KRAF NI KAT ABANG BODEK DIA HIHIHI

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboiii! Caps lock semua hah! Sorry, ekin. Rezeki dua orang kat atas tu :)

      Padam
    2. hhahahahhaha terlupa nak kecilkan balik... alas ruginya... xpe la semula2

      Padam
  12. saya nak juga..boleh saya gunakan di ruangan kerja saya di whiteboard sebagai pelekat info 'MOST IMPORTANT THINGS' saya (^_^)
    terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf, Munirah. Rezeki dua terpantas di atas tu :)

      Padam
  13. sejujurnya, saya tak kreatif dan ada penyakit M...hehehe. semoga pek ni akan sampai pada pemilik yang sepatutnya.

    BalasPadam
  14. siapa lah manusia tu ya . klu x suka sekalipun , x yah la sampai nak sakitkan hati pemberi ... maafkan je la farrah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang dah maafkan, Sis Vee. Saya yang ambil serius komennya, ingatkan dia suka crafty things :)

      Padam
  15. erk, kenapa xreti menghargai eh. der jugak kan orang cam tu.
    btw suka yang love tu. hahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia tak suka mende tu, camnelah dia nak menghargai :)

      Padam
  16. nak juga,,, tp malas nak buat, tak sempat nak crafting skang ni... huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, sis. Kesempatab lain ye, insya Allah :)

      Padam
  17. anis minat craft2 ni cume tak berapa nak kreatif.. tapi kalau ade yg beri craft2 comel, anis simpan..hihi.. syg nak gune walaupun buku nota kecil..heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, nanti ada rezeki akan ku titip something padamu :)

      Padam
  18. Farrah!!!!! sis JM baru baca entri ni..so masih ada lebihan tak..ke dah ada org booking

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry, sis JM. Abis sudah. Hihihi by the time saya malas komen ni, saya tahu sis JM dah ada banyak stok magnet :)

      Padam
  19. ishhh sakit hati lak bila baca ada org komen mcm tu...kasi hadiah murah2..adoi!!! org mcm tu mmg tak tahu hargai pemberian org..klau nk yg mahal pegi beli dan cari sendiri lah...geram lak rasa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Relaks, sis JM. Tarikkkk napassss. Tak mengapa, insiden2 begini jadikan kita lebih kenal orang. Lepas ni takdelah rezeki dia lagi :)

      Padam
  20. itulah kan..org ni x sama n kita tak leh nak cakap pe..kadang apa yg di tulis or komen tu ntah2 x ikhlas dari hati hadoi...cakap suka bila dh kasi byk songeh lak ..complain lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe hati orang kan,...manalah kita boleh baca :)

      Padam
  21. nina teringin nak buat FM sendiri utk kwn2 blog yg selalu komen tp xreti plus magnet tu xjumpa yg nice.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ada buat tutorialnya. Nina cari dekat Tutorial Kraf Kertad di sidebar. Bahan2 boleh cari di Daiso atau Mr.DIY.

      Padam
  22. Cantik dan comel lah Farah....suka tengok orang buat macam juga Farah buat comel dan kreatif...MD tak kreatif lah Farah...hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aishhhh, jangan rendah diri sangat, MD. Saya tengok bukan makn lagi MD buat brooch cantik2 :)

      Padam
  23. Tak pandai.menghargai langsung org yang dah terima pemberian tu Farah...sekecil mana pun dan semurah mana pun pemberia. sesorang itu kepada kita,kita harus menghargainya sebab itu semua adalah rezeki....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapalah. Mungkin dia mengharapkan something yang lebih istimewa atau lebih besar. Saya pula itu sahajalah yang saya mampu beri :)

      Padam
  24. Kreayif sgt la akak ni, lya blh juga d kategori kreatif tpi x setanding ngn akak hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alahai. Lya lagilah kreatif. Pandai jahit siap boleh buat bisnes bagai :)

      Padam
  25. alahaiiiii...ada jugak yer org mcm tu....ni mesti kategori org yg xreti menghayati seni...ingat senang ke nak buat semua benda tuh.....kalau xsuka pun simpan jer..tak yah kot nak ckp mcm2....adehhh....geram lak rasanya bila ada org mcm ni......grrrrrrr.....ehh over lak dia hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh tak boleh nak salahkan dia juga, Sis D. Mungkin dia jenis yang tak terdedah dengan kraf. Memang ada sesetengah orang yang anggap kalau kita buat sendiri, benda tu tak bernilai sebab murah. Dia tak tahu barang kraf mahal :)

      Padam
  26. xpe laa farrah....anggap jer tu semua dugaan....yg ptg...sy suka dgn apa yg farrah buat dan bagi kat sy...bukan mahal atau murah jd ukuran...keikhlasan tu yg lagi penting.....hihhihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi thanks, Sis D. Muahhhhhhhhh!

      Padam
  27. peti ais saya yang tampal2 magent ni dah penuh.. huhu... kalau tak, boleh mintak lagi dari Farrah. hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha takpe, nanti ada peti sejuk baru, mintak fm kat saya ye :)

      Padam
  28. sedihnya bile ada yang "komen" bila kita bagi hadiah... bila orang tak bagi, cakap "orang tak bagi". bile dah bagi, macam2 pulak duk kutuk mengata

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benda macam ni buat kita jadi serba salah kan,...tak bagi dia mintak2,... Dah bagi banyak congceng pulak ;)

      Padam
  29. at least orang dah bagi tu, bersyukur la.. mahal murah bukan persoalannya , yang penting ingatan dari seorang kawan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapalah. Mungkin si dia ni rezeki dia dapat hadiah besar2 ;)

      Padam
  30. Alhamdulillah... dah dapat pun pemiliknya... tahniah!

    BalasPadam
  31. ia bukan untuk ku..hehehe.. sebab Cik Mimie x kreatif pun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak mengapa,...kreatif kat tempat lain :)

      Padam
  32. yg dpt hari tu sy terkebil2 nak buat... ;-) kenapa laa payah bebenor idea nak msk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teruskan usaha menggali idea ye, anies :)

      Padam
  33. kita ada byk washi tape, tapi idea nk buat ape tuh xdtg2... kretip kak Farrah! kita nak! tpi trust me, kita bukan jenis yg campak2 sana sini...kesiannya kak Farrah, when some said, blah blah blah cheapskate tuh... dont take it too seriuosly kak Farrah, kita suka hadiah kak Farrah kasi kita... for me, hadiah yg dibuat secara personal, lgi dekat dengan hati si penerima :D cheer up dear! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh memang akak tak ambil serius pun. Cuma terkesanlah juga sedikit. Tapi memang barang murah pun yang akak bagi ;)
      Aisya, i got something for u, tapi tak terhantar-hantar lagi. Aisya dah nak balik kan...akak hantar add Malaysia jelah ye.

      Padam
  34. Rugilah saya sebab baca post ni lambat sangat :(

    Kalau saya, saya lagi suka personalized gift. Terasa lebih bermakna.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry, dik. Akan ada rezekimu :)

      Padam
  35. pandainya akak Farrah baca cara orang suka and buat hadiah dari situ. memang hadiah yang akak bagi, kita suka sangat sampai adik pun ambil sekali hadiah.

    craft kit tu kita dah buat something! nanti kita tunjuk kat kak Farrah. weee~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi kadang2 cara orang tu menulis, berkata-kata, kita boleh agak jiwa dan kesukaannya. Tapi dengan syarat apa yang dia kata tu dari hatilah. I'm glad u like the gift. Nanti Amy tunjuk ye Amy buat apa :)

      Padam
  36. isss sapa yang ckp kt kak farrah mcm tu
    meh ayu babab dia tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik tak mau babab, apa yang dia cakap tu betul.
      At least this time around dia jujur hihihi ;)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...