Khamis, 2 Jun 2016

Menu Tetamu Hebat Mei 2016

167 ulasan:

  1. Ehh bau rempah kari semerbak la.. patutlahhh ada orang masak tuk mummy rupanya... ! yum yum..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mummy tlg beli rempah kari jek...x dpt menu cam kami ;p

      Padam
    2. Mummy jadi bahan... Keh keh keh

      Padam
    3. nak jugak rempah , kat kedai dah habis stok , sebab semua orang beli tuk puasa ni ^^

      Padam
    4. Bahan apakah SS??? kehkeh..

      Padam
    5. Serbuk cili, penne dan rempah kari dok nombor corot sikit,...tapi tak bermakna tak penting buat saya. Tetap main peranan utama dalam masakan. Tak de, tak siaplah menunya :)

      Padam
  2. Ni kari apa ni? ikan , udang, sotong, daging.,, haiii sedaplahh pulak ptg2 ni makan kari ngan cekodok... ehhh !

    BalasPadam
    Balasan
    1. mkn kari ngan cekodok? nanti kang usus mummy keluar naga

      Padam
    2. naga ?? haaa.. meh nak tambah serbuk kari sikit.. *versi nak jugak*

      Padam
    3. tambah santan lah Firah baru umppphhh

      Padam
    4. wow sedapnya makan kari..

      Padam
    5. Setuju. Roti jala dengan kari! Cucur makan ngan sambal kicap! Roti cicah ngan kuah asam nyummm nyummm!

      Padam
  3. Hahahhaah lawaklahh Farah ni.. semua komentor jadi menu ramadhan.. keh keh keh :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Farrah very the creative tau mummy

      Padam
    2. Menu ramadhan ? hehehehe...

      Padam
    3. tu idea untuk menu berbuka..

      Padam
    4. kak farrah kan , ada je idea dia

      Padam
    5. Kihkihkih kreatif tak de nilai. Buat benda merapu cenggini retilah. Nway, bila lagi nak jadikan korang semua makanan kan :)

      Padam
    6. bulan depan jadi kuih raya plak.. hehehe..

      Padam
  4. Balasan
    1. Tahniah juga buat mummy tu

      Padam
    2. tahniah buat semua... wink2

      Padam
    3. Firah..nak serbuk cili sikit boleh

      Padam
    4. tahniah juga buat mummy dan semua yang tersenarai..

      Padam
    5. Terima kasih semua! Sayang korang! Mmmuuahhhhh!

      Padam
    6. sayang Farah jugak.. Mmmmuuuuaaahhhh..

      Padam
  5. Sape nak kena cili? Meh balas komen kat bawah nih.. Keh Keh Keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. heehehe... nak tolong tambah..

      Padam
    2. tambah nasik ke..sbb menu kat atas tu x de nasik ;p

      Padam
    3. ya la sis JM, nasi tak ada..

      Padam
    4. Ramainya rela tadah diri nak kena cili ngan SS heheeh
      Pakai cili apa, SS? Cili api ke, cili kering ke, cili padi yang burung tu?

      Padam
    5. Pakai cili boh jek... Malas nak kisar... Ha ha ha

      Padam
    6. cili boh cili boh laa.. hehehe..

      Padam
    7. cili kering la senang

      Padam
  6. Jay Emm tak boleh makan ayam... Dia elergi sepi.. he he he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. diet ayam.. patut cantik melim je...

      Padam
    2. jgn tertipu..berat 60kg huhuh

      Padam
    3. ooo sis JM tak boleh makan ayam rupanya..

      Padam
    4. rugi Sis JM xmkn ayam... elergi sepi pon jadilah SS..hahahahaa

      Padam
    5. Jay emm x makan ayam pon dia boleh jadi ayam... Ha ha ha...

      Padam
    6. Sis JM 'elergi sepi' dengan ayam je...tapi dia tak 'rawan' dengan sotong dan udang :)

      Padam
    7. sis JM makan seafood jer..

      Padam
    8. ahaks..tekak org bando

      Padam
  7. wahhhhh kreatiff laaa kak farah ni. jie pulak yg suka pdhl bkn top komentor pun. hehe. tumpang suka ehh. anyway tahniahh semua :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang kak farrah kreatif semua orang suka tengok apa yang dia buat :)

      Padam
    2. Aduhai, tak delah kreatip mana, dik. Saja je nak hiburkan hati tukang-tukang komen ni :)

      Padam
  8. Ehhh... Mana menghilangnya Ikhwan Yusof Taiyoob? Dah nak puasa ni sudah tukar jadi Ikhwan You So Tired ke?
    * Cari pasal... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha dia sibuk buat persiapan menyambut bulan Ramadhan agaknya SS..

      Padam
    2. SS tau tak, baca komen ni saya gelak sorang-sorang..malulah, ada staf baru masuk kang ingat sy gila

      Padam
    3. tak baik SS, kena mintak maaf kat IY sebelom pose

      Padam
    4. Nanti SS bisik!
      * Sorok gelak tepi bijik... Kurma... He he he...

      Padam
    5. bz tanam pokok kurma lah SS.. Biasalah bulan pose ni bnyk pulak org nk beli.. hahahaha..

      Ok bace komen SS ni boleh gelak.. LOL..

      Padam
    6. SS pon busy... Tanam tebu di pinggir bibir... He he he...

      Padam
    7. Adeh,..mengekek baca komen-komen ni. Yang sorang gelak sorang2, yang sorang sibuk tanam pokok kurma...paling win tanam tebu di pinggir bibir la :)

      Padam
    8. hahaha boleh gelak besar baca komen-komen nih.. nasib laa tempat kat opis nih penghujung dunia..

      Padam
    9. hahahahahaha aduhhhh lawak komen SS ni

      Padam
  9. ni hidangan yang Farrah sediakan utk setiap soerang ke..kalau sis JM x boleh mkn ayam..alergic huhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi.. menu ayam kari ijo tu sedap... nak2

      Padam
    2. jgn sebut ayam tu...huhuh..mencik x leh mkn ayam

      Padam
    3. aloloo siannya.. ruginya tak boleh makan ayam.. hehehe..

      Padam
    4. kesian..kesian..kesian.. kata Upin sebelum makan Ayam Goreng yang dijual Mail 2 singgit

      Padam
    5. nak buat mcm mana dah alergik :)

      Padam
    6. @Sis JM - Menu tu propa ja..kalau nak kena masak sendiri. Saya sendiri belum plan nak masak apa bulan pose nanti.

      @Zafirah - yesss,...menu ayam kari hijau tu memang nyummm nyummm!

      @izzeyda - kesian kan...tapi Sis JM tak allergic seafood lain :)

      Padam
    7. tu laa sis JM boleh makan seafood jelah..

      Padam
    8. tp tak leh mkn byk kang GOUT

      Padam
  10. tapi semua menu ni leh jadi menu panduan untuk berbuka bulan puasa nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul sis JM time tak ada idea untuk jamah berbuka..

      Padam
    2. berbuka takpe..jangan time tak boleh puasa masak kari pulak...satu taman bau

      Padam
    3. betul2 .. kalau rasa kering idea boleh la singgah sini cari idea

      Padam
  11. yg pasti sis JM nak mkan FREE kat masjid ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. nak ikut meriahkan sejid boleh dak ?

      Padam
    2. susun masjid laa tiap2 hari.. nanti jangan lupa tolong hampar sejadah.. hehehe..

      Padam
    3. Kalau kat Asasi PJ dulu rajin gak makan free kat sejid..hahahaha.. Geng Sis JM

      Padam
    4. untung sis JM makan free kak masjid...

      Padam
  12. nak tukar menu dgn SS boleh tak sbb suka sgt filet ikan 3 rasa tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. X boleh!!!!
      * benda sedap tak leh kongsi! Kedekot!

      Padam
    2. pe plak..kongsi lah baru afdhal

      Padam
    3. hahhahhah, tukar tukar sian Kak JM kita

      Padam
    4. Tak makan ayam bak kasi sini Sis JM..

      Padam
    5. Ikhwan..jgn mkn ayam byk tau..x 'sihat' nanti

      Padam
  13. Yana..minta Daging masak Palembang sikit boleh

    BalasPadam
    Balasan
    1. amek la, kita share eh , pastu kari tu bagi yana lah tak payah share sebab Kak JM x makan ayam :P

      Padam
  14. Haip!!! pesal Yana jatuh no 2 ni kih kih kih...saje cari pasal

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha, takpe yana maaf kan .. nak puasa dah.. macam macam jadi tak sempat nak jenguk.

      kak JM dah berjaya tolak yana .. Tahniah!

      Padam
  15. tahniah yang tersenarai dalam menu masakan ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak ekin boleh lah tolong masakkan

      Padam
    2. hahahahahaha tengok kalau ada masa cukup bahan boleh masakan menu ni...

      Padam
  16. boleh cuba resepi masakan di atas ni... berkenan kat resepi ayam kari hijau tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ekin tlg masak boleh..Ekin pandai masak

      Padam
    2. ekin nak mintak resepi dengan kak ipar resepi asli dari thai.. kak ipar org sebelah sana kan hihihi... insyaAllah kalau ada kelapangan ekin cuba bagi sis JM ambik tengok screen hahahahahahaha

      Padam
    3. hhahahahhaha habis air liur

      Padam
  17. Sis JM nampak xcam sesuai kena BUAt AYAM KARI PINK hahahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kari ayam PINK? HAYOOO...x slera nk mkn ;p

      Padam
    2. hahahahahaha ce try buat menu baru tu..

      Padam
  18. menu ramadan ni sesuai sangat ni... hahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. baca ni time puasa lapau nanti..

      Padam
    2. tak bulan puasa pun lapar sokmo...

      Padam
  19. serbuk cili untuk firah ?? hehehe.. moga2 diriku tak sebegitu.. ngeh2

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan macam-macam, kang kena cili

      Padam
  20. waaa....bestnyerrrr menuuuu.....lebih2 lagi ada kariiiiii....mabelesssssss.....hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai DM ... mn mnghilang... PRU sarawak dah habis ni...

      Hihihi

      Padam
    2. hahaha..gi bertanding ke?

      Padam
  21. huihhhh......tetamu jadi menu....nyum2....tahniah pada yg tersenarai....sy dh lama tercampak keluar dr carta.....xmerasa laa menu sedap kali nihhh....adehhhhh....hheheheheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama laa suatu ketika dulu pernah tercampak keluar dari carta.. nih baru nak muncul balik dalam carta..

      Padam
    2. takpelah, mai bawak pinggan isi nasi putih je..haha

      Padam
    3. kak D sama terkeluar gak ni

      Padam
  22. sekian dulu komen sy...nnti sy datang balik yerrr....hahahah

    BalasPadam
  23. Sebut kari kari ni teringat DM... lama tak muncul

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau dia ada, dia claim dah ni..masakan kari tu

      Padam
  24. Tak kisah.... janji pink...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahakss..suka pink jgk..pnjam kasut pink

      Padam
  25. Nyarissss.... sikit lagi terkeluar carta... hihihi

    BalasPadam
  26. Tengs kak bawak titew masuk dapur... kih kih kih

    BalasPadam
  27. Sedap tu kari ketam tumis darat.. nyum3 teringat kesedapan rasa ketam tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tumis ke laut pon boleh... He He He...

      Padam
    2. kalau ke laut, jawabnya beli jelah kari ketam tu..

      Padam
  28. tukar ngan JM..kita x boleh makan sotong sangat..gatal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu dah gatal semua pon gatal... He he he

      Padam
    2. bak sini sotong..masak sotong goreng tepung pun sodap

      Padam
  29. Memang hebat hebat ni. Kaki komen, pandai memasak pulak tu. Hihi :)

    BalasPadam
  30. wahhh...sedap2 ja menu tu...hihi

    BalasPadam
  31. Amboi, amboi, amboiii! Meriah 'menu-menu' ni bersembang hah. Saya sibuk kisar kopi hari ni. Nanti kita sembang ye! :)

    BalasPadam
  32. salam ! kak farrah terima kasih untuk daging palembang ! Alhamdulillah

    BalasPadam
  33. Untuk Kak JARI MANIS, yana tahu kak JM boleh amik balik tempat kak JM :)

    BalasPadam
  34. Macam macam hal jadi , sampai kak JM pon boleh pintas , memang power, hehehhe gurau jer

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaks...bukan dah ada org pintas ke

      Padam
  35. Balasan
    1. Hikhkhik berkuasa kuda semuanya!

      Padam
  36. kih kih kih..lawak!! Yana datang menyerang terus PINTAS sis JM..x pe..akak yg tua haru mengalah hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi peluang kat yg muda2 lah Sis JM..hihihihihih

      Padam
    2. Meriah menu2 sekalian menyembangkan diri..hihihihihi .. untung ler dapat menu.. nak sikit..

      Padam
    3. takde dlm list pulak bulan ni..hihihiihih.. bulan ni kasi pecah dgn komen saya.. ehhh..

      *Lawan Sis JM.. Yana and SS.. Perang jom..hahaha

      Padam
    4. awal awal ke SISJM, nanti busy buat kuih raya jahit langsir hahhaha xdan nak kejar la

      Padam
    5. bulan puasa dah start BUSY

      Padam
    6. kah kah kah..semua berlumba2 tu

      Padam
  37. Balasan
    1. semua resipi tu dah pernah mkn ke

      Padam
  38. owh, nama saya tak tercalon pulak bulan ni. hehe

    BalasPadam
  39. tahniah buat semua! hehe
    bila lah nina nk masuk list semula.

    BalasPadam
  40. aida ada dlm periuk rupa nyer la :)
    alhamdulillah...

    BalasPadam
  41. ada member aida suka buat olio aglio.
    kalu gi umah dia, dia memang akan jamu western.
    pandai masak...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...