728 x 90

Selasa, 26 Julai 2016

RM150 Hadiah Raya daripada LAZADA

Sebut sahaja LAZADA, mesti dah terfikir tentang shopping kan? ;) Tetapi, kalian familiar tak dengan program affiliate oleh LAZADA? Ada tak yang sertai? Saya dah hampir setahun rasanya joined LAZADA Affiliate ni. Dah merasa dapat payout. Asal rajin push banners dan apa yang kita promote tu kena dengan target audience, adalah komisen apabila orang beli barang melalui link(s) kita.

Berbalik pada topik. Bulan Ramadhan yang lalu, LAZADA Affiliate ada anjurkan beberapa peraduan. Tak silap saya ada 5 contests termasuklah Ramadhan Blogger Contest - 10 Barang Yang Saya Mahu Pada Ramadhan Ini. Saya jarang masuk GA atau peraduan-peraduan sebenarnya. Tetapi, masa baca e-mel LAZADA rasa macam, 'Eh, menariknya! Nak cubalah.' Siap ajak Bott sekali main pilih-pilih, apa 10 barang yang kita nak untuk Ramadhan. Boleh baca entrinya di sini.

Masa buat entri tu memang niat suka-suka. Tak letak harapan apapun. Siap cakap dengan Bott, kita buat ni just to kill time tau. (Kebetulan ketika itu, saya sedang ada meeting+discussion online dengan someone) Nanti, kalau tak menang, jangan tuntut hadiah kat saya pulak! We laughed about it, submitted the entry dan lupa terus tentang contest ni. Yelah, sibuk buat persiapan raya,..sibuk beraya,..sibuk itu inilah.

15 Julai - dapat notification melalui Facebook. Buka-buka,..


Punyalah excited! Orang jarang menang hadiah hehehe. Happy canang satu rumah, "Along menang voucher LAZADA RM100!" (sebab contest ni tawarkan RM100 untuk 20 pemenang dengan penyertaan kreatif.) The following week, terima e-mel daripada Encik Fazirul Tan.


Yabedabeduuu! Alhamdulillah, dapat extra RM50. Sengih sepanjang hari. Ada extra RM150 untuk dibelanjakan bulan ni. Thanks so much, LAZADA. Jangan lupa baca pantun RM150 saya di sini.

Oh ye, bagi sesiapa yang berminat untuk sertai LAZADA Affiliate Programme, bolehlah hubungi Fazirul Tan (melalui e-melnya di sini) untuk maklumat dan keterangan lanjut.

57 ulasan:

  1. kak farah boleh ajar cara nak LAZADA Affiliate tak nanti.. ekin masih belum faham lagi la.. nak gak merasa duit hasil dari lazada sikit2

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. tuto plesss.. hihihii

      Padam
    2. Alemak, kena buka kelas tuisyen pulak utk adik2 ni nampaknya :)

      Padam
    3. Firah dah remove banner dia.. terlupa dah cane nak letak balik.. huk2

      Padam
    4. naaaak tahu affiliate lazadaa jugak.. hehe..

      Padam
    5. hihihihi... menanti kelas tuisyen kak farah

      Padam
  2. kak farrah tahniah! Saya ad join tapi xtahu mcm mana nak letak banner tu.. bila ikut tuto xjadi.. sob3xx

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ikhwan. Dah joined ye. Kan bila kita joined ada account manager yang assist kita,..tanya je diorang apa yang tak faham. Ikhwan dah tengok ke semua video2 tutonya?

      Padam
  3. Wah, tahniah Kak Farrah.. ^_^

    BalasPadam
  4. Selamat membeli belah di LAZADA lepas ni..hehehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi shopping barang utk si kapok :)

      Padam
  5. ramai jugak tgk blog2 yg jadi affiliate lazada ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Affiliate lazada ni kena rajin sikit,..akak pulak jenis rajin ikut angin ;)

      Padam
    2. Rajin tukar2 banner. Kita kena updatelah promo apa yg tengah on. Macam akak ni malassss. Sekali sekala je :)

      Padam
  6. tu dinamakan rezeki kan? btw, nak join affliate lazada ni complicated ke syarat dia? huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis hubungi je Fazirul di emel di atas. Nanti team diorang akan assist. Mula2 tu memang ada a few things yg kena belajar sebelum pos iklan :)

      Padam
  7. Tahniah!! Syoklaa shopping kat LAZADA. Hihi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ana. Heheheh namapun shopping kan,..mestilah syok!

      Padam
  8. tahniah!! syoknyeeeeee.. jeles kite.. ihiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi thanks, Ezy. Ala dont worry, rezeki Ezy di tempat lain :)

      Padam
  9. rezeki kan...Sally menang kamera daripada Lazada tahun ni..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, yang kira-kira kamera tu eh?! Tahniah, Sally! :)

      Padam
  10. Bestnyer dapat duit raya...tahniah farrah :))

    BalasPadam
  11. tahniahh akak. no wonder lah akak dpat. kreatif betul entri akak. wuuu, aina hari tu ada nak join tapi tulah tak sempat. jahahaha. tahniahh akak!! ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Aina. Ala pantun bodo2 je. Lama menyepi,...busy exam eh...

      Padam
  12. congrats and happy shopping akak..

    agak2nye, nak shopping ape tu.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Firah. Hehehe nak beli aksesori utk si kapok :)

      Padam
  13. Wahhhh hebatnya akak ....

    kipidap ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de hebat mana, Huda. Saja coba2 :)

      Padam
  14. cakap kat encik lazada tu - hadiahnya patutnya boleh lah pilih salah satu dari 10 wishlist kita tu ... hi hi hi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti encik lazada cakap akak tak reti bersyukur ;)

      Padam
  15. errmm. bukan senang nak duit raya macam ni

    BalasPadam
  16. tahniah kak farrah hari tu ingat nak join...tapi tak terjoin...semoga lebih berjaya lagi di masa hadapan

    BalasPadam
  17. tahniah farrah!!!
    lumayan tu...

    BalasPadam
  18. shopping lazada RM150 best wooo.. kalo Zalora hahaha krik2 tatau nak beli gapo..

    BalasPadam
  19. ehhh. tahniahhh akak! ♪(ㅎ∀ㅎ)」
    da lama xlayan shoping2 online nih. hee

    BalasPadam
  20. tahniah Farah.. rezeki tu..

    BalasPadam
  21. ekin menang kamera kat lazada hihihihi

    BalasPadam
  22. tahniah...boleh laaa blanje kami kepsi seketui ;-)

    BalasPadam
  23. alaaa bestnye kak farrah
    dah la ayu sllu je shopping kt lazada
    cmne nak join nih

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...