Rabu, 22 Februari 2017

Chords Menahan Rindu - Wany Hasrita (Easy Guitar Chords)

*This is a scheduled entry. I'm away until end of March.

Lagu ni antara lagu kegemaran Bott sekarang. Si Bott jarang suka lagu Melayu. Satu, dia memang jarang dengar radio dan cari lagu-lagu macam saya hehehe. Dua, dia ni jenis prefer dengar soundtrack. Macam lagu-lagu citer Now You See Mee, Iron Man yang Brian Tyler buat memang santapan telinga dialah tuh. Kalau tiba-tiba tengah buat kerja di komputer, ada lagu pelik-pelik yang muncul, saya akan cepat-cepat periksa. Confirm tersesat masuk playlist dia.

Lagu Menahan Rindu antara lagu yang Bott dengar, terus berkenan. Then, dia akan request, "F, belajar main lagu ni!" Sebelum ini, dia bukan main suka lagu OST Biar Aku Jadi Penunggu nyanyian Ronnie Hussien. Boleh dapatkan easy chordsnya di sini.

Saya suka jugak, tapi macam lagu Redha, saya gemar bahagian verse sahaja :)


Kord Gitar dan Lirik Menahan Rindu - Wany Hasrita

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am F Dm E
Am F Dm E

Am
Sejenak ku termenung
F
Awan pun mulai murung
G C
Tiada siulan-siulan burung-burung

Dm E
Menemani hariku
Am F
Menemani sepiku
Dm F E
Tersiksa angkara menanggung rindu


(*)
Am
Oh angin
F
Kau kirimkan kalimah kasihku
Dm
Agar dapat ku dengari
E
kalamnya  berbunyi

Am F
Biarpun sekadar cuma memujuk hati
Dm E
Akan ku terus berdiri hadapi semua ini
F G
Biarlahku bersendirian
Em Am
Terkurung dalam kenangan silamku
Dm E  F-G
Biarlah aku menahan rindu

Ulang (*)

Am F
Biarpun sekadar cuma memujuk hati
Dm E
Akan ku terus berdiri hadapi semua ini
Am F
Oh hati kau sedarilah kenyataan ini
Dm E
Agar dapat ku gagahi dan terus berdiri
F G
Biarlahku bersendirian
Em Am
Terkurung dalam kenangan silamku
Dm E F-G
Biarlah aku menahan rindu
F-E 
menahan rindu


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


11 ulasan:

  1. x knl siapa penyanyi ni hehehehe

    BalasPadam
  2. mesti best sampaikan orang tak minat lagu melayu pun layan

    BalasPadam
  3. lirik lagu mcm layan je.. nnt nak try dengar la

    BalasPadam
  4. Assalam kita sedang dengar ! wah wah memang best sgt!

    BalasPadam
  5. lagu redha ngan biar aku jadi penunggu tu pun best! gaggaaa

    BalasPadam
  6. penyanyi baru ni.. tak pernah kenal. heheh
    lagu not bad

    BalasPadam
  7. makin popular lagu ni... dlm sehari klau dgr radio bapa kli diputarkan

    BalasPadam
  8. Nanti nak layan lagu ni kat youtube la

    BalasPadam
  9. banyak penyanyi baru yang tak kenal.. rasa macam pernah dengar lagu nih..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...